Servicii Recuperare Pediatrica
Toate Serviciile Medicale KINOMED
PROGRAMARI RECUPERARE PEDIATRICA
In conditiile in care sunteti in cautarea unei clinici de recuperare pediatrica, puteti consulta aici lista completa de preturi. Va reamintim ca recuperarea presupune un mix de terapii, personalizat in functie de o anamneza detaliata, efecuata de catre un medic de specialitate. In concluzie, pentru un plan complet, personalizat si sigur de tratament de recuparare, ca incurajam sa faceti aici o programare pentru o consultatie.
Review-uri online despre KinoMed
Cateva dintre opiniile lasate pe Google de catre cei care ne-au trecut pragul:
KINOMED, clinica ta medicala de kinetoterapie pediatrica in Bucuresti
Kinetoterapia pediatrica ii ajuta pe copii sa-si imbunatateasca abilitatile fizice, forta, flexibilitatea si tiparele de miscare, ajutand la usurarea activitatilor de zi cu zi si la dezvoltarea armonioasa a acestora.
La Kinomed intelegem foarte bine diferentele dintre copii si adulti, tinand seama de toate aspectele dezvoltarii tipice a copiilor si a modului in care aceastea se leaga de sistemele si functiile corpului lor, inca din primele zile de viata.
Primele luni de viata sunt esentiale in dezvoltarea motorie a piticilor. Din acest motiv ne-am propus sa trecem impreuna cu mamicile prin fiecare stadiu al dezvoltarii motorii prin intermediul unor ateliere in care vom include exercitii de stimulare simple si usor de efectuat de catre parinti.
Detalii despre kinetoterapia pediatrica la Kinomed
Dezvoltarea motorie a sugarului trebuie evaluata personalizat, fiecare copil avand ritmul sau de dezvoltare antropometrica si motorie.
Iata in continuare raspunsurile specialistilor KinoMed la cateva dintre cele mai des intalnire intrebari legate de kinetoterapia pediatrica:
Acest capitol al recuperarii medicale implica toti copiii, de la nou-nascut pana la adolescentii de pana la varsta de 18 ani.
Recuperarea pediatrica implica toate sectoarele regasite si in cazul adultilor: neurologie, ortopedie, interventii chirurgicale, afectiuni musculare sau osoase, traumatologie sportiva etc.
In cazul celor mici, atunci cand spunem kinetoterapie, de cele mai multe ori ne referim la un ansamblu de tehnici si metode utilizate cu scopul de a recupera somato-functional si psiho-motor.
In urma recomandarilor medicale bebelusii sunt trimisi catre kinetoterapie pentru a fi stimulati motor si a obtine o dezvoltare motorie armonioasa. Kinetoterapeutul pediatric are datoria de a indruma parintii catre a pozitiona cat mai corect copiii in fiecare stadiu al dezvoltarii motorii, In cazul intarzierilor in dezvoltare, piticii si parinti sunt invatati si indrumati cum sa managerieze aceste situatii.
Exista o varietate de metode prin care un copil este stimulat sa atinga toate etapele dezvoltarii motorii in cel mai corect mod prin kinetoterapie. Aceste metode implica atat partea de manualitate a terapeutului, aparatura, cat si diferite dispozitive medicale specifice care ajuta la urmarirea unui plan de recuperare individualizat.
Kinetoterapeutul