Ce este electrostimularea musculara?
Electrostimularea musculara presupune stimularea musculara prin folosirea unor forme de curenți de joasă frecvență, ce se bazează pe acțiunea caracteristică de excitație a impulsurilor electrice asupra mușchilor și fibrelor nervoase.
Electrostimularea musculara este un procedeu de fizioterapie utilizat frecvent in recuperarea medicala in scopul de stimulare a musculaturii, menținerii sau promovării tonusului muscular și a conductibilitatii nervoase, la nivelul segmentelor afectate.
Electrostimularea musculara a primit un rol important in aria recuperarii medicale fiind folosita ca si metoda de recuperare eficienta pentru un spectru larg de afectiuni: de la pacienti imobilizati pana la recuperarea sportivilor de performanta.
Electrostimularea este o procedura non invaziva, nu provoaca durere sau disconfort pacientului. Aceasta consta in aplicarea unor electrozi la nivelul grupelor musculare selectate ce necesită proceduri de electrostimulare în vederea creșterii tonusului muscular sau a relaxării/decontracturării.
Ce afectiuni trateaza terapia prin electrostimulare?
Electrostimularea, efectuata intr-o clinica specializata si sub indrumarea unui profesionist, si-a dovedit eficienta afectiuni precum:
- atonii și atrofii musculare;
- imobilizări prelungite de diferite cauze, hipotonii musculare ;
- profilaxia aderențelor intermusculare, peritendinoase;
- contracturi musculare reflexe;
- nevralgii, nevrite;
- postcontuzii;
- postentorse;
- tulburări ale sensibilității cutanate: analgezii, hipoestezii, parestezii post chirurgical sau traumatic;
- durerile fantomă din amputații.
Care sunt beneficiile electrostimularii musculare?
Cu o serie de beneficii terapeutice dovedite, prin interemediul electrostimularii musculare s-au obtinut urmtoarele rezultate:
- mentinerea si promovarea tonusului muscular;
- imbunatatirea circulatiei sangvine;
- mentinerea si promovarea excitabilitatii nervoase;
- menținerea si promovarea integrității fibrelor nervoase periferice
Asadar, daca esti in cautarea unei clinici de recuperare medicala in Bucuresti, cu specialisti experimentati, nu ezita sa ne contactezi.
Iti stam la dispozitie cu un program personalizat si informatii cu privire la cat costa o sedinta de terapie specializata.
Tipul de echipament utilizat in electrostimularea corporala
Electrostimularea musculara realizeaza cu ajutorul unui dispozitiv medical care emite curenți de joasă frecvență de tip rectangulari (dreptunghiulari) sau exponețiali, ce pot fi aplicați conform prescripției individualizate sau programului prestabilit per patologie.
In ce consta terapia bazata pe aparatul de electrostimulare musculara?
Electrostimularea musculară constă în aplicarea de electrozi medicali la nivelul grupurilor musculare selectate, activând artificial mușchii prin diverse forme de curent electric (rectangular/exponential) transmise spre mușchii țintă. Ca rezultat, curentul electric induce contracția musculară involuntară, producând beneficii similare exercițiilor fizice, controlat ș fără mult disconfort.
In ce zone ale corpului se poate folosi aparatul de electrostimulare?
Electrostimularea se aplică la nivelul grupului/grupelor musculare selectate pentru promovarea tonusului, fie a decontracturării musculare sau la nivelul regiunii corespunzătoare traiectului nervului periferic ce se dorește a fi stimulat.
Cand nu este indicata terapia cu electrostimulare?
Cu beneficii terapeutice dovedite, elctrostimularea musculara are totusi o serie de contarindicatii de care trebuie tinut cont, printre care:
- nu se aplică pe leziuni tegumentare: escoriații, plăgi, alergii;
- nu se aplică în hemoragii, tromboze venoase superficiale și profunde;
- nu se aplică în sarcină;
- nu se aplică pe zonele cu edem localizat, cu cicatrice si aderențe musculare, zone cu temperatură locală scazută, pe zonele cu sensibilitate termică scăzută sau absenta;
- nu se aplică în cazul leziunilor dermatologice, infectii localizate.
PROGRAMARI CONSULTATIE RECUPERARE SI PRETURI ELECTROSTIMULARE MUSCULARA
In conditiile in care sunteti in cautarea unui cabinet de fizioterapie, puteti consulta aici lista completa de preturi. Va reamintim ca recuperarea presupune un mix de terapii, personalizat in functie de o anamneza detaliata, efecuata de catre un medic de specialitate. In concluzie, pentru un plan complet, personalizat si sigur de tratament de recuparare, ca incurajam sa faceti aici o programare pentru o consultatie.
Alte servicii KINOMED
Review-uri online despre KinoMed
Cateva dintre opiniile lasate pe Google de catre cei care ne-au trecut pragul: