Ecografie musculoscheletală

Ecografie musculoscheletală

La Clinica KINOMED, punem la dispoziție soluții avansate în domeniul sănătății, cu ajutorul ecografiei musculoscheletale, care oferă o alternativă scanărilor prin rezonanță magnetică pentru vizualizarea și diagnosticarea specifică a afecțiunilor care implica tendoane, ligamente și mușchi.

Ecografia musculo-scheletală îmbunătățește semnificativ eficacitatea evaluărilor și tratamentelor specifice de fizioterapie efectuate in clinica noastră, permițându-ne să oferim un diagnostic precis al leziunilor țesuturilor moi din jurul articulațiilor.

Ce este ecografia musculoscheletală?

Ecografia musculoscheletală este o procedură medicală non-invazivă pe care medicii noștri o utilizează cu succes pentru a diagnostica corect și a identifica specific structurile vizate în diverse afecțiuni medicale.

Această metodă sigură și fără disconfort se deosebește de razele X prin faptul că nu implică expunerea la radiații.

Ecografiile musculoscheletale efectuate în clinica KINOMED folosind echipamente de scanare de ultimă generație, contribuind astfel la obținerea unui diagnostic rapid și corect în vederea îmbunătățirii sănătății și bunăstării pacienților noștri, prin furnizarea de imagini detaliate ale:

 • mușchilor,
 • tendoanelor,
 • ligamentelor,
 • articulațiilor,
 • nervilor și
 • țesuturilor moi din întreg corpul.

Faceți o programare pentru o ecografie musculoscheletală la noi pentru a obține un diagnostic precis și un plan de tratament adaptat nevoilor dumneavoastră.

Avantajele ecografiei musculoscheletale

Beneficiile ecografiei musculoscheletale sunt multiple, iar pacienții noștri pot conta pe noi în privința alegerii unor tratamente complete și personalizate.

 • Ecografiile musculoscheletale sunt accesibile, ușor de folosit și mai puțin costisitoare decât majoritatea metodelor de imagistică;
 • Imagistica musculoscheletală este extrem de sigură și nu utilizează radiații;
 • Ecografia musculoscheletală oferă o imagine clară a țesuturilor moi, care nu este evidențiată corespunzător în imagini cu raze X;
 • Acest tip de ecografie furnizează imagini în timp real, ceea ce le face un instrument util pentru ghidarea procedurilor minim invazive, precum injecțiile ghidate cu ultrasunete în articulații și țesuturi moi, precum și aspirația de lichide;
 • Pacienții cu stimulatoare cardiace sau anumite tipuri de implanturi sau fragmente metalice în corp nu pot fi expuși în siguranță la câmpul magnetic puternic necesar pentru imagistica prin rezonanță magnetică. Totuși, acești pacienți pot primi în siguranță imagistica musculoscheletală;
 • Acest tip de ecografie este o alternativă excelentă la rezonanța magnetică pentru pacienții claustrofobi;
 • Comparativ cu rezonanța magnetică, ecografia musculoscheletală poate furniza mai multe detalii interne atunci când se evaluează structuri ale țesuturilor moi, cum ar fi tendoanele și nervii;
 • Deoarece imaginile sunt capturate în timp real, ecografia musculoscheletală poate evidenția mișcarea unei structuri a țesuturilor moi, cum ar fi un tendon, o articulație sau o extremitate.
 • Ecografia musculoscheletală este mai rapidă decât rezonanța magnetică și nu necesită ca pacientul să rămână complet nemișcat, permițând realizarea de ecografii chiar și la sugari.

Nu știi dacă problemele tale necesită o asemenea procedură? Intră în contact cu noi și vom face tot ce trebuie pentru a te ajuta să găsești cea mai potrivită variantă

Pentru ce se folosește acest tip de ecografie?

ecografie musculoscheletala la KinomedÎn cadrul clinicii noastre, ecografia musculoscheletală este folosită cu succes în următoarele pentru a diagnostica afecțiunile localizate în următoarele zone:

 • Umăr: Folosim acest tip de ecografie când avem suspiciuni de rupturi sau probleme ale tendoanelor, bursitei subacromiale și subdeltoidiene, impactului subacromial deltoid, tendinitei calcice, sinovitei/artritei în articulația acromioclaviculară sau edem intraarticular.
 • Genunchi: Utilizăm acest tip de ecografie pentru evaluarea leziunilor musculare, cum ar fi cele ale mușchiului cvadriceps sau a tendinopatiilor, cum ar fi tendinita patelară. Se folosește și în cazuri de impact al grăsimii, entezopatii/entezite, precum boala Osgood-Schlatter sau boala Sinding-Larsen-Johansson, sau pentru a identifica modificările legate de osteoartrită, prezența unui chist Baker sau a umflăturii în articulație, pentru a investiga sindromul bandei IT și bursita, precum și în cazuri de ruptură sau întindere a ligamentelor, tendinite sau bursite pes anserinus sau pentru durerea la genunchi în cazul sportivilor.
 • Picior și gleznă: Folosim ecografia musculo-scheletală pentru a evalua tendinita ahileană, entezopatia și entezita, paratenonita, bursita retrocalcaneană, bursita calcaneană superficială sau pentru investigarea durerilor și rupturilor de mușchi ai gambei, pentru leziuni specifice ale alergătorilor, artrită sau leziuni ale tendoanelor și ligamentelor, cum ar fi întinderea sau ruptura ligamentului talofibular anterior, identificarea neuromului Morton sau a bursitei intermetatarsiene, sau pentru a clarifica posibilele cauze ale metatarsalgiei (durere la picior) sau a sindromului tunelului tarsian. Imagistica musculo-scheletală este utilă și în cazurile de osteoartrită, fracturi de stres, artrită sau leziuni ale plăcii plantare, etc.
 • Cot: Ecografia musculo-scheletală ne ajută la evaluarea și diagnosticul afecțiunilor precum epicondilita laterală, epicondilita medială, ruptura sau tendinopatia tendonului biceps, sinovita, umflarea articulației, bursita olecranonului, entezopatia/entezita tricepsului, calcificarea în tendon, sau în cazul sindromului de tunel cubital.
 • Durere la mână și încheietura mâinii: Se folosește pentru identificarea și evaluarea unor afecțiuni comune, precum sindromul canalului carpian, întinderea încheieturii, umflarea articulației, tenosinovita de Quervain, leziuni de osteoartrită în articulațiile carpo-metacarpiene și complexul STT (scaphotrapeziotrapezoid), durere în complexul TFCC (triunghiular fibrocartilaginos) sau leziuni ale ligamentelor și tendoanelor, precum și pentru cazurile de osteoartrită a articulațiilor mici și durere.
 • Durere de șold: Este utilă în cazurile de artrită, osteoartrită, trohanterita, bursita ischială, șold care prezinta cracmente, edem intraarticular, ruptura de labrum și tendinopatia.
 • Reumatologie: Această procedură ajută la identificarea schimbărilor timpurii din artrita reumatoidă și inflamatorie, cum ar fi eroziunile sau sinovita și poate contribui la gestionarea crizelor.

Cum ar trebui să mă pregătesc pentru ecografie?

Pentru a asigura o procedură plăcută și precisă, există câteva recomandări importante pentru pacienții noștri. Este recomandat să purtați haine comode și lejere atunci când vă prezentați pentru această investigație. În unele cazuri, poate fi necesar să îndepărtați toate hainele și bijuteriile din zona care va fi examinată. Cu scopul de a vă asigura confortul, veți putea purta un halat special în timpul procedurii.

Este important de menționat că ecografiile musculo-scheletale sunt sensibile la mișcare. Prin urmare, pentru a vă asigura o experiență cât mai plăcută și precisă, este recomandat să adresați orice întrebări sau nelămuriri înainte de examinare, pentru a evita orice mișcare ce poate periclita procedura.

PROGRAMARI CONSULTATIE SI PRETURI ECOGRAFIE MUCULOSCHELETALA

Sănătatea dumneavoastră este importanta! Daca aveti dureri sau suspectați o afecțiune osteoariculara, programați un consult medical de specialitate si o ecografie musculoscheletală.

Întrebări și răspunsuri despre Ecografia Musculoscheletală și beneficiile acesteia

Cum se desfășoară procedura?

În cadrul KINOMED, procedura de ecografie musculoscheletală se efectuează cu ajutorul unor echipamente de ultimă generație. Medicul aplică o cantitate mică de gel special pe zona care trebuie examinată și plasează apoi transductorul pe zona care se dorește a fi examinată. Gelul permite undelor sonore să circule între transductor și zona sub examinare, obținând, astfel, imaginile zonei de investigat.

Rezultatul ecografiei este vizibil in timp real pe ecranul video, o serie de capturi de imagine relevante fiind atașate buletinului dvs. de investigație. După finalizarea preluării imaginilor, gelul transparent de ultrasunete va fi îndepărtat cu grijă de pe pielea dumneavoastră. Este important de menționat că acest gel are o compoziție neutră, nu conține nicio substanță activă medicamentoasă și nu pătează sau decolorează hainele . În funcție de zona care necesită examinare, veți fi rugat să stați sau să vă întindeți într-o poziție potrivită.

În anumite cazuri, în timpul ecografiei, medicul nostru vă poate solicita să mișcați extremitatea care trebuie examinată sau poate face acest lucru pentru dumneavoastră pentru a evalua mai detaliat anatomia și funcția articulației, mușchiului, ligamentului sau tendonului.

Ce experiență voi avea în timpul și după procedură?

În majoritatea cazurilor, aceste ecografii sunt nedureroase, rapide și ușor de suportat. La clinica noastră, ecografia musculo-scheletală este de obicei finalizată într-un interval de 15 până la 30 de minute, însă există și excepții care pot necesita mai mult timp.

După ce examinarea este completă, vă vom cere să vă îmbrăcați și să așteptați câteva momente, în timp ce imaginile sunt revizuite pentru o evaluare adecvată. Este important să menționăm că, după o astfel de ecografie, veți putea reveni imediat la activitățile dumneavoastră obișnuite, fără a fi nevoie de un timp de recuperare prelungit.

Când și cum voi primi rezultatele?

În clinica noastră, procesul de evaluare și interpretare a rezultatelor scanărilor este unul eficient și rapid. În aproape toate cazurile, rezultatele evaluării și scanării dvs. pot fi interpretate imediat și vi se vor comunica la sfârșitul programării.

Ce se întâmplă dacă scanarea arată că există ceva în neregulă?

La KINOMED, folosim aceste rezultate pentru a stabili un diagnostic precis și pentru a oferi opțiuni de tratament personalizate. Dacă rezultatul scanării indică necesitatea unei evaluări medicale suplimentare sau a unui tratament specific, veți fi informat la sfârșitul ședinței. Veți primi un raport detaliat și, la solicitarea dvs., putem trimite direct o copie a raportului către medicul dumneavoastră de familie în termen de 48 de ore.

Confidențialitatea rezultatelor este asigurată?

La KINOMED, respectăm cele mai stricte standarde de confidențialitate și securitate a datelor. Rezultatele scanării dumneavoastră nu vor fi accesate de nicio persoană neautorizată. În cazul în care este necesară comunicarea rezultatelor către medicul dumneavoastră de familie, vom obține întotdeauna consimțământul dumneavoastră în prealabil.

Va trebui să fac o intervenție chirurgicală dacă scanarea arată leziuni?

Este esențial să înțelegeți că rezultatele ecografiei trebuie interpretate în cadrul evaluării generale a pacientului. La KINOMED, suntem dedicați furnizării de soluții de sănătate personalizate.

Luăm în considerare toate concluziile pentru a dezvolta un plan adecvat, care să includă toate opțiunile de tratament disponibile. Decizia privind necesitatea unei intervenții chirurgicale va fi luată în funcție de evaluarea completă a stării dumneavoastră de sănătate și de opțiunile de tratament discutate cu dvs.

Alte servicii KINOMED

Review-uri online despre KinoMed

Cateva dintre opiniile lasate pe Google de catre cei care ne-au trecut pragul:

Ionut VariaIonut Varia
07:21 20 Jul 22
Am ajuns la Kinomed la recomandarea domnului Dr. Mihai Rata in urma unei... operatii de reconstructie de ligament incrucisat anterior. Aici am intalnit o echipa de adevarati profesionisti care m-au ajutat in procesul de recuperare. Recuperarea mea a durat 5 luni, timp in care am fost primit de fiecare data cu energie pozitiva si amabilitate. Tot personalul este prietenos si atent, atmosfera este foarte relaxanta.Vreau sa ii multumesc lui Sebastian pentru efortul depus, pentru seriozitate si pentru recomandarile pe care mi le-a facut dupa ce am terminat programul de recuperare, dar si celolarlati membrii ai echipei cu care am interactionat (Carolina, Andreea, Cristina si Razvan). In cele 5 luni am invatat multe lucruri noi! Multumesc pentru tot! M-am simtit extraordinar la voi! Sunteti o echipa de nota 10.read more
RawanneRawanne
11:36 13 Jul 22
O clinica in care gasesti atat o energie minunata, cat si servicii de cea mai... buna calitate. Experienta mea a fost de nota 10. Daca doresti ca recuperarea medicala sa se imbine cu timpul petrecut intr-un mod placut si relaxant, KINOMED este cea mai buna optiune.read more
Cristi JuveCristi Juve
12:11 20 Jun 22
Nu ai ce sa zici rău despre această clinică! Dar să o luăm cu începutul:La... recepție totdeauna ești întâmpinat cu zâmbetul pe Buzești cu o vorbă frumoasă și caldă! Aici primești toate indicațiile și ai răspunsuri imediate și la obiect despre ceea ce urmează sa se întâmple cu tine în cadrul acestei clinici! Personalul de o politețe și un profesionalism perfect. Toate procedurile îți sunt explicate și mai ales îți sunt comunicate și la ce servesc. În cele din urma dar în nici un caz pe ultimul loc, chiar o pot situa pe locul 1,sa vorbim și despre Doamna(Domnișoara) Andra Pintilie, îmi cer scuze dar nu cunosc starea civilă a dânsei, este de departe un profesionist deosebit. Vorbe calde, ascultă cu atenție suferințele pacienților, iar la sfârșit în mod sigur te vei alege cu schema de tratament de care ai nevoie!! Felicitări întregii echipe pentru ceea ce reușiți sa realizați!! Cam așa ar trebui sa arate toate clinicile sau spitalele din țară, dar din păcate nu prea se pot compara!!read more
Silvia DumitriuSilvia Dumitriu
12:19 08 Jun 22
Suferind de cativa ani de probleme de natura ortopedica, am fost nevoita sa... apelez la mai multe cabinete de kinetoterapie din Bucuresti iar la recomandarea unor prieteni am aflat si de clinica dvs, KINOMED. Aici, am ramas surprinsa de amabilitatea cu care sunt tratati pacientii, explicatii si sfaturi de urmat primite din partea personalului medical, time management peste asteptari privind programarile. Sunt sigura ca urmatoarele sedinte vor fi programate tot in aceasta clinica.read more
Claudiu LazaricaClaudiu Lazarica
16:26 02 May 22
Numele meu este Claudiu Lazarica, sunt atlet de performanta si campion national... al Romaniei la saritura in inaltime(atletism). In vara anului trecut am trecut pragul clinicii KinoMed pentru prima data si am inceput o colaborare frumoasa care continua si e imperios necesara carierei mele sportive. Pe langa multe alte probleme medicale care au ramas in clinica, in iarna, inaintea sezonului competitional am patit o ruptura musculara, care in mod normal ar fi trebuit sa ma tina mult timp pe bara, insa cu ajutorul Alexandrei, in 2 saptamani am fost apt sa revin la antrenament ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, sezonul s-a incheiat cu medalia de aur din poza!Multumesc KinoMed! 🙂read more
js_loader

Contactează-ne pentru a programa o ecografie musculoscheletală. O consultație medicală de specialitate însoțită de o ecografie musculoscheletală reprezintă primul pas către o viață fără dureri.