Electrostimulare musculara

Electrostimulare musculara

Ce este electrostimularea musculara?

Electrostimularea musculara presupune stimularea musculara prin folosirea unor forme de curenți de joasă frecvență, ce se bazează pe acțiunea caracteristică de excitație a impulsurilor electrice asupra mușchilor și fibrelor nervoase.

Electrostimularea musculara este un procedeu de fizioterapie utilizat frecvent in recuperarea medicala in scopul de stimulare a  musculaturii, menținerii sau promovării tonusului muscular și a conductibilitatii nervoase, la nivelul segmentelor afectate.

Electrostimularea musculara a primit un rol important in aria recuperarii medicale fiind folosita ca si metoda de recuperare eficienta pentru un spectru larg de afectiuni: de la pacienti imobilizati pana la recuperarea sportivilor de performanta.

Electrostimularea este o procedura non invaziva, nu provoaca durere sau disconfort pacientului. Aceasta consta in aplicarea unor electrozi la nivelul grupelor musculare selectate ce necesită proceduri de electrostimulare în vederea creșterii tonusului muscular sau a relaxării/decontracturării.

Ce afectiuni trateaza terapia prin electrostimulare?

Electrostimularea, efectuata intr-o clinica specializata si sub indrumarea unui profesionist, si-a dovedit eficienta afectiuni precum:

 • atonii și atrofii musculare;
 • imobilizări prelungite de diferite cauze, hipotonii musculare ;
 • profilaxia aderențelor intermusculare, peritendinoase;
 • contracturi musculare reflexe;
 • nevralgii, nevrite;
 • postcontuzii;
 • postentorse;
 • tulburări ale sensibilității cutanate: analgezii, hipoestezii, parestezii post chirurgical sau traumatic;
 • durerile fantomă din amputații.

Care sunt beneficiile electrostimularii musculare?

Cu o serie de beneficii terapeutice dovedite, prin interemediul electrostimularii musculare s-au obtinut urmtoarele rezultate:

 • mentinerea si promovarea tonusului muscular;
 • imbunatatirea circulatiei sangvine;
 • mentinerea si promovarea excitabilitatii nervoase;
 • menținerea si promovarea integrității fibrelor nervoase periferice

Asadar, daca esti in cautarea unei clinici de recuperare medicala in Bucuresti, cu specialisti experimentati, nu ezita sa ne contactezi.

Iti stam la dispozitie cu un program personalizat si informatii cu privire la cat costa o sedinta de terapie specializata.

o sedinta de electrostimulare musculara la KinoMed

Tipul de echipament utilizat in electrostimularea corporala

Electrostimularea musculara realizeaza cu ajutorul unui dispozitiv medical care emite curenți de joasă frecvență de tip rectangulari (dreptunghiulari) sau exponețiali, ce pot fi aplicați conform prescripției individualizate sau programului prestabilit per patologie.

In ce consta terapia bazata pe aparatul de electrostimulare musculara?

Electrostimularea musculară constă în aplicarea de electrozi medicali la nivelul grupurilor musculare selectate, activând artificial mușchii prin diverse forme de curent electric (rectangular/exponential) transmise spre mușchii țintă. Ca rezultat, curentul electric induce contracția musculară involuntară, producând beneficii similare exercițiilor fizice, controlat ș fără mult disconfort.

In ce zone ale corpului se poate folosi aparatul de electrostimulare?

Electrostimularea se aplică la nivelul grupului/grupelor musculare selectate pentru promovarea tonusului, fie a decontracturării musculare sau la nivelul regiunii corespunzătoare traiectului nervului periferic ce se dorește a fi stimulat.

Cand nu este indicata terapia cu electrostimulare?

Cu beneficii terapeutice dovedite, elctrostimularea musculara are totusi o serie de contarindicatii de care trebuie tinut cont, printre care:

 • nu se aplică pe leziuni tegumentare: escoriații, plăgi, alergii;
 • nu se aplică în hemoragii, tromboze venoase superficiale și profunde;
 • nu se aplică în sarcină;
 • nu se aplică pe zonele cu edem localizat, cu cicatrice si aderențe musculare, zone cu temperatură locală scazută, pe zonele cu sensibilitate termică scăzută sau absenta;
 • nu se aplică în cazul leziunilor dermatologice, infectii localizate.
terapia prin electrostimulare

PROGRAMARI CONSULTATIE RECUPERARE SI PRETURI ELECTROSTIMULARE MUSCULARA

In conditiile in care sunteti in cautarea unui cabinet de fizioterapie,  puteti consulta aici lista completa de preturi. Va reamintim ca recuperarea presupune un mix de terapii, personalizat in functie de o anamneza detaliata, efecuata de catre un medic de specialitate. In concluzie, pentru un plan complet, personalizat si sigur de tratament de recuparare, ca incurajam sa faceti aici o programare pentru o consultatie.

Alte servicii KINOMED

Review-uri online despre KinoMed

Cateva dintre opiniile lasate pe Google de catre cei care ne-au trecut pragul:

Ionut VariaIonut Varia
07:21 20 Jul 22
Am ajuns la Kinomed la recomandarea domnului Dr. Mihai Rata in urma unei... operatii de reconstructie de ligament incrucisat anterior. Aici am intalnit o echipa de adevarati profesionisti care m-au ajutat in procesul de recuperare. Recuperarea mea a durat 5 luni, timp in care am fost primit de fiecare data cu energie pozitiva si amabilitate. Tot personalul este prietenos si atent, atmosfera este foarte relaxanta.Vreau sa ii multumesc lui Sebastian pentru efortul depus, pentru seriozitate si pentru recomandarile pe care mi le-a facut dupa ce am terminat programul de recuperare, dar si celolarlati membrii ai echipei cu care am interactionat (Carolina, Andreea, Cristina si Razvan). In cele 5 luni am invatat multe lucruri noi! Multumesc pentru tot! M-am simtit extraordinar la voi! Sunteti o echipa de nota 10.read more
RawanneRawanne
11:36 13 Jul 22
O clinica in care gasesti atat o energie minunata, cat si servicii de cea mai... buna calitate. Experienta mea a fost de nota 10. Daca doresti ca recuperarea medicala sa se imbine cu timpul petrecut intr-un mod placut si relaxant, KINOMED este cea mai buna optiune.read more
Cristi JuveCristi Juve
12:11 20 Jun 22
Nu ai ce sa zici rău despre această clinică! Dar să o luăm cu începutul:La... recepție totdeauna ești întâmpinat cu zâmbetul pe Buzești cu o vorbă frumoasă și caldă! Aici primești toate indicațiile și ai răspunsuri imediate și la obiect despre ceea ce urmează sa se întâmple cu tine în cadrul acestei clinici! Personalul de o politețe și un profesionalism perfect. Toate procedurile îți sunt explicate și mai ales îți sunt comunicate și la ce servesc. În cele din urma dar în nici un caz pe ultimul loc, chiar o pot situa pe locul 1,sa vorbim și despre Doamna(Domnișoara) Andra Pintilie, îmi cer scuze dar nu cunosc starea civilă a dânsei, este de departe un profesionist deosebit. Vorbe calde, ascultă cu atenție suferințele pacienților, iar la sfârșit în mod sigur te vei alege cu schema de tratament de care ai nevoie!! Felicitări întregii echipe pentru ceea ce reușiți sa realizați!! Cam așa ar trebui sa arate toate clinicile sau spitalele din țară, dar din păcate nu prea se pot compara!!read more
Silvia DumitriuSilvia Dumitriu
12:19 08 Jun 22
Suferind de cativa ani de probleme de natura ortopedica, am fost nevoita sa... apelez la mai multe cabinete de kinetoterapie din Bucuresti iar la recomandarea unor prieteni am aflat si de clinica dvs, KINOMED. Aici, am ramas surprinsa de amabilitatea cu care sunt tratati pacientii, explicatii si sfaturi de urmat primite din partea personalului medical, time management peste asteptari privind programarile. Sunt sigura ca urmatoarele sedinte vor fi programate tot in aceasta clinica.read more
Claudiu LazaricaClaudiu Lazarica
16:26 02 May 22
Numele meu este Claudiu Lazarica, sunt atlet de performanta si campion national... al Romaniei la saritura in inaltime(atletism). In vara anului trecut am trecut pragul clinicii KinoMed pentru prima data si am inceput o colaborare frumoasa care continua si e imperios necesara carierei mele sportive. Pe langa multe alte probleme medicale care au ramas in clinica, in iarna, inaintea sezonului competitional am patit o ruptura musculara, care in mod normal ar fi trebuit sa ma tina mult timp pe bara, insa cu ajutorul Alexandrei, in 2 saptamani am fost apt sa revin la antrenament ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, sezonul s-a incheiat cu medalia de aur din poza!Multumesc KinoMed! 🙂read more
js_loader