Fizioterapie cu LASER

Fizioterapie cu LASER

KINOMED – clinica de fizioterapie în București cu abordare modernă și
eficientă

Ce este fizioterapia cu LASER

LASER-ul reprezintă un dispozitiv medical care generează un fascicul de radiație electromagnetică, iar acesta în contact cu țesuturile determină efecte de biostimulare, mai exact de regenerare a țesuturilor (nervi, vase, colagen, os).

Cât de eficientă este fizioterapia cu LASER

Terapia cu LASER este utilizată ca procedură de fizioterapie în România încă din anul 1961, fiind până în prezent una din cele mai recomandate metode de tratament în Recuperarea Medicală datorită eficacității sale, lipsa efectelor adverse, acțiunii non-invazive, dar și a multitudinii de efecte benefice pentru diverse patologii. Mai mult, în anumite cazuri tratamentul cu LASER poate elimina riscul unei intervenții chirurgicale.

Cum funcționează tratamentul fizioterapiei cu LASER

Fizioterapia cu LASER presupune aplicarea unei sonde, care transmite fasciculul de radiație electromagnetică, la nivelul zonei unde se resimte disconfort, aceasta putând intra în contact sau nu cu tegumentul zonei respective. În funcție de tipul de LASER utilizat, acțiunea acestuia poate fi în profunzime sau mai superficial, generând următoarele efecte:

  • biostimulare (activează procesele de regenerare la nivelul mușchilor, tendoanelor, cartilajelor și oaselor)
  • antiinflamator
  • antialgic
  • miorelaxant (decontracturant)
  • vasculotrofic (îmbunătățirea circulației locale)
  • resorbtiv (reducerea edemului)
  • cicatrizant
  • pro-calusare (vindecarea fracturilor)
  • de stimulare a imunității

Cât de rapid apar rezultatele și cât durează efectele fizioterapiei cu LASER

Rezultatele pot varia în funcție de o multitudine de factori, cum ar fi tipul afecțiunii tratate, severitatea acesteia, frecvența și durata ședințelor de tratament, terapiile asociate, precum și răspunsul individual al pacientului la terapie. Astfel, în unele cazuri pacientul poate sesiza ameliorarea simptomatologiei algice încă de la prima ședința, cu efecte de până la 3 luni sau chiar mai mult. Totuși, dacă ne referim la o afecțiune severă, cronică rezultatele pot să difere ca durată.

Afecțiuni ce pot fi tratate prin fizioterapia cu LASER

Fizioterapia cu LASER este utilizată ca o terapie de bază în cadrul unei game largi de patologii: traumatice, degenerative, articulare, neurologice, cutanate, eficientă atât în stadiul acut, cât și cronic, totodată făcând parte din procedurile frecvent întâlnite în pachetele de proceduri fizioterapice.

  • Afecțiuni degenerative (artroze): gonartroză, coxartroză, etc;
  • Afecțiuni reumatologice cronice și reumatice: spondilita ankilozantă, periartrită scapulo-humerală (PSH), bursite, tendinite, epitrohleită, epicondilită, fibromialgie, poliartrită reumatoidă, gută, etc;
  • Afecțiuni post-traumatice, ortopedice: entorse, contuzii, edeme, entezite, contracturi musculare, fasceite, etc;
  • Afecțiuni cutanate: escare, arsuri, ulcer diabetic/din insuficiența venoasă etc;
  • Afecțiuni neurologice: pareză periferică de nerv facial, sindrom de tunel carpian, nevralgie de nerv trigemen, etc;
  • Post-chirurgical: la nivelul plăgilor și cicatricilor postoperatorii.

Servicii Kinetoterapie

Cât de rapid apar rezultatele și cât durează efectele fizioterapiei cu LASER

Rezultatele pot varia în funcție de o multitudine de factori, cum ar fi tipul afecțiunii tratate, severitatea acesteia, frecvența și durata ședințelor de tratament, terapiile asociate, precum și răspunsul individual al pacientului la terapie. Astfel, în unele cazuri pacientul poate sesiza ameliorarea simptomatologiei algice încă de la prima ședința, cu efecte de până la 3 luni sau chiar mai mult. Totuși, dacă ne referim la o afecțiune severă, cronică rezultatele pot să difere ca durată.

PROGRAMARI FIZIOTERAPIE CU LASER

In conditiile in care sunteti in cautarea unei clinici de fizioterapie,  puteti consulta aici lista completa de preturi. Va reamintim ca recuperarea presupune un mix de terapii, personalizat in functie de o anamneza detaliata, efecuata de catre un medic de specialitate. In concluzie, pentru un plan complet, personalizat si sigur de tratament de recuparare, ca incurajam sa faceti aici o programare pentru o consultatie.

Cât de sigură e fizioterapia cu LASER

Fiind o procedură non-invazivă, nedureroasă și fără efecte adverse, terapia cu LASER face parte din cele mai sigure metode de tratament fizioterapice, constituind totodată una din terapiile preferate ale medicilor de Recuperare Medicală

Reacții adverse ale fizioterapiei cu  LASER  

Pentru a evita posibilele efecte adverse, terapia cu LASER este recomandată de medici de Recuperare Medicală și efectuată de fizioterapeuți profesioniști. Cu toate acestea, fiind o procedură de fototerapie, pot exista anumite efecte secundare minime, temporare: eritem(roșeață), erupție cutanată (iritație a pielii), furnicături, senzația de căldura locală.

Este dureroasă fizioterapia cu LASER?  

Terapia cu LASER NU este o procedură dureroasă.

Când e nevoie de fizioterapia cu LASER – Simptome

Prezentarea la o clinică de Recuperare Medicală și inițierea tratamentului cu terapie LASER pot fi indispensabile atunci când vă confruntași cu unul sau mai multe simptome enumerate mai jos:

  • Durere articulară sau durere musculară;
  • Umflături (Tumefieri) în cadrul inflamațiilor articulațiilor și a țesuturilor moi (mușchi, ligamente, tendoane);
  • Mobilitate redusă la nivelul articulațiilor;
  • Contracturi musculare;
  • Tulburările de sensibilitate de tip: amorțeală, furnicături, scăderea sensibilității.

Review-uri online despre KinoMed

Cateva dintre opiniile lasate pe Google de catre cei care ne-au trecut pragul:

