Infiltratii cu acid hialuronic (genunchi, coloana, umăr, gleznă)

Infiltratii cu acid hialuronic (genunchi, coloana, umăr, gleznă)

Acidul hialuronic este o substanță naturală care se găsește în țesuturile corpului uman, inclusiv ca o componentă majoră a lichidului articular care ajută la lubrifierea și amortizarea socurilor de la nivelul articulațiilor.

Tratamentele bazate pe acid hialuronic pot fi folosite pentru a trata durerile articulare și pentru a îmbunătăți funcția acestora. Există mai multe moduri de a-l utiliza – tipuri de acid hialuronic: suplimente orale, injecții și aplicații topice.

Acidul hialuronic în medicină

Producția de acid hialuronic de către organism scade o dată cu vârsta, ceea ce poate contribui la dezvoltarea multor condiții medicale sau afecțiuni.

Una dintre cele mai frecvente moduri de utilizare ale acidului hialuronic este în tratamentul osteoartritei – o boală degenerativă a articulațiilor care provoacă durere, rigiditate și inflamație.

Prin administrarea tratamentului cu acid hialuronic se asigura lubrifierea articulației, protejarea cartilajului și reducerea inflamației.

Care sunt beneficiile acidului hialuronic și cum poate fi utilizat

Principalele beneficii ale acidului hialuronic utilizat medical pentru tratarea problemelor ortopedice sunt:

  • reduce și chiar previne durerile articulare;
  • incetinește ritmul de degenerare articulara
  • crește mobilitatea articulațiilor
  • nivel foarte redus de efecte secundare;
  • recuperare rapidă după tratament.

Deși există mai multe modalități de utilizare medicală, în domeniul ortopedic efectul maxim este asigurat prin injectarea acidului hialuronic direct in spațiul intraarticular – procedură cunoscută și sub denumirea de „infiltrații cu acid hialuronic”.

Cum ajută tratamentul afecțiunilor tendinoase și articulare cu acid hialuronic?

În articulații, acidul hialuronic natural are mai multe funcții, printre care:

  • Lubrifiere: Acidul hialuronic, în combinație cu apa, produce o consistență vâscoasă, asemănătoare jeleului. Acest fluid vâscos asigură lubrifiere și acționează, de asemenea, ca un amortizor de șoc în articulații
  • Creșterea cartilajelor și a oaselor. Acidul hialuronic ajută la creșterea și dezvoltarea cartilajului și oaselor articulațiilor prin promovarea creșterii de noi celule
  • Reducerea inflamației: Acidul hialuronic joacă un rol important în reducerea inflamației articulare și a durerii cauzate de leziuni sau degenerarea țesuturilor.

Ce sunt infiltrațiile sau injecțiile cu acid hialuronic

Ce trebuie să reținem pe tot parcursul acestor descrieri: tratamentul articulațiilor cu acid hialuronic poate fi recomandat doar de către un medic ortoped, la fel cum și administrarea se face doar cu personal medical calificat.

Infiltrațiile și injecțiile cu acid hialuronic sunt o opțiune nechirurgicală pentru tratarea durerilor articulare.

Acidul hialuronic poate fi injectat în articulația afectată pentru a trata durerea cauzată de problemele articulare. Procedura este rapidă și majoritatea pacienților raportează ameliorarea durerii și a rigidității în câteva zile. Nu există timp de recuperare semnificativ după procedură, pacienții putând reveni imediat la activitățile lor normale.

Aceste proceduri sunt cel mai des utilizate în tratarea problemelor genunchiului, dar injecțiile cu acid hialuronic pot fi folosite și pentru a trata alte articulații, cum ar fi șoldul, umărul și glezna. Procedura este sigură și eficientă, cu efecte secundare minime.

Ai probleme cu genunchii, dureri, pierderea mobilității, iar antiinflamatoriile cu care te-ai obișnuit nu mai au niciun efect? Cu noi scapi de durere:

  • Obții un tratament personalizat
  • Echipă de top cu profesioniști dedicați.
  • Unul dintre cele mai moderne centre de recuperare.
  • Excelență în Ortopedie
  • Programări Online.

cum se fac infiltratiile cu acid hialuronic

În ce constă procedura medicală de injecții cu acid hialuronic

Tehnica de injectare a acidului hialuronic în tratarea problemelor ortopedice se numește infiltratie intraarticulară.

Această procedură se face, de obicei, în cabinetul unui medic și este efectuată de un medic ortoped. Procedura de injectare durează câteva minute și, de obicei, nu implică nicio pregătire prealabilă. Cu toate acestea, este recomandabil să se discute cu medicul despre istoricul medical și medicatia proprie înainte de acest tratament.

Mai întâi, medicul dezinfecteaza zona de injectare. Dacă genunchiul este umflat, cu exces de lichid, medicul poate apela mai întâi la un analgezic local, apoi introduce un ac în articulație pentru a extrage excesul de lichid. Cu același ac încă în poziție, medicul va injecta, apoi acidul hialuronic în articulație.

După o asemenea infiltratie , deși nu veți avea restricții de mișcare, ar trebui totuți să evitați timp de una sau două zile eforturile intense, în special dacă acestea implică ridicarea sau manipularea de obiecte grele. În rest, ar trebui să vă puteți relua imediat activitățile normale.

Care sunt beneficiile unei injecții pentru artroze?

Cercetările arată că infiltrația cu acid hialuronic este un instrument eficient pentru gestionarea artrozei (osteoartritei). Un studiu din 2015 care a analizat un grup de 40 de persoane care au primit injecții cu acid hialuronic a relevat ca, la 6 luni după proceduri, 60% dintre aceștia nu au prezentat nicio agravare a deteriorării cartilajului (procesul a fost stopat), iar 32,5% au prezentat o îmbunătățire (refacere de țesut).

Totuși, acidul hialuronic nu este un tratament definitiv pentru osteoartrită.

Cât durează efectul injecțiilor cu acid hialuronic?

În general, injecțiile intraarticulare cu acid hialuronic oferă un efect benefic timp de patru până la șase luni, este important însă să rețineți că poate dura câteva săptămâni până când injecția își face efectul.

Ce contraindicații există la un tratament cu acid hialuronic

Când nu se recomandă acest tratament?

Contraindicațiile pentru utilizarea acidului hialuronic intraarticular includ:

  • Hipersensibilitate la acidul hialuronic sau la oricare dintre componentele formulei.
  • Antecedente de reacție alergică severă sau anafilaxie la acidul hialuronic.
  • Reacție de hipersensibilitate la proteine bacteriene gram-pozitive (pentru produsele derivate din sursă bacteriană).
  • Infecții sau boli de piele în vecinătatea locului de injectare sau injectare într-o articulație septică.

Siguranța și eficacitatea injecțiilor cu acid hialuronic la femeile însărcinate, la femeile care alăptează și la populația pediatrică nu au fost stabilite.

Reacții adverse

Efectele adverse ale injecțiilor intraarticulare de acid hialuronic sunt, de obicei, ușoare și autolimitate. Reacțiile locale la locul injectării sau iritarea sunt cele mai frecvente efecte secundare.

Până la 2% dintre pacienți pot prezenta o acutizare post-injecție cu mai multă durere, umflătură, roșeață și căldură, care este de obicei autolimitată și se poate rezolva cu gheață, odihnă și medicamente antiinflamatoare. Analiza lichidului sinovial în astfel de cazuri relevă un lichid aseptic fără cristale.

Infecțiile intraarticulare nu au fost raportate în studiile clinice și sunt extrem de rare în practica clinică. Au fost raportate foarte rar reacții de hipersensibilitate, inclusiv anafilaxie și angioedem.

Efecte adverse sistemice, cum ar fi erupții cutanate, artralgie, mialgie, crampe musculare și greață, au fost raportate în aproximativ 2% din cazuri în studiile clinice.

PROGRAMARI CONSULTATIE SI PRETURI INFILTRATII CU ACID HIALURONIC

Ești interesat de terapia cu acid hialuronic pentru afecțiunile ortopedice și vrei să știi ce preț are infiltrația cu acid hialuronic?

Programează-te pentru o consultație la un medic ortoped din cadrul KINOMED și află toate detaliile!

Intrebari si raspunsuri despre Acidul Hialuronic

De ce ai nevoie de tratament? Afecțiunile care afectează articulațiile

Infiltrațiile cu acid hialuronic sunt utilizate pentru a trata o serie întreagă de afecțiuni ale genunchiului, toate dureroase, unele dintre ele putând conduce chiar la invaliditate.

Afecțiunile genunchiului, chiar și cele ușoare, au un impact semnificativ asupra unor activități uzuale precum mersul, urcatul scărilor sau ridicatul de pe scaun.

Acidul hialuronic este o substanță care se găsește în mod natural în corpul uman, unde acționează ca un amortizor de șocuri, oferind sprijin articulațiilor și organelor.

Afecțiunile genunchiului pot fi cauzate de o serie vastă de factori, și pot îmbrăca forme foarte diverse, cum ar fi artrita, condromalacia, leziunile ligamentelor, osteocondrita disecantă (OCD) sau sindromul învelișului sinovial.

Artrita genunchiului

Artrita genunchiului este o afecțiune în care cartilajul articular dintr-o articulație se deteriorează și se uzează în timp. Pe măsură ce se uzează, oasele din articulații se freacă unele de altele, în loc să alunece lin unele de altele, așa cum ar trebui. Acest lucru poate provoca durere, umflături și scăderea amplitudinii de mișcare în articulație.

Condromalacia

Condromalacia este o leziune a cartilajului de sub rotulă (patela) care provoacă durere și umflături atunci când îndoiți sau îndreptați genunchiul. Aceasta apare adesea din cauza stresului repetat asupra genunchilor, în urma unor activități precum alergatul sau săriturile, care pun presiune asupra acestei zone a piciorului.

Leziunile ligamentare

Leziunile ligamentare apar atunci când există prea multă presiune asupra unei anumite părți a corpului în timpul activității – de exemplu, dacă vă răsuciți prea tare în timp ce jucați baschet și vă răniți unul dintre ligamentele genunchiului. De asemenea, acestea pot rezulta în urma unor traumatisme, cum ar fi căderea pe un teren dur sau pășirea stângace de pe ceva înalt (cum ar fi scările).

Osteoartrita genunchiului

Osteoartrita este una dintre cele mai frecvente patologii care afectează funcționalitatea genunchiului si este asociata direct cu scăderea calității vieții pacienților.

Osteoartrita este cea mai frecventa forma de artrita care afectează genunchiul si presupune inflamația si rigidizarea articulației acestuia.

In general, osteoartrita apare după varsta de 45-50 de ani si conduce la distrugerea treptata a cartilajului. Pe măsura ce cartilajul devine rigid si fragil, spațiul dintre oase se micșorează, iar acestea ajung in contact producând durere.

Ca definire, osteoartrita reprezintă o afecțiune degenerativa a articulațiilor, cu progresie lenta, care conduce la limitarea semnificativa a mobilității. Infiltrațiile cu acid hialuronic sunt utile atat in ameliorarea simptomelor, cat si in încetinirea progresiei bolii.

Printre abordările terapeutice ale acestei afecțiuni se numără infiltrația cu acid hialuronic. In continuare, vei afla în ce mod te ajută aceasta, când este necesară procedura și beneficiile de care te poti bucura de pe urma tratamentului.

Cum te ajuta acidul hialuronic în problemele articulare

Infiltrațiile intra-articulare cu acid hialuronic sunt o modalitate excelentă de a obține o ameliorare instantanee a durerii.

Genunchiul este cea mai mare și mai puternica articulație a corpului si este format din partea inferioara a femurului, partea superioara a tibiei, partea superioara a fibulei si rotula (academia americană de chirurgie ortopedică). Cele trei oase sunt acoperite de cartilaje, iar în interiorul acestei articulații se află un lichid (lichidul sinovial) care permite îndoirea și îndreptarea genunchiului.

Acidul hialuronic este un ingredient din corpul dumneavoastră care ajută la lubrifierea și amortizarea articulațiilor. Injectarea acestuia în genunchi poate ajuta foarte mult, fiind util pe termen scurt sau chiar mediu. Pe scurt, iată câteva dintre modurile în care acidul hialuronic îți poate îmbunătăți substanțial calitatea vieții:

  • reducerea inflamației
  • diminuarea durerii articulare
  • creșterea mobilității
  • stoparea sau dimnuarea progresului afecșiunilor genunchiului.

Cum și cât de des se realizează infiltrațiile intra-articulare cu acid hialuronic?

Infiltrația articulației cu acid hialuronic se face in cabinetul medicului ortoped si este o procedura simpla ce nu necesita spitalizare.

Pentru început, medicul dezinfectează corespunzător zona in care urmează sa facă infiltrația, iar apoi introduce un ac pana la nivelul articulației unde va fi injectat acidul hialuronic.

Pentru a scădea disconfortul asociat injectării, medicul poate apela la anestezia locala. După infiltrație este recomandat sa iți menajezi pe cat posibil genunchiul la nivelul căruia a fost realizata procedura.

Efectul unei injecții cu acid hialuronic depinde de mai mulți factori, in special de varsta persoanei si de stadiul in care se afla afecțiunea tratata, dar in medie, acesta este de la 6 la 12 luni. După un asemenea interval, cu un consult de specialitate prealabil, se poate decide repetarea procedurii.

Ce conține acidul hialuronic?

Din punct de vedere tehnic, acidul hialuronic este un grup de molecule de zahăr numite polizaharide. Aceste molecule au rolul de a amortiza și lubrifia și se găsesc în mod natural în țesuturile conjunctive ale organismului.

În timp, rezervele de acid hialuronic din corpul tău scad. Vârsta este unul dintre motive, arată cercetările, dar și factorii de mediu accelerează acest proces.

Vestea bună este că produsele medicale care conțin acid hialuronic pot ajuta la refacerea acelor rezerve epuizate.

Ce face acidul hialuronic?

Acidul hialuronic are proprietăți lubrifiante cu acțiune îndelungată, de absorbție a șocurilor, de stabilizare a articulațiilor și de echilibrare a apei, facilitând mobilitatea articulațiilor și reducând astfel durerile articulare. Este similar cu glicozaminoglicanul (GAG) care se găsește în mod natural în articulații.

Proprietățile de echilibrare a apei și viscoelasticitatea acidului hialuronic sunt benefice și în alte utilizări medicale și cosmetice, datorită factorilor de acțiune enumerați mai sus, dar și efectelor sale antioxidante, antiinflamatorii și analgezice.

Care este diferența intre acidul hialuronic și hialuronatul de sodiu

Diferențele esențiale dintre acidul hialuronic și hialuronatul de sodiu sunt dimensiunea moleculară și stabilitatea acestora. Hialuronatul de sodiu are o greutate moleculară mai mică decât acidul hialuronic, penetrând chiar mai adânc decât o poate face acidul hialuronic. Este, de asemenea, mai stabil, ceea ce înseamnă că este mai puțin predispus la oxidare și menține o durată de valabilitate mai lungă.

Care este rolul acidului hialuronic în organism și ce efecte are

Acidul hialuronic este o substanță naturală care se găsește în fluidele din țesuturile conjunctive și din articulații. Acesta acționează ca o „pernă” și un lubrifiant în articulații și alte țesuturi. Diferite forme de acid hialuronic sunt utilizate în scopuri medicale, dar există și o largă răspândire a utilizărilor în cosmetică.

Alte servicii KINOMED

Review-uri online despre KinoMed

Cateva dintre opiniile lasate pe Google de catre cei care ne-au trecut pragul:

Oana MateiOana Matei
10:26 21 Nov 24
Recomand cu incredere!
Antonia AntonAntonia Anton
12:41 20 Nov 24
Am avut o experiență extraordinară - echipa este extrem de prietenoasă și profesionistă, m-au motivat, încurajat și am avut parte de sprijin constant.Ședințele de fizioterapie și kinetoterapie sunt foarte bine structurate, am primit răspunsuri la toate întrebările pe care le-am avut. Mulțumesc mult (couldn't have done it without you) Mirela și Sorin, Andreea și Gabriela 🙂
Rares 2011Rares 2011
19:58 13 Nov 24
O clinică foarte bună, cu oameni minunați și profesioniști. Deși am avut o problemă medicală, care s-a rezolvat datorită profesionalismului echipei medicale, mi-au dat și o stare de bună dispoziție și plecam cu zâmbetul pe buze (Mirela și Sorin debordează de energie și voie bună). Recomand cu căldură această clinică și am de gând să revin și pentru masaj. Andreea B.🤗
PhlipswitchPhlipswitch
14:05 13 Nov 24
Minunat! Kinomed a fost cea mai buna alegere!
Serafim RusuSerafim Rusu
15:50 06 Nov 24
AnonymousAnonymous
06:43 22 Oct 24
Recomand pe baza experientei avute in aceasta clinica de recuperare medicala.Procedurile se fac corespunzator, personalul e amabil, calificat si se implica.Preturile sunt ok pentru timpii alocati, calitatea serviciului si facilitati.Aparatele sunt destul de avansate si noi.Medicul care m a consultat a fost foarte amabil si profesional.Asta e cea mai buna clinica in cei 15-20 ani de cand fac recuperari.
Iliana CaragioiuIliana Caragioiu
06:56 03 Oct 24
O atmosfera excelenta in cadrul clinicii! Personalul este empatic, atent la nevoile pacientului si foarte bine pregatit in domeniu. In cadrul sedintelor de kinetoterapie am avut placerea sa lucrez cu Victor si Gabi care mi-au explicat pas cu pas procesul de recuperare si intretinere a problemei in zona lombara pentru care m-am prezentat la clinica.Recomand cu cea mai mare încredere!!
Madalina StroiaMadalina Stroia
19:25 09 Sep 24
Recomand clinica Kinomed cu toata increderea. Experienta mea in cadrul clinicii a fost si este de la foarte placuta in sus. De la receptie si pana in sala de recuperare, oamenii sunt minunati si dau dovada de profesionalism. Am ajuns aici deoarece sufeream de diverse dureri musculare de spate si piept si probleme de postura si mobilitate, de la statul la birou zilnic si sedentarism. Dupa 6 luni de lucru constant (kinetofitness, masaj si terapie manuala), ma simt foarte bine, iar cu ajutorul terapeutilor mi-am invatat corpul si modul in care functionez (limitari, sensibilitati). Am invatat exercitii care ma ajuta si imi fac bine, iar pe unele le efectuez si acasa. Multumesc foarte mult pentru rabdare si suport!
Ionut VariaIonut Varia
07:21 20 Jul 22
Am ajuns la Kinomed la recomandarea domnului Dr. Mihai Rata in urma unei operatii de reconstructie de ligament incrucisat anterior. Aici am intalnit o echipa de adevarati profesionisti care m-au ajutat in procesul de recuperare. Recuperarea mea a durat 5 luni, timp in care am fost primit de fiecare data cu energie pozitiva si amabilitate. Tot personalul este prietenos si atent, atmosfera este foarte relaxanta.Vreau sa ii multumesc lui Sebastian pentru efortul depus, pentru seriozitate si pentru recomandarile pe care mi le-a facut dupa ce am terminat programul de recuperare, dar si celolarlati membrii ai echipei cu care am interactionat (Carolina, Andreea, Cristina si Razvan). In cele 5 luni am invatat multe lucruri noi! Multumesc pentru tot! M-am simtit extraordinar la voi! Sunteti o echipa de nota 10.
RawanneRawanne
11:36 13 Jul 22
O clinica in care gasesti atat o energie minunata, cat si servicii de cea mai buna calitate. Experienta mea a fost de nota 10. Daca doresti ca recuperarea medicala sa se imbine cu timpul petrecut intr-un mod placut si relaxant, KINOMED este cea mai buna optiune.
Cristi JuveCristi Juve
12:11 20 Jun 22
Nu ai ce sa zici rău despre această clinică! Dar să o luăm cu începutul:La recepție totdeauna ești întâmpinat cu zâmbetul pe Buzești cu o vorbă frumoasă și caldă! Aici primești toate indicațiile și ai răspunsuri imediate și la obiect despre ceea ce urmează sa se întâmple cu tine în cadrul acestei clinici! Personalul de o politețe și un profesionalism perfect. Toate procedurile îți sunt explicate și mai ales îți sunt comunicate și la ce servesc. În cele din urma dar în nici un caz pe ultimul loc, chiar o pot situa pe locul 1,sa vorbim și despre Doamna(Domnișoara) Andra Pintilie, îmi cer scuze dar nu cunosc starea civilă a dânsei, este de departe un profesionist deosebit. Vorbe calde, ascultă cu atenție suferințele pacienților, iar la sfârșit în mod sigur te vei alege cu schema de tratament de care ai nevoie!! Felicitări întregii echipe pentru ceea ce reușiți sa realizați!! Cam așa ar trebui sa arate toate clinicile sau spitalele din țară, dar din păcate nu prea se pot compara!!
Silvia DumitriuSilvia Dumitriu
12:19 08 Jun 22
Suferind de cativa ani de probleme de natura ortopedica, am fost nevoita sa apelez la mai multe cabinete de kinetoterapie din Bucuresti iar la recomandarea unor prieteni am aflat si de clinica dvs, KINOMED. Aici, am ramas surprinsa de amabilitatea cu care sunt tratati pacientii, explicatii si sfaturi de urmat primite din partea personalului medical, time management peste asteptari privind programarile. Sunt sigura ca urmatoarele sedinte vor fi programate tot in aceasta clinica.
Claudiu LazaricaClaudiu Lazarica
16:26 02 May 22
Numele meu este Claudiu Lazarica, sunt atlet de performanta si campion national al Romaniei la saritura in inaltime(atletism). In vara anului trecut am trecut pragul clinicii KinoMed pentru prima data si am inceput o colaborare frumoasa care continua si e imperios necesara carierei mele sportive. Pe langa multe alte probleme medicale care au ramas in clinica, in iarna, inaintea sezonului competitional am patit o ruptura musculara, care in mod normal ar fi trebuit sa ma tina mult timp pe bara, insa cu ajutorul Alexandrei, in 2 saptamani am fost apt sa revin la antrenament ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, sezonul s-a incheiat cu medalia de aur din poza!Multumesc KinoMed! 🙂
js_loader

Publicat pe: 16/12/2022 | Actualizat pe: 18/11/2024