Ce este masajul terapeutic si cum functioneaza?
Masajul terapeutic este compus dintr-o serie de manevre manuale sau tehnice, variate, aplicate sistematic pe suprafața organismului în scop fiziologic, curativ, profilactic sau terapeutic.
Cunoscut la scara larga pentru beneficiile sale de relaxare, masajul terapeutic este folosit si in medicina de recuperare in functie de afectiunea tratata, de multe ori in combinatie cu alte terapii prescrise de medic, in vederea atingerii obiectivelor de recupearare stabilite.
Ce afecțiuni pot fi tratate cu masaj terapeutic?
Masajul terapeutic este folosit cu succes in tratarea si recuperarea afectiunilor aparatului locomotor:
- afectiuni reumatismale;
- afectiunile degenerative articulare;
- afectiuni degenerative ale coloanei vertebrale;
- tratamentul posttraumatic (edeme posttraumatice, postchirurgical).
Masajul terapeutic este folosit cu succes in managementul durerilor articulare, tendinoase, in dureri musculare si contracturi – realizarea acestei proceduri fiind recomandat sa fie realizata intr-o clinica de specialitate, de catre un kinetoterapeut specializat.
In ce consta masajul terapeutic?
În funcție de tipul de masaj terapeutic, terapeutul va aplica tehnici diferite. Astfel, pentru masajul sedativ prin netezire, manevrele constau în alunecări ușoare ritmice, superficiale, aplicate cu palmele pe suprafața corpului, cu ritm lent.
Metode de masaj medical
Masajul prin vibrații utilizează mișcări oscilatorii ritmice, rapide transmise tegumentului prin presiuni și relaxări, fără ca mâna terapeutului să se desprindă de pielea regiunii masate.
Masajul transversal profund de tip Cyriax este o metodă specială de masaj prin care se realizează o solicitare mecanică de tip mobilizare între întinderea activă și pasivă. Se obțin astfel efecte antialgice, sedative prin acțiune la nivelul tendoanelor și efecte de armonizare funcțională, în afecțiunile dureroase posttraumatice, patologiile capsulo-ligamentare, tendinoase și musculare.
Asadar, daca esti in cautarea unei clinici de recuperare medicala in Bucuresti, cu specialisti experimentati, nu ezita sa ne contactezi.
Iti stam la dispozitie cu un program personalizat si informatii cu privire la cat costa o sedinta de terapie specializata.
Care sunt beneficiile procedurii prin masaj terapeutic?
Pacientii trebuie sa stie ca masajul terapeutic este o varianta de terapie accesibila ca si costuri, relaxanta, o metoda buna de management al durerii.
Cu o serie de beneficii dovedite, masajul terapeutic are efect sedativ, amelioreaza durerile de tip nevralgic, muscular sau articular, are efect decontracturant (relaxarea musculaturii) dar si de îmbunătire a circulației locale.
Prin efectele asupra circulației limfatice, masajul ajută la drenarea edemelor, cu accelerarea proceselor de absorbție și reparație în regiunea masată.
Frecventa si durata recomandata a sedintelor de masaj terapeutic
În absența contraindicațiilor, frecvența poate fi zilnica, de preferat de trei ori pe săptămână. Durata unei sedinte de masaj poate varia de la 15 la 90 de minute in functie de zona tratata, tipul de masaj si obiectivele terapeutice.
Contraindicatiile masajului terapeutic
Masajul terapeutic este o terapie care poate fi initiata in urma unei evaluari si a stabilirii unor obiective terapeutice, tinandu-se cont de o serie de contrainidicatii precum:
- stadii inflamatorii în puseu ;
- boli acute infecțioase,
- fragilitate vasculară, flebite, tromboflebite,coagulopatii, afecțiuni hemoragipare
- infecțiile , inflamațiile și afecțiunile pielii ( piodermite, furunculoze, zona zoster, micoze, cancere cutanate) ;
- tuberculoză pulmonară și extrapulmonară ;
- ulcer gastric sau duodenal în criză, litiază renală ;
- musculatura spastică (în spasticitatea neurologică) ;
Consult si analize premergatoare inceperii masajului terapeutic
Masajul este o procedura utilizata in siguranta, de cele mai multe ori fara analize premergatoare. Cu toate acestea, pentru rezultate terapeutice maxime, este recomandata evaluarea de catre medicul de recuperare astfel incat in urma anamnezei sa se poata decide necesitatea procedurii de masaj, tipul de masaj, frecventa precum si necesitatea aplicarii altor proceduri, pentru rezultate terapeutice optime.
PROGRAMARI CONSULTATIE RECUPERARE SI PRETURI MASAJ MEDICAL
Doriti programarea unei sedinte de masajmedical? Puteti consulta aici lista completa de preturi si va incurajam sa faceti aici o programare.
Alte servicii KINOMED
Review-uri online despre KinoMed
Cateva dintre opiniile lasate pe Google de catre cei care ne-au trecut pragul: