Ce este terapia cu laser?
Terapia cu laser este una dintre cele mai folosite tratamente non invazive, fara efecte secundare, cu rezultate dovedite in amelioararea si controlul durerilor acute si cronice precum si in scaderea inflamatiei.
Terapia cu laser, in anumite conditii, poate elimina riscul unei interventii chirurgicale.
Biostimularea laser determină stimularea tuturor funcțiilor celulare prin exacerbarea sau inhibiția funcțiilor biochimice si fiziologice. Amplitudinea este stabilita in functie de lungimea de undă și dozare.
Ce afectiuni abordeaza terapia laser?
In medicina de recuperare moderna, terapia cu laser este folosita cu succes in tratarea unei arii vaste de afectiuni, printre care:
- Afectiuni ale aparatului locomotor: epicondililite, cervicalgie cronica, oasteoartrita genunchiului, sindrom de impigement, lombalgie, PSH, tendinite, tendinopatii, fasceite (inflamatia fasciei musculare), osteoartrite cu diferite localizari (inflamatia articulatiilor), rupturi musculare, entorse, intinderi, contracturi, miopatie, fibromialgie, sindrom de tunel carpian, entezite, mioentezite;
- Afectiuni reumatologie: poliartrita reumatoida, spondilita anchilozanta, artroze, tendinite, bursite, miogeloze, fasceite, artroze cu diferite localizari
- Afectiuni neurologice: nevralgii cu localizare diversa, pareze, nevrite, hernie de disc cu diferita localizare;
- Leziuni ale tesuturilor moi
- Postchirurgical, la nivelul plăgilor și cicatricilor postoperatorii.
Care sunt avantajele fizioterapiei cu laser?
Cu numeroase beneficii dovedite in medicina de recuperare, terapia laser se foloseste in planul de recuperare pentru o serie de efecte, precum:
- efecte biostimulante – prin stimularea proceselor reparatorii si regenerative ale organismului – creste procesele de oxidare din organism;
- efecte antialgice – prin controlul durerii, ameliorarea durerii;
- efecte termice – in cazul aplicatiilor termice, de incalzire;
- efecte biotrofice – stimuleaza procesele de regenerare;
- efecte hiperemiante – prin transformarea energiei si eliberare de caldura, astfel se stimuleaza circulatia locala;
- efecte usor sedative – prin efectul termic;
- efect miorelaxant – decontracturant
- efect antiinflamator;
- efecte cardio circulatorii;
- efect de stimulare a imunitatii.
Asadar, daca esti in cautarea unei clinici de recuperare medicala in Bucuresti, cu specialisti experimentati, nu ezita sa ne contactezi.
Iti stam la dispozitie cu un program personalizat si informatii cu privire la cat costa o sedinta de terapie specializata.
Tipuri de echipament utilizat in terapia cu laser
Terapia laser se efectueaza cu ajutorul unui echipament medical ce emite lumina focusată, cu diverse lungimi de undă. Medicina de recuperare cunoaste mai multe tipuri de echipament laser printre care:
- Terapia cu Laser de joasă putere energetică (LLLT)<0,5W- cu efect antialgic, antiinflamator, rezorbtiv/antiedematos, biotrofic si regenerativ (efecte vasculotrofice, neurotrofice, cicatrizante, pro-calusare). Acesta are un grad de penetrabilitate optima 1-2 cm (derm, epiderm).
- Sistemul închis de unde electromagnetice multiple Laser (MLS)<0,5W – cu efect antialgic, antiinflamator, biostimulant, antiedematos și rezorbtiv.
- Metoda terapeutică laser de înaltă putere energetică (HILT)>0,5W- ce permite pulsații de energie înaltă într-un timp foarte scurt, proces numit verticalizare a energiei, cu rol în stimularea țesuturilor țintă în profunzime. Aceasta metoda terapeutica are efect antialgic, antiinflamator, antiedematos, resorbtiv, biostimulant, regenerativ.
La KINOMED, terapia cu laser de inalta intensitate este oferita cu ajutorul echipamentului de inalta performanta Opton Pro Zimmer, terapiile de care pacientii beneficiaza fiind de cea mai buna calitate terapeutica.
In ce consta terapia bazata pe aparatul cu laser?
Terapia cu laser este o procedură medicală ce folosește aplicarea pe zona afectata, cu ajutorul unui echipament, a luminii focusată, cu nivele de undă specifice. Laserii utilizati pentru biostimulare sunt de putere mica, cu efecte atermice.
In ce zone ale corpului se poate folosi aparatul cu laser?
Aplicațiile laserului poate fi dispusa la nivelul oricărei regiuni sau segment, cu respectarea indicațiilor și a contraindicațiilor de bază, și în funcție de efectul urmărit.
Cand nu este indicata terapia cu laser?
Cu o multitudine de beneficii terapeutice dovedite in spate, totusi terapia laser trebuie folosita cu precautie si efectuata in cadrul unei clinici de recuperare medicala, sub atenta supreveghere a unui medic de recuperare medicala si a unui personal specializat. Terapia cu laser este contraindicata in:
- Afecțiuni neoplazice, stări paraneoplazice;
- Bolile fibrozante, retractile în stadii avansate;
- Fotodermatoze, administrarea de medicație fotosensibilizantă;
- Pace-maker cardiac, tulburări de ritm cardiac;
- Sarcina.
PROGRAMARI CONSULTATIE RECUPERARE SI PRETURI TERAPIE CU LASER
Sunteti in cautarea unui cabinet de fizioterapie? Puteti consulta aici lista completa de preturi. Va reamintim ca recuperarea presupune un mix de terapii, personalizat in functie de o anamneza detaliata, efecuata de catre un medic de specialitate. In concluzie, pentru un plan complet, personalizat si sigur de tratament de recuparare, va incurajam sa faceti aici o programare pentru o consultatie.
Alte servicii KINOMED
Review-uri online despre KinoMed
Cateva dintre opiniile lasate pe Google de catre cei care ne-au trecut pragul: