Fraud Blocker Kinetoterapie de preventie - KINOMED București

Kinetoterapie de preventie

Kinetoterapie de preventie

Ce este kinetoterapia de preventie si cum functioneaza?

Kinetoterapie de prevenție sau kinetoterapia de profilaxie se referă la metodele utilizate pentru îmbunătățirea posturii și a mobilității, prevenirea accidentărilor ce pot apărea în urma activităților fizice de agrement (alergat, cățărat, fotbal, tenis de camp etc) și, nu în ultimul rând, favorizează starea de bine și un stil de viață sănătos.

Kinetoterapia de prevenție este recomandată ca formă de antrenament individual pentru cei ce frecventează sălile de antrenament și forță, aerobic, HIIT, CrossFit, fotbal, schi, înot, etc., pentru a pregăti organismul să susțină efortul generat de activitatea fizică.

Ce afecțiuni pot fi tratate prin kinetoterapia de profilaxie?

Din spectrul afecțiunilor ce pot fi prevenite prin kinetoterapia de preventie fac parte in special:

 • afectările musculare datorate inactivității sau sedentarismului,
 • afectările musculare datorate pozițiilor fixe prelungite (persoanele ce desfășoară muncă la birou sau muncă ce necesită stat mult în picioare, manevrare de greutăți),
 • tulburările de postură (cifoze, scolioze),
 • tulburări de mers (mers dezorganizat cu vârfurile spre interior/exterior).

De asemenea, prin programele individualizate de kinetoterapie de prevenție, se pot controla episoadele de tensiune arterială înaltă, variațiile glicemice, controlul greutății, prevenția scăderii osoase (osteopenia, osteoporoză).

In ce consta kinetoterapia de preventie?

Kinetoterapia de preventie consta in exerciții individualizate, aplicate în urma unei evaluări medicale, desfășurate sub supravegherea unui kinetoterapeut, ce urmăresc corectarea posturii, promovarea mobilității articulare, îmbunătățirea tonuslui și a forței musculare, antrenarea echilibrului și a coordonării, îmbunătățirea toleranței la efort.

Kinetoterapia de preventie se poate desfausura la KINOMED utilizând aparate speciale, atât clasice cât și computerizate/digitale.

Cum actioneaza kinetoterapia de tip profilactic?

Kinetoterapia de tip profilactic consta in exerciții individualizate, aplicate în urma unei evaluări medicale, desfășurate sub supravegherea unui kinetoterapeut, ce urmăresc corectarea posturii, promovarea mobilității articulare, îmbunătățirea tonuslui și a forței musculare, antrenarea echilibrului și a coordonării, îmbunătățirea toleranței la efort, reglează valorile tensionale, facilitează scăderea ponderală, scade riscul de accidentări (entorse, luxații, rupture fibrilare/musculare, fracturi), crește denistatea osoasă.

Asadar, daca esti in cautarea unei clinici de recuperare medicala in Bucuresti, cu specialisti experimentati, nu ezita sa ne contactezi.

Iti stam la dispozitie cu un program personalizat si informatii cu privire la cat costa o sedinta de terapie specializata.

sesiune kineto de preventie

Care sunt avantajele kinetoterapiei de preventie?

Desi la inceput, kinetoterapia de preventie prinde contur ca si alterantiva sigura si sanatoasa la sportul efectuat in salile de fitness. Tot mai multe persoane prefera sportul sub supravegherea medicala cu beneficii terapeutice precum:

 • corectarea posturii;
 • promovarea mobilității articulare;
 • îmbunătățirea tonuslui și a forței musculare;
 • antrenarea echilibrului și a coordonării;
 • îmbunătățirea toleranței la efort;
 • reglarea valorilor tensionale;
 • scăderea ponderală;
 • scaderea riscului de accidentări (entorse, luxații, rupture fibrilare/musculare, fracturi);
 • creșterea denistatatii osoase.

Frecventa recomandata a sedintelor de kinetoterapie de profilaxie

Este important de stiut ca pentru a obține rezultate în urma unui program de kinetoterapie, fie de prevenție, fie tratament sau de întreținere, sunt necesare minim trei antrenamente pe săptămână.

Contraindicatiile kinetoterapiei de preventie

In decizia urmarii unui program de kinetoterapie de preventie este important de tinut cont de accidentări în antecedente, motiv pentru care se recomandă un program de kinetoterapie ghidat de medic. Nu ar trebui ignorate nici afecțiuni acute/cornice decompensate și necontrolate medicamentos.

Consult si analize premergatoare kinetoterapiei de preventie

Anterior inceperii programului de kinetoterapie de preventie, este recomandat consultul prin intermediul medicului de recuperare medicală pentru a stabili necesitatea unor investigații paraclinice.

preventie prin kinetoterapie la kinomed

PROGRAMARI CONSULTATIE SI PRETURI KINETOTERAPIE DE PREVENTIE

Va doriti un stil de viata sanatos si o alternativa sigura de antrenament? Va incurajam sa faceti aici o programare pentru o consultatie sau o evaluare in vederea unui program de kinetoterapie de preventie.

Alte servicii KINOMED

Review-uri online despre KinoMed

Cateva dintre opiniile lasate pe Google de catre cei care ne-au trecut pragul:

Ionut VariaIonut Varia
07:21 20 Jul 22
Am ajuns la Kinomed la recomandarea domnului Dr. Mihai Rata in urma unei... operatii de reconstructie de ligament incrucisat anterior. Aici am intalnit o echipa de adevarati profesionisti care m-au ajutat in procesul de recuperare. Recuperarea mea a durat 5 luni, timp in care am fost primit de fiecare data cu energie pozitiva si amabilitate. Tot personalul este prietenos si atent, atmosfera este foarte relaxanta.Vreau sa ii multumesc lui Sebastian pentru efortul depus, pentru seriozitate si pentru recomandarile pe care mi le-a facut dupa ce am terminat programul de recuperare, dar si celolarlati membrii ai echipei cu care am interactionat (Carolina, Andreea, Cristina si Razvan). In cele 5 luni am invatat multe lucruri noi! Multumesc pentru tot! M-am simtit extraordinar la voi! Sunteti o echipa de nota 10.read more
RawanneRawanne
11:36 13 Jul 22
O clinica in care gasesti atat o energie minunata, cat si servicii de cea mai... buna calitate. Experienta mea a fost de nota 10. Daca doresti ca recuperarea medicala sa se imbine cu timpul petrecut intr-un mod placut si relaxant, KINOMED este cea mai buna optiune.read more
Cristi JuveCristi Juve
12:11 20 Jun 22
Nu ai ce sa zici rău despre această clinică! Dar să o luăm cu începutul:La... recepție totdeauna ești întâmpinat cu zâmbetul pe Buzești cu o vorbă frumoasă și caldă! Aici primești toate indicațiile și ai răspunsuri imediate și la obiect despre ceea ce urmează sa se întâmple cu tine în cadrul acestei clinici! Personalul de o politețe și un profesionalism perfect. Toate procedurile îți sunt explicate și mai ales îți sunt comunicate și la ce servesc. În cele din urma dar în nici un caz pe ultimul loc, chiar o pot situa pe locul 1,sa vorbim și despre Doamna(Domnișoara) Andra Pintilie, îmi cer scuze dar nu cunosc starea civilă a dânsei, este de departe un profesionist deosebit. Vorbe calde, ascultă cu atenție suferințele pacienților, iar la sfârșit în mod sigur te vei alege cu schema de tratament de care ai nevoie!! Felicitări întregii echipe pentru ceea ce reușiți sa realizați!! Cam așa ar trebui sa arate toate clinicile sau spitalele din țară, dar din păcate nu prea se pot compara!!read more
Silvia DumitriuSilvia Dumitriu
12:19 08 Jun 22
Suferind de cativa ani de probleme de natura ortopedica, am fost nevoita sa... apelez la mai multe cabinete de kinetoterapie din Bucuresti iar la recomandarea unor prieteni am aflat si de clinica dvs, KINOMED. Aici, am ramas surprinsa de amabilitatea cu care sunt tratati pacientii, explicatii si sfaturi de urmat primite din partea personalului medical, time management peste asteptari privind programarile. Sunt sigura ca urmatoarele sedinte vor fi programate tot in aceasta clinica.read more
Claudiu LazaricaClaudiu Lazarica
16:26 02 May 22
Numele meu este Claudiu Lazarica, sunt atlet de performanta si campion national... al Romaniei la saritura in inaltime(atletism). In vara anului trecut am trecut pragul clinicii KinoMed pentru prima data si am inceput o colaborare frumoasa care continua si e imperios necesara carierei mele sportive. Pe langa multe alte probleme medicale care au ramas in clinica, in iarna, inaintea sezonului competitional am patit o ruptura musculara, care in mod normal ar fi trebuit sa ma tina mult timp pe bara, insa cu ajutorul Alexandrei, in 2 saptamani am fost apt sa revin la antrenament ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, sezonul s-a incheiat cu medalia de aur din poza!Multumesc KinoMed! 🙂read more
js_loader