KINOMED – clinica de ortopedie în București cu abordare modernă și
eficientă
Ce este ortopedia?
Ortopedia reprezintă ramura medicală care are ca scop diagnosticarea, evaluarea și tratarea tulburărilor, leziunilor sau a bolilor din sfera sistemului locomotor, mai exact a oaselor, articulațiilor, tendoanelor, ligamentelor sau a mușchilor.
Servicii de ortopedie în cadrul clinicii Kinomed
Clinica Kinomed vă oferă soluții complete pentru problemele ortopedice, combinând tratamente moderne cu grijă și atenție pentru fiecare pacient. Ne concentrăm pe diagnosticarea corectă, tratamente eficiente și recuperare medicală personalizată, astfel încât să vă recăpătați mobilitatea fără durere. Echipa noastră de specialiști lucrează împreună pentru a vă oferi o abordare multidisciplinară, adaptată nevoilor dumneavoastră. La Kinomed, punem pacientul pe primul loc, asigurându-ne că fiecare pas al procesului de tratament este clar, profesionist și orientat către rezultate.
Consultație medic ortoped
Vizita la cabinetul unui medic ortoped-traumatolog este recomandată atunci când apar manifestări la nivelul oaselor, mușchilor, articulațiilor, precum durerea, limitarea mișcării sau poziția anormală a acestora.
Opinia unui medic ortoped profesionist este decisivă pentru a detecta cauza oricărui tip de leziune și indispensabilă determinării unui plan de tratament adecvat. Consultația de ortopedie constă în mai multe etape. Efectuarea anamnezei presupune identificarea de către medicul specialist de ortopedie a motivului prezentării și istoricul dumneavoastră medical, motiv pentru care este important să dețineți documente medicale și să menționați corect detaliile legate de afecțiunea dumneavoastră. Examenul clinic poate implica efectuarea de către medic a anumitor manevre de mobilizare la nivelul zonei implicate. Ulterior, medicul ortoped va decide necesitatea efectuării de investigații suplimentare sau va stabili un diagnostic și va implementa un plan de tratament.
Care sunt simptomele afecțiunilor ortopedice?
O multitudine de manifestări ne pot trimite cu gândul la boli ce necesită un consult de ortopedie. Este important să le recunoaștem pentru a ști cărui medic să ne adresăm. Iată, mai jos, o listă de simptome care ar putea indica o patologie din domeniul ortopediei.
Este important să rețineți că aceste simptome pot fi asociate cu o varietate de afecțiuni și că diagnosticul corect și, în consecință, tratamentul adecvat sunt esențiale.
- Durerea de oase
- Dureri articulare:
- Durerea de genunchi
- Durerea de spate (dorsalgia)
- Durerea de umăr
- Durerea de șold
- Durerea de cot
- Durerea de la nivelul încheieturii
- Limitarea mobilității articulare
- Inflamația articulației:
- Tumefiere (umflare) locală,
- Roșeață locală,
- Căldură locală,
- Durere locală,
- Incapacitatea utilizării optime a segmentului afectat
- Poziția anormală a unui segment de la nivelul membrelor corpului sau a coloanei vertebrale
- Afectare nervoasă:
- Amorțeală și furnicături,
- Scăderea sensibilității
- Scăderea forței musculare
- Scăderea tonusului muscular
Ce afecțiuni tratează ortopedia?
Ortopedia tratează multiple afecțiuni ce vizează adulți, seniori, dar și copii (ortopedie pediatrică), sportivi sau persoane sedentare. Pentru a putea trata o patologie din sfera ortopedică, este importantă determinarea cauzei acesteia. Pot fi menționate în acest sens tulburările congenitale, traumatismele, infecțiile, dereglările hormonale, factorii de stres, procesul biologic de îmbătrânire, diverse carențe nutriționale, etc.
Printre afecțiunile ce pot fi diagnosticate și tratate de către medicul ortoped se numără:
- Traumatisme sportive fac referire la leziunile dobândite în urma exercițiului fizic/ sporturilor, dar nu sunt limitate la acestea. Acestea pot fi acute – provocate în timpul unei activități – sau cronice, ca urmare a solicitării repetate, în timp, a unui segment al corpului.
- Leziunile de menisc. Meniscul reprezintă cartilajul de la nivelul articulației genunchiului, care acționează ca un amortizor în timpul mobilizării acesteia, având rol de protecție și contribuind totodată la mobilitatea optimă a articulației. Cum se produc acestea? Leziunile de la acest nivel se datorează adesea suprasolicitării articulației, efectuându-se în mod repetat și eronat mișcări de „pivotare” la nivelul genunchiului.
- Fracturi osoase – reprezintă afecțiuni ortopedice importante, în anumite cazuri fiind amenințătoare de viață și pot avea multiple cauze precum traumatismele, carențele nutriționale, factori de stres sau dezechilibrele hormonale, motiv pentru care o consultație ortopedică este esențială în alegerea unei metode terapeutice adecvate.
- Leziuni ale ligamentelor si tendoanelor – sunt variate și în funcție de acestea, medicul ortoped poate decide dacă este nevoie de un tratament conservator – terapie medicamentoasă, repaus, etc – sau unul de tip invaziv – intervenție chirurgicală.
- Luxații – acestea definesc deplasarea anormală a oaselor în cadrul unei articulații, apărută ca urmare a leziunii unui ligament (ce are rolul de a stabiliza articulația).
- Entorse – apar în urma întinderii sau ruperii ligamentelor articulare.
- Tendinite – reprezintă inflamația unui tendon (structura care face legătura dintre mușchi și os) și pot avea multiple cauze, fiind regăsite atât în patologii cronice, cât și în afecțiuni acute.
- Boli degenerative ale articulațiilor (osteoartrita/ artroza) – au la baza deteriorarea componentelor articulare (epifize – capetele osoase – , cartilaj) și determină, în timp, pierderea mobilității, deformarea articulației și durere, contribuind semnificativ la scăderea calității vieții. În funcție de cele mai frecvent afectate zone ale corpului, avem următoarele tipuri de artroze:
- Gonartroza (artroza genunchiului)
- Coxartroza (artroza șoldului)
- Spondiloza (artroza de la nivelul coloanei vertebrale)
- Hernia de disc – Se produce atunci când discul dintre vertebre este lezat, iar interiorul gelatinos al acestuia trece în exterior, facilitându-se contactul discului intervertebral cu rădăcina nervoasă din proximitate, ce poate determina simptome precum durere, furnicături sau lipsa forței musculare.
- Stenoza spinală – reprezintă îngustarea canalului vertebral (unde se află măduva spinării), fiind o afecțiune des întâlnită, cu simptome asemănătoare herniei de disc.
În stadiile incipiente ale acestor două afecțiuni, tratamentul medicamentos sau infiltrațiile recomandate de medicul ortoped pot fi eficiente, însă dacă patologia este avansată, intervenția chirurgicală devine esențială.
- Bursita – reprezintă inflamația bursei, o structură anatomică de la nivelul articulațiilor (genunchi, cot, umăr, etc.), care are forma unui sac în care se află un lichid de consistență vâscoasă, cu rol de protecție, care facilitează alunecarea structurilor anatomice în timpul mobilizării acestora, contribuind astfel la o mobilitate optimă a articulației.
- Deviațiile coloanei vertebrale sunt afecțiuni întâlnite frecvent atât la adulți, cât și la copii, ce pot fi corectate, adesea, printr-un tratament conservator (kinetoterapie, dispozitive asistive), însă există situații în care, din cauza depistării tardive, nerespectării programului de kinetoterapie sau a influenței genetice ce determină o progresie accelerată a bolii, intervenția chirurgicală ortopedică devine singura opțiune terapeutică valabilă. Printre tulburări de postură vizate de ortopezi, se numără:
- Cifoza
- Scolioza
- Deformări articulare (coxa vara, coxa valga, hallux valgus, etc)- reprezintă deformări la nivelul articulației, ce determină modificări ale unghiurilor de la nivelul acesteia, creând un aspect estetic, dar și medical nedorit, ce poate conduce la complicații multiple precum: durere, scăderea funcționalității și apariția altor patologii asociate (artroză, tulburări de statică vertebrală, etc)
- Sindrom de tunel carpian – se întâlnește atunci când la nivelul încheieturii mâinii, există o compresie a nervul median. În funcție de severitatea acestei afecțiuni, pacientul poate acuza durere, amorțeli sau scăderea forței musculare la nivelul mâinii și poate necesita un tratament complex, inclusiv cel chirurgical.
- Tumorile benigne (osteomul, osteocondromul, encondromul, etc) sau maligne (osteosarcomul, fibrosarcomul, condrosarcomul membrelor, etc) necesită intervenția medicul specialist ortoped pentru diagnosticarea, evaluarea și stabilirea unui plan terapeutic adecvat.
- Afecțiuni congenitale (luxațiile congenitale coxo-femurale, piciorul strâmb congenital, etc) – fac parte din sfera ortopediei pediatrice, ce impun o diagnosticare timpurie și un tratament corespunzător pentru evitarea eventualelor complicații permanente.
Servicii Kinetoterapie
PROGRAMARI ORTOPEDIE
Alte servicii de ortopedie în cadrul clinicii Kinomed
Clinica Kinomed dispune de o gamă variată de servicii în domeniul ortopediei, fiind clinica de Ortopedie și Recuperare Medicală din București, creată special pentru ca dumneavoastră să beneficiați de o abordare medicală multidisciplinară complexă, definită prin experiență, profesionalism, actualitate și, nu în ultimul rând, grijă pentru pacient și de un rezultat fără durere și o mobilitate perfecționată.
Ecografie muscoscheletală
Ecografia musculo-scheletală, cunoscută și ca „ecografia de țesuturi moi”, îmbunătățește semnificativ eficacitatea evaluărilor și a anumitor tratamentelor specifice, permițându-ne să oferim un diagnostic precis al leziunilor țesuturilor moi din jurul articulațiilor și un rezultat terapeutic excelent.
Fiind o metodă de evaluare în timp real, non-invazivă, nedureroasă, care nu constă în expunerea la radiații ionizante și implică un timp scurt în comparație cu alte metode imagistice, ecografia musculo-scheletală este varianta optimă pentru a furniza imagini detaliate ale mușchilor, nervilor, tendoanelor, ligamentelor, nervilor și a țesuturilor moi.
Ecografiile musculo-scheletale efectuate în clinica KINOMED reprezintă soluția accesibilă ce implică echipamente de scanare de ultimă generație, contribuind astfel la obținerea unui diagnostic rapid și corect.
Infiltrații cu acid hialuronic
Infiltrațiile intra-articulare cu acid hialuronic reprezintă una dintre terapiile frecvent utilizate în afecțiunile de la nivelul articulațiilor, caracterizate prin durere, limitarea mobilității și incapacitatea de a efectua activități zilnice, uzuale.
Acidul hialuronic, o substanță componentă a organismului nostru (a lichidului sinovial din articulații, piele), contribuie la funcționalitatea lichidului sinovial din articulații ce acționează ca un “amortizor”, nepermițând ca oasele din cadrul unei articulații să intre în contact direct în timpul mișcării și să se erodeze. Astfel prin rolul acestuia de a lubrifia suprafețele articulare ale oaselor și de a reduce inflamația, devine un agent terapeutic important în afecțiuni precum artrozele, condomalacia patelară și multe altele, în care cantitatea de acid hialuronic din articulații este redusă.
Terapia cu PRP
Terapia cu PRP (Platelet Rich Plasma) sau infiltrațiile cu plasmă bogată în trombocite sunt catalogate ca o terapie modernă, ce implică recoltarea sângelui pacientului, prelucrarea acestuia prin centrifugare și introducerea intra-articulară a produsului obținut, adică a plasmei bogate în trombocite, factori de creștere și citokine. Aceasta are rol în regenerarea țesuturilor, dovedindu-și eficacitatea în diverse leziuni, în special a celor de cauză traumatică, evitând cu succes necesitatea unei intervenții chirurgicale.
Review-uri online despre KinoMed
Cateva dintre opiniile lasate pe Google de catre cei care ne-au trecut pragul:
Tipuri de tratamente ortopedice
KINOMED înțelege importanța relației dintre un tratament ortopedic adecvat și o echipă profesionistă de cadre medicale. Astfel, în clinica noastră, beneficiați atât de tratamente moderne și aparatură performantă, cât și de evaluări complexe, diagnostic precis și un plan de tratament personalizat. De aceea, ne-am dedicat să avem în echipa KINOMED cei mai buni medici ortopezi din domeniu.
Fie că aveți nevoie de evaluare și diagnostic pentru o durere persistentă, tratare a unei leziuni sportive sau de un plan de tratament pentru o afecțiune cronică a articulațiilor, medicii noștri ortopezi vă vor ghida cu pricepere și vă vor oferi cele mai eficiente opțiuni terapeutice.
Tratamente invazive
Tratamentele invazive ortopedice de care beneficiază pacienții clinicii Kinomed sunt opțiuni terapeutice blânde, cu timp de intervenție redus, rezultate impresionante și care nu necesită o pregătire pre-intervențională solicitantă.
Infiltrații
- Infiltrații articulare cu antiinflamator: Acestea reprezintă opțiunea terapeutică adoptată în cazul pacienților ce se confruntă cu dureri importante, ce alterează calitatea vieții sau împiedică efectuarea activităților zilnice.
- Infiltrații articulare cu soluții vâscoelastice: Substanța de bază a acestui tip de tratament este acidul hialuronic. Acidul hialuronic, fiind indispensabil la nivelul articulațiilor pentru o bună funcționare a acestora, contribuie, prin lubrifierea suprafețelor articulare, la o mobilitate optimă a articulației, fără durere. În cadrul patologiilor în care acidul hialuronic este insuficient, o suplimentare a acestuia la nivelul articulației prin intermediul acestui tip de infiltrație devine soluția necesară pentru o articulație funcțională și pentru a preveni viitoarele complicații ale bolii respective.
- Infiltrații articulare cu PRP (Platelet Rich Plasma): Acest tip de infiltrații se traduc prin cuvântul „regenerare”. Tratarea non-chirurgicală a frecventelor leziuni de la nivelul articulației devine posibilă prin infiltrațiile cu plasmă bogată în trombocite (PRP), care utilizează sângele pacientului pentru a declanșa un proces de reparare, prin intermediul substanțelor curative existente în compoziția acestuia. Unul dintre avantajele acestei terapii este reprezentat de procentul redus de efecte adverse, tocmai prin utilizare de material bio-celular, natural, propriu.
Vă confruntați cu durere la nivelul genunchilor? Prin intermediul unei consultații la unul dintre medicii de Ortopedie ai clinici Kinomed, veți descoperi dacă o infiltrație la genunchi este soluția pentru disconfortul dumneavoastră și care sunt opțiunile terapeutice potrivite pentru rezultatul dorit.
Tratamente non-invazive
Tratamentul ortopedic nu se rezumă la cel chirurgical. Un medic ortoped dispune de multiple variante terapeutice non-invazive, menite să reducă disconfortul, să trateze afecțiunile și să evite complicațiile.
Medicație
Terapia medicamentoasă reprezintă una dintre cele mai frecvent utilizate metode terapeutice, datorită eficacității dovedite ale acesteia de-a lungul secolelor. Durerea, inflamația, reducerea mobilității articulațiilor, contracturile musculare sau infecțiile sunt câteva dintre afecțiunile ce beneficiază de terapie medicamentoasă în diferite forme, recomandată de medicul ortoped, care poate contribui semnificativ la reluarea activităților zilnice, fără disconfort.
Dispozitive de asistență
Dispozitivele de asistență reprezintă instrumente auxiliare, recomandate de către medicul ortoped, cu rol în reducerea durerii, corecția unor posturi vicioase, facilitarea mersului sau stabilizarea unor structuri osoase. Fie că ne referim la orteze, menite să impună o poziție corectă a corpului sau la diverse cadre de mers sau bastoane, utile în deplasarea corectă și facilă a pacientului, dispozitivele asistive ce pot fi recomandate de medicul de Ortopedie sunt variate, atât prin modelele lor, cât și prin numărul acestora și pot ajuta considerabil condiția și disconfortul pacientului, îmbunătățind totodată parcursul recuperator.
Cât costă tratamentele ortopedice?
La KINOMED, ortopedia se concentrează pe diagnosticarea precisă a afecțiunilor musculo-scheletale și pe elaborarea unui plan de tratament eficient, adaptat fiecărui pacient. Consulturile sunt efectuate de o echipă de medici ortopezi cu o pregătire solidă și o experiență vastă, care utilizează cele mai moderne tehnologii și metode medicale pentru a oferi soluții personalizate.
Preț – tratamente ortopedie
Tarifele pentru serviciile de ortopedie oferite la clinica KINOMED sunt stabilite în funcție de nivelul de expertiză al medicului și de complexitatea fiecărui caz. Punem pe primul loc furnizarea unui act medical de calitate superioară, adaptat nevoilor și obiectivelor fiecărui pacient
SERVICIU MEDICAL | TARIF |
---|---|
Consultatie medic primar | 410 RON |
Control medic primar | 350 RON |
Consultație medic specialist | 350 RON |
Control medic specialist | 250 RON |
Consultatie medic primar, prof. dr. | 550 RON |
Control medic primar, prof. dr. | 400 RON |
Ablatie fire | 200 RON |
ECO consult | 710 RON |
Infiltratii articulare cu antiinflamator | 350 RON |
Infiltratii articulare cu solutii vascoelastice | 1.100 RON |
Infiltratii articulare cu solutii vascoelastice mini | 500 RON |
Infiltratie intraarticulara cu PRP | 1.100 RON |
Categorii Servicii Medicale
Cum știi dacă ai nevoie de consultul unui medic ortoped?
Zilnic, putem resimți disconfort la nivelul aparatului locomotor. Trebuie realizată diferența între simptomele pasagere cauzate de posturi vicioase adoptate pe moment sau executarea unui mișcări în mod eronat și cele care pot fi semnale ale unor afecțiuni importante ce necesită evaluare și tratament ortopedic.
Este necesar consultul unui medic ortoped în următoarele situații:
- Resimțirea durerii cronice articulare, osoase sau musculare
- Libertate de mișcare limitată
- O leziune superficială nevindecată în 48 de ore în contextul unui traumatism ce implică musculatura, oasele sau articulațiile
- Dificultate la mers/ stat în picioare
- Dificultate la urcatul scărilor
- Furnicături/amorțeală la nivelul membrelor
- Scăderea forței musculare la nivelul membrelor
- Durere în urma unor mișcări repetate
- Poziția anormală a unui segment de la nivelul membrelor corpului sau a coloanei vertebrale
- Asocierea oricărei manifestări de mai sus cu dificultate în îndeplinirea sarcinilor de zi cu zi
Beneficiile ortopediei
Atunci când există întrebarea „Ce înseamnă ortopedia?” facem trimitere la beneficiile ei pentru a putea înțelege mai bine complexitatea acestei ramuri medicale și numeroasele contribuții asociate ei.
Îmbunătățirea mobilității
Prin intervenții specifice, ortopedia contribuie la creșterea amplitudinii de mișcare a articulațiilor, reducând rigiditatea și îmbunătățind, totodată, flexibilitatea.
Prevenirea leziunilor ulterioare
Ortopedia implică intervenții ce au ca scop îmbunătățirea funcționalității componentelor articulare, reducând astfel riscul de accidentări sau traumatisme.
Ameliorarea/eliminarea durerii
Ortopedia utilizează o varietate de tratamente non-invazive, precum terapia medicamentoasă sau recomandarea dispozitivelor asistive, dar și invazive, din categoria infiltrațiilor, pentru a diminua durerea asociată cu diverse afecțiuni, inclusiv dureri musculare, articulare, de cauză mecanică, post-operatorii, acute și cronice.
Recuperare mai rapidă
Ortopedia promovează recuperarea funcțiilor afectate de o boală sau de un traumatism, contribuind semnificativ la reluarea activităților zilnice ale pacientului.
Refacerea funcțiilor articulare
Fie că ne referim la o intervenție chirurgicală, fie că optăm pentru infiltrațiile articulare ca mijloc de tratament, ortopedia are ca rol principal, prin mijloacele sale terapeutice de bază, îmbunătățirea funcțiilor articulare.
Îmbunătățirea calității vieții
Prin atingerea obiectivelor enumerate mai sus, ortopedia contribuie semnificativ la îmbunătățirea calității vieții pacienților, oferindu-le independență, mobilitate și o stare generală de bine.
Reabilitare post-operatorie
Recuperarea post-operatorie este posibilă doar după o intervenție chirurgicală ortopedică realizată corespunzător și prin respectarea recomandărilor medicului ortoped. De cele mai multe ori, procesul de recuperare post-operator necesită o abordare multidisciplinară, în care medicul de Medicină Fizică și de Reabilitare împreună cu kinetoterapeutul/ fizioterapeutul fac echipă cu medicul de Ortopedie pentru rezultate superioare, rapide și de lungă durată.
Metode de diagnostic în ortopedie
O anamneză riguroasă, un examen local detaliat și un medic ortoped profesionist reprezintă elementele de bază pentru stabilirea unui diagnostic. Pe lângă aceste fundamente, adesea, sunt necesare o serie de instrumente auxiliare care au ca obiectiv facilitarea stabilirii diagnosticului, contribuind la economisirea timpului necesar în acest scop și conferind precizie în acest proces.
De ce este important să le cunoaștem? În situația în care deținem informații rezultate în urma efectuării uneia sau mai multor investigații din cele de mai jos, este esențială prezentarea în timpul consultului de ortopedie a acestora.
- Ecografia musculo-scheletală
- Densitometria osoasă (Osteodensitometria – DEXA)
- Radiografia
- Rezonanță magnetică nucleară (RMN)
- Computer Tomograf (CT)
- Scintigrafia osoasă
- Analiza computerizată a mersului
- Artroscopia (fiind inclusiv o metodă terapeutică chirurgicală)
Care sunt cele mai comune intervenții chirurgicale ortopedice?
Dintre cele mai frecvente intervenții chirurgicale efectuate în domeniul ortopediei, fac parte cele destinate remedierii leziunilor de menisc sau a ligamentului încrucișat anterior – de la nivelul genunchiului – și artroplastia (înlocuirea suprafețelor articulare deteriorate cu o proteză – material metalic / ceramic/ etc) genunchiului, șoldului sau a umărului.
Când sunt necesare intervențiile chirurgicale în ortopedie?
Intervențiile chirurgicale ortopedice sunt necesare atunci când tratamentul conservator (non-chirurgical) nu este eficient, de cele mai multe ori fiind o consecința a stadiului avansat al bolii. De asemenea, mai mult de jumătate din afecțiunile ortopedice produse în urma unui traumatism necesită intervenție chirurgicală.
Cum poți preveni afecțiunile ortopedice?
Pentru a preveni afecțiunile sistemului locomotor și necesitatea de a parcurge un plan terapeutic ce implică intervenții chirurgicale, adoptarea un stil de viață echilibrat poate contribui în acest sens:
- Exerciții fizice regulate
- Menținerea unei greutăți corporale potrivite
- Evitarea suprasolicitării articulațiilor
- Folosirea echipamentului de protecție adecvat în practicarea diferitelor sporturi
- Menținerea unei posturi corecte
Clinica KINOMED dispune de resursele medicale necesare pentru a fi partenerul dumneavoastră de încredere pe parcursul acestei transformări. Personalul medical specializat care sa vă îndrume și să creeze programe de exerciții adaptate nevoilor dumneavoastră și mediul profesional și interactiv vor conduce la rezultatele dorite.
Întrebări frecvente privind ortopedia
De-a lungul anilor, s-au creat o serie de întrebări cu privire la domeniul Ortopedie și Traumatologie, esențiale ca pacientul să înțeleagă procesul medical ce face referire la patologia acestuia și să beneficieze de cea mai bună îngrijire medicală. Iată câteva dintre întrebările cele mai frecvent întâlnite:
Cum aleg un medic ortoped bun?
Aceasta reprezintă una dintre întrebările cu cel mai mare grad de complexitate, fiind cea care adesea determină pacientul să amâne consultul la medicul ortoped.
În primul rând, este important ca pacientul să fie informat despre patologia acestuia pentru a se orienta către un medic a cărui specialitate este responsabilă de abordarea acesteia. Mai mult, ortopedia fiind o ramură ce vizează atât terapia chirurgicală, cât și cea non-chirurgicală, orientarea asupra gravității simptomelor poate direcționa pacientul către un medic cu experiență exclusivă în terapia non-chirurgicală sau a unui medic ortoped bivalent din punct de vedere al abordării terapeutice.
Înainte de efectuarea programării unui consult în cadrul clinicii, este încurajată informarea în legătură cu echipa de medici ortopezi ai clinicii respective și consultarea informațiilor cu privire la experiența profesională a acestora, inclusiv a supraspecializărilor care pot fi utile în anumite tipuri de afecțiuni, dar și a recenziilor și recomandărilor aferente. De asemenea, este indicată alegerea unui medic ortoped ce profesează într-un centru medical ce dispune de instrumente moderne și variate de evaluare și tratament pentru a putea îndeplini nevoile dumneavoastră.
Consultați echipa noastră de medici de Ortopedie și Traumatologie și alegeți doctorul potrivit necesităților dumneavoastră!
Care este diferența dintre ortopedie și traumatologie?
Ortopedia face referire la evaluarea și tratarea patologiilor de diverse cauze (boli degenerative, congenitale etc) ale sistemului musculo-scheletal, în timp ce traumatologia se axează pe afecțiunile de la nivelul sistemului locomotor survenite în urma de un traumatism (luxații, entorse, etc).
Cât durează recuperarea după o intervenție chirurgicală ortopedică?
Perioada de recuperare post-intervenție chirurgicală ortopedică variază în funcție de multipli factori, unul dintre cei mai importanți fiind patologia pentru care s-a efectuat acest tip de intervenție. Există o varietate de operații, cu grade diverse de complexitate, cu diferite materiale de osteosinteză utilizate, care necesită un timp de recuperare diferit. De asemenea, segmentul osos implicat reprezintă un factor ce poate schimba durata perioadei de recuperare. Alte elemente asociate în stabilirea duratei de recuperare sunt: implicarea pacientului în procesul de reabilitare, factorii de risc ai acestuia și facilitățile clinicii de recuperare în care se va efectua planul de tratament recuperator post-operator cu rol în recâștigarea mobilității și ameliorarea disconfortului și scurtarea timpului de vindecare. Astfel, recuperarea după majoritatea intervențiilor chirurgicale ortopedice poate varia, în medie între 4 săptămâni și 3 luni.
Afecțiunile ortopedice pot fi tratate fără operație?
Există un procent considerabil de afecțiuni ortopedice care nu necesită intervenții chirurgicale. Tratamentul conservator (non-chirurgical) ortopedic este preferat în majoritatea afecțiunilor de cauză non-traumatică, iar dacă facem referire la cele care au fost dobândite în urma unui traumatism, mai puțin de jumătate nu necesită intervenție chirurgicală.
Terapia medicamentoasă, infiltrațiile articulare, utilizarea ortezelor, programul de kinetoterapie și procedurile de fizioterapie reprezintă metode conservatoare de tratament disponibile în clinica Kinomed, menite să trateze o multitudine de patologii frecvent întâlnite în populația generală. Totuși, există situații în care severitatea bolii atinge un prag important și operația devine singura opțiune terapeutică. Pentru a preveni apariția anumitor patologii sau avansarea acestora către un grad terminal și implicit pentru eliminarea necesității unei intervenții chirurgicale, este importantă adoptarea unui stil de viață sănătos, inclusiv a efectuării unui program de exerciții corective. KINOMED are o echipă de profesioniști în domeniul medical care vă recomandă planul personalizat nevoilor dumneavoastră pentru un viitor fără complicații.