Oana MateiOana Matei
10:26 21 Nov 24
Recomand cu incredere!
Antonia AntonAntonia Anton
12:41 20 Nov 24
Am avut o experiență extraordinară - echipa este extrem de prietenoasă și profesionistă, m-au motivat, încurajat și am avut parte de sprijin constant.Ședințele de fizioterapie și kinetoterapie sunt foarte bine structurate, am primit răspunsuri la toate întrebările pe care le-am avut. Mulțumesc mult (couldn't have done it without you) Mirela și Sorin, Andreea și Gabriela 🙂
Rares 2011Rares 2011
19:58 13 Nov 24
O clinică foarte bună, cu oameni minunați și profesioniști. Deși am avut o problemă medicală, care s-a rezolvat datorită profesionalismului echipei medicale, mi-au dat și o stare de bună dispoziție și plecam cu zâmbetul pe buze (Mirela și Sorin debordează de energie și voie bună). Recomand cu căldură această clinică și am de gând să revin și pentru masaj. Andreea B.🤗
PhlipswitchPhlipswitch
14:05 13 Nov 24
Minunat! Kinomed a fost cea mai buna alegere!
Serafim RusuSerafim Rusu
15:50 06 Nov 24
AnonymousAnonymous
06:43 22 Oct 24
Recomand pe baza experientei avute in aceasta clinica de recuperare medicala.Procedurile se fac corespunzator, personalul e amabil, calificat si se implica.Preturile sunt ok pentru timpii alocati, calitatea serviciului si facilitati.Aparatele sunt destul de avansate si noi.Medicul care m a consultat a fost foarte amabil si profesional.Asta e cea mai buna clinica in cei 15-20 ani de cand fac recuperari.
Iliana CaragioiuIliana Caragioiu
06:56 03 Oct 24
O atmosfera excelenta in cadrul clinicii! Personalul este empatic, atent la nevoile pacientului si foarte bine pregatit in domeniu. In cadrul sedintelor de kinetoterapie am avut placerea sa lucrez cu Victor si Gabi care mi-au explicat pas cu pas procesul de recuperare si intretinere a problemei in zona lombara pentru care m-am prezentat la clinica.Recomand cu cea mai mare încredere!!
Madalina StroiaMadalina Stroia
19:25 09 Sep 24
Recomand clinica Kinomed cu toata increderea. Experienta mea in cadrul clinicii a fost si este de la foarte placuta in sus. De la receptie si pana in sala de recuperare, oamenii sunt minunati si dau dovada de profesionalism. Am ajuns aici deoarece sufeream de diverse dureri musculare de spate si piept si probleme de postura si mobilitate, de la statul la birou zilnic si sedentarism. Dupa 6 luni de lucru constant (kinetofitness, masaj si terapie manuala), ma simt foarte bine, iar cu ajutorul terapeutilor mi-am invatat corpul si modul in care functionez (limitari, sensibilitati). Am invatat exercitii care ma ajuta si imi fac bine, iar pe unele le efectuez si acasa. Multumesc foarte mult pentru rabdare si suport!
Ionut VariaIonut Varia
07:21 20 Jul 22
Am ajuns la Kinomed la recomandarea domnului Dr. Mihai Rata in urma unei operatii de reconstructie de ligament incrucisat anterior. Aici am intalnit o echipa de adevarati profesionisti care m-au ajutat in procesul de recuperare. Recuperarea mea a durat 5 luni, timp in care am fost primit de fiecare data cu energie pozitiva si amabilitate. Tot personalul este prietenos si atent, atmosfera este foarte relaxanta.Vreau sa ii multumesc lui Sebastian pentru efortul depus, pentru seriozitate si pentru recomandarile pe care mi le-a facut dupa ce am terminat programul de recuperare, dar si celolarlati membrii ai echipei cu care am interactionat (Carolina, Andreea, Cristina si Razvan). In cele 5 luni am invatat multe lucruri noi! Multumesc pentru tot! M-am simtit extraordinar la voi! Sunteti o echipa de nota 10.
RawanneRawanne
11:36 13 Jul 22
O clinica in care gasesti atat o energie minunata, cat si servicii de cea mai buna calitate. Experienta mea a fost de nota 10. Daca doresti ca recuperarea medicala sa se imbine cu timpul petrecut intr-un mod placut si relaxant, KINOMED este cea mai buna optiune.
Cristi JuveCristi Juve
12:11 20 Jun 22
Nu ai ce sa zici rău despre această clinică! Dar să o luăm cu începutul:La recepție totdeauna ești întâmpinat cu zâmbetul pe Buzești cu o vorbă frumoasă și caldă! Aici primești toate indicațiile și ai răspunsuri imediate și la obiect despre ceea ce urmează sa se întâmple cu tine în cadrul acestei clinici! Personalul de o politețe și un profesionalism perfect. Toate procedurile îți sunt explicate și mai ales îți sunt comunicate și la ce servesc. În cele din urma dar în nici un caz pe ultimul loc, chiar o pot situa pe locul 1,sa vorbim și despre Doamna(Domnișoara) Andra Pintilie, îmi cer scuze dar nu cunosc starea civilă a dânsei, este de departe un profesionist deosebit. Vorbe calde, ascultă cu atenție suferințele pacienților, iar la sfârșit în mod sigur te vei alege cu schema de tratament de care ai nevoie!! Felicitări întregii echipe pentru ceea ce reușiți sa realizați!! Cam așa ar trebui sa arate toate clinicile sau spitalele din țară, dar din păcate nu prea se pot compara!!
Silvia DumitriuSilvia Dumitriu
12:19 08 Jun 22
Suferind de cativa ani de probleme de natura ortopedica, am fost nevoita sa apelez la mai multe cabinete de kinetoterapie din Bucuresti iar la recomandarea unor prieteni am aflat si de clinica dvs, KINOMED. Aici, am ramas surprinsa de amabilitatea cu care sunt tratati pacientii, explicatii si sfaturi de urmat primite din partea personalului medical, time management peste asteptari privind programarile. Sunt sigura ca urmatoarele sedinte vor fi programate tot in aceasta clinica.
Claudiu LazaricaClaudiu Lazarica
16:26 02 May 22
Numele meu este Claudiu Lazarica, sunt atlet de performanta si campion national al Romaniei la saritura in inaltime(atletism). In vara anului trecut am trecut pragul clinicii KinoMed pentru prima data si am inceput o colaborare frumoasa care continua si e imperios necesara carierei mele sportive. Pe langa multe alte probleme medicale care au ramas in clinica, in iarna, inaintea sezonului competitional am patit o ruptura musculara, care in mod normal ar fi trebuit sa ma tina mult timp pe bara, insa cu ajutorul Alexandrei, in 2 saptamani am fost apt sa revin la antrenament ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, sezonul s-a incheiat cu medalia de aur din poza!Multumesc KinoMed! 🙂
js_loader

Cât costă tratamentul fizioterapiei cu LASER

De cele mai multe ori, pentru a beneficia de rezultatul dorit, într-un timp cât mai scurt, este necesară implementarea de către medicul de Recuperare Medicală a unui program complex de reabilitare ce implică mai multe tipuri de terapii asociate. Astfel, deși în clinica Kinomed, terapia cu LASER LLT sau HILT reprezintă un serviciu medical independent, vă invităm să consultați lista detaliată cu prețurile întregii game de servicii medicale.

Fizioterapie cu LASER – Preț

PROCEDURA PREȚ O ȘEDINȚĂ ABONAMENT 10 ȘEDINȚE
Terapie cu LASER LLLT / HILT 110 RON 950 RON

Categorii Servicii Medicale

Durata și frecvența tratamentului fizioterapiei cu LASER

Durata, frecvența, tipul de LASER utilizat, precum și parametrii optimi sunt stabiliți de către medicul de Medicină Fizică și de Reabilitare/ Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie și pot să difere în funcție de tipul de patologie și gravitatea acesteia, zona vizată, factorii constituționali ai pacientului și ulterior răspunsul individual al pacientului.

Câte ședințe de fizioterapie cu LASER sunt necesare pentru rezultate optime?

În general, sunt necesare 10 ședințe pentru a obține rezultatul terapeutic dorit, dar numărul ședințelor de fizioterapie cu LASER variază în funcție de tipul de patologie și gravitatea acesteia, dar și de răspunsul pacientului la tratament, acestea fiind stabilite în urma unui consult de Recuperare Medicală.

Cât durează o ședință de fizioterapie cu LASER?  

Durata unei ședințe de fizioterapie cu LASER variază în funcție de tipul de patologie și gravitatea acesteia, dar și de numărul de zone vizate și aria acestora, aceasta fiind cuprinsă între 3 și 10 minute, cu aproximație.

Cât de frecvent trebuie efectuate ședințele de fizioterapie cu  LASER?  

În mod curent, ședințele de fizioterapie cu LASER sunt efectuate zilnic, însă la recomandarea medicul de Medicină Fizică și de Reabilitare/ Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie, acestea pot fi efectuate la un interval de 2 sau mai multe zile.

La ce să mă aștept după ședința de fizioterapie cu LASER

De cele mai multe ori, rezultatele în urma fizioterapiei cu LASER apar într-un timp scurt și persistă câteva luni, edemul și durerea sunt mult ameliorate, iar amplitudinea mișcărilor este îmbunătățită, însă durata apariției efectelor benefice poate varia, în funcție de tipul de patologie și de gradul de severitate al acesteia.

Ce fac dacă mă simt rău după fizioterapia cu LASER

Reacțiile adverse ce pot să apară în urma fizioterapiei cu LASER sunt extrem de rare și minore. Totuși, indiferent de tipul de disconfort resimțit, este indicat să anunțați fizioterapeutul dumneavoastră sau medicul care v-a consultat. Acesta va constata dacă disconfortul resimțit de dumneavoastră are ca și cauză fizioterapia cu LASER și va decide necesitatea modificării schemei terapeutice sau întreruperea acesteia, în funcție de caz. Este foarte important să nu opriți vizitele la clinică.

Ce nu am voie să fac după fizioterapia cu LASER

Unul din numeroasele avantaje ale procedurilor de fizioterapie îl reprezintă lipsa restricțiilor, totuși este recomandată evitarea expunerii la frig pentru a nu suprasolicita capacitatea de apărare a organismului.

De ce să alegi KINOMED pentru tratamentul cu fizioterapie cu LASER

KINOMED este o clinică de recuperare medicală de top din București, cunoscută pentru echipa sa de medici specialiști și fizioterapeuți experimentați, ce a redobândit mobilitatea și a redat o viață fără durere celor peste 15.000 de pacienți care i-au trecut pragul.

Expertiza personalului medical

Planul de fizioterapie, inclusiv cu terapie LASER este stabilit de către medicul de Medicină Fizică și de Reabilitare/ Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie, în urma unui consult medical care presupune evaluarea pacientului, stabilirea un diagnostic, analizarea posibilelor riscuri sau contraindicații si elaborarea unui plan de tratament personalizat. Planul de recuperare este, de obicei, unul complex care poate implica tratament medicamentos, kinetoterapie sau alte proceduri de fizioterapie. După stabilirea necesității terapiei LASER în componența planului de tratament, medicul decide valoarea parametrilor utilizați, locul de aplicare, durata procedurii, ritmul de aplicare și numărul de ședințe recomandate.

Procedurile de fizioterapie cu LASER sunt efectuate de către fizioterapeut. Acesta reprezintă personalul medical specializat ce va efectua și supraveghea acest tip de procedură.
KINOMED colaborează exclusiv cu personal medical cu experiență și specializat în domeniu, pregătit să elaboreze un plan de tratament optim, să identifice contraindicațiile, să prevină posibilele efecte adverse și să execute în mod corespunzător planul de tratament.

Experiența altor pacienți

Pacienții KINOMED apreciază atât profesionalismul echipei medicale, cât și atenția deosebită acordată fiecărui pacient. Feedback-ul lor pozitiv ne confirmă angajamentul de a oferi soluții personalizate și de a răspunde nevoilor fiecărei persoane, ceea ce ne motivează să continuăm să ne îmbunătățim serviciile și să menținem standarde ridicate în tot ceea ce facem.
Începând cu iunie 2021, KINOMED este partener oficial al Federației Române de Tenis pentru recuperarea și pregătirea fizică a loturilor naționale de tenis. În acest context, KINOMED lucrează cu sportivi de performantă, susținându-i în drumul spre succes, dar și cu cei amatori, în prevenirea sau recuperarea traumatismelor specifice sporturilor practicate.

Tehnologia utilizată pentru fizioterapia cu LASER la KINOMED

La KINOMED, pacienții pot beneficia de ambele terapii LASER:

  • Terapia cu LASER de joasă putere energetică (LLLT) <0,5W cu efecte antialgice, antiinflamatorii, resorbtive, vasculotrofice, neurotrofice  și cicatrizante
  • Terapia cu LASER de înaltă putere energetică (HILT) >0,5W cu rol în stimularea și regenerarea țesuturilor țintă în profunzime, ameliorând totodată inflamația și durerea de la acest nivel.

KINOMED utilizează dispozitive moderne de fizioterapie, astfel terapia cu LASER este oferită prin intermediul echipamentului de înaltă performanta Opton Pro Zimmer, iar pacienții beneficiază de cea mai bună calitate terapeutică.

Confortul și localizarea clinicii KINOMED

Unde se află clinica?

Descoperiți confortul și accesibilitatea la KINOMED, situată într-o locație accesibilă și perfect conectată cu mijloacele de transport. Indiferent dacă utilizați mașina sau transportul public, ajungeți rapid și fără stres la KINOMED. Clinica KINOMED se află în Sectorul 3 , Strada Valeriu Braniște, nr. 37-39

Sunt disponibile programări flexibile?

Pentru efectuarea unei consultații sau a unei intervenții terapeutice este necesară stabilirea unei programări. KINOMED înțelege cât de important este să aveți un program adaptabil care să se potrivească nevoilor dumneavoastră, programările flexibile fiind posibile în funcție de fluxul pacienților, în anumite perioade. Totuși, pentru a asigura o experiență optimă tuturor pacienților, este indicată respectarea orei programării. Acest lucru contribuie la evitarea întârzierilor și oferirea un serviciu de calitate, fără a perturba fluxul programărilor.

Ce condiții oferă clinica KINOMED?

În clinica KINOMED beneficiați de un spațiu generos dedicat recuperării la un nivel înalt, unde igiena, confortul și atmosfera sunt priorități esențiale. Fiecare zonă a clinicii este amenajată special pentru a oferi un mediu curat și sigur, respectând cele mai înalte standarde de igienă. Cabinetele și sălile de tratament sunt dotate cu echipamente moderne și întreținute impecabil, pentru a vă oferi o experiență plăcută și calitativă. Atmosfera caldă și liniștită, oferită de personalul nostru profesionist și empatic, vă va face să vă simțiți confortabil în timpul procesului de recuperare. La KINOMED, confortul și sănătatea dumneavoastră sunt în centrul atenției, pacienții noștri acordând deseori un feed-back pozitiv cu privire la calitatea tratamentelor, eficiența intervențiilor și atmosfera primitoare și confortabilă a clinicii.

Întrebări frecvente privind fizioterapia cu LASER

Sunt disponibile reduceri sau pachete personalizate?

La KINOMED, toate planurile de tratament sunt personalizate, în urma consultului medical, medicul stabilește, în funcție de necesitățile fiecărui pacient, un plan de recuperare complex, personalizat. Abonamentele ce conțin mai multe ședințe de fizioterapie cu LASER dispun de reduceri.

Este tratamentul decontabil sau acoperit de asigurare?

KINOMED colaborează cu următoarele companii de asigurare privată de sănătate: Signal Iduna, Omniasig, Allianz Țiriac.

Există contraindicații pentru fizioterapia cu LASER?

Fizioterapia cu LASER este indicată pentru o gamă largă de afecțiuni. Totuși, există situații în care fizioterapia cu LASER nu este recomandată, astfel acesta nu se aplică pacienților care suferă de tromboză venoasă profundă, hemofilie sau care folosesc medicație fotosensibilizantă. De asemenea, în zonele unde există tatuaje, aplicația de LASER poate determina depigmentarea acestora.

Există o serie de alte condiții și afecțiuni, precum perioada menstruală, sarcina, tumorile, epilepsia, etc., care necesită precauțiuni în ceea ce privește utilizarea acestei terapii, motiv pentru care este esențial să consultați un medic de Medicină Fizică și de Reabilitare/ Recuperare Medicală pentru a stabili ce procedură de fizioterapie este indicată pentru condiția dumneavoastră, ce alte proceduri mai pot fi asociate pentru rezultate rapide si care sunt parametrii corespunzători aferenți acestora.

Pe durata procedurii cu LASER este indicată purtarea de ochelari de protecție pentru a evita posibilele leziuni la nivel ocular.

Ce trebuie să fac înainte de prima ședință de fizioterapie cu LASER?

“Ce ar trebui să știu înainte de prima ședință de fizioterapie cu LASER?” Zona pe care va fi utilizat LASER-ul trebuie să fie curată, fără să fie aplicate loțiuni sau crème în prealabil. Se recomandă utilizarea de haine confortabile, ce pot fi îndepărtate cu ușurință de la nivelul segmentului/ segmentelor la care se va aplica procedura.

Sunt necesare analize sau consultații prealabile?

Inițial este necesară o consultație medicală efectuată de medicul de Medicină Fizică și de Reabilitare/ Recuperare Medicală, care în urma unei anamneze ce constă în întrebări legate de motivul prezentării la medic, altor afecțiuni existente și a eventualelor tratamente urmate și a unei examinări clinice, ce se axează pe segmentul afectat, se va stabili un diagnostic și se va elabora un plan de tratament, ce poate implica, pe lângă procedura de fizioterapie cu LASER, alte proceduri, un program de kinetoterapie, tratament medicamentos, etc. Acesta va decide valoarea parametrilor utilizați, locul de aplicare, durata procedurii, ritmul de aplicare și numărul de ședințe recomandate.

De ce să apelez la KINOMED pentru fizioterapia cu LASER?

În cadrul clinicii KINOMED,  terapia cu LASER a devenit o metodă de recuperare eficientă și apreciată de sute de pacienți care au experimentat rezultate remarcabile. Tehnologia de ultimă generație folosită în cadrul procedurilor de fizioterapie cu LASER ajută la reducerea durerii, accelerarea procesului de vindecare și îmbunătățirea mobilității, fiind o soluție non-invazivă și rapidă. Recenziile pacienților noștri mulțumiți confirmă succesul acestei terapii, aceștia experimentând îmbunătățiri semnificative în urma ședințelor de tratament.

Poate fi combinat tratamentul cu alte metode de recuperare sau terapii?

Fizioterapia cu LASER, reprezintă una din diversele metode de tratament existente în cadrul recuperării medicale. Pentru rezultate remarcabile, este indicată asocierea mai multor terapii, atât medicamentoase, de tipul kinetoterapiei sau alte proceduri fizioterapice. Vă reamintim că procesul de recuperare implică un mix de terapii personalizate, stabilite în urma unei anamneze detaliate realizate de un medic de Recuperare Medicală. Așadar, pentru un plan de tratament complet, personalizat și sigur, vă invităm să programați o consultație la KINOMED.

Cum aleg un doctor bun pentru fizioterapie cu LASER?

Considerați că fizioterapia cu LASER ar putea fi soluția disconfortului dumneavoastră? Medicul de Medicină Fizică și de Reabilitare/ Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie este cel care vă poate crea un plan de recuperare personalizat, ce include fizioterapia. Înainte de a programa un consult la clinică, vă recomandăm să vă informați despre echipa medicală și să verificați experiența profesională a acestora, precum și recenziile și recomandările pacienților anteriori. Este important să alegeți un medic care activează într-un centru medical dotat cu echipamente moderne și cu personal calificat, pentru a beneficia de servicii medicale de cea mai înaltă calitate.

Ce tipuri de laser exista pe piata?

În domeniul medical termenul de LASER (Light Amplification of Stimulated Emission of Radiation) este frecvent întâlnit, reprezentând o terapie larg răspândită în specialități precum Recuperarea Medicală, Chirurgie, Oftalmologie, Dermatologie sau Stomatologie.

În funcție de puterea acestuia, LASER-ul poate fi încadrat în una din următoarele clase:  1, 2, 3A, 3B sau 4, ultimele 2 făcând referire la domeniul medical:

  • 3B (putere medie – peste 500mW): LLT (Low Level Laser Therapy) utilizat ca procedură de fizioterapie în Recuperarea Medicală;
  • 4 (putere mare – peste 500 mW): HILT (High Intensity Laser Therapy) utilizat de asemenea ca procedură de fizioterapie în Reabilitarea Medicală și LASER-ul folosit în intervențiile chirurgicale

Publicat pe: 12/03/2025 | Actualizat pe: 14/03/2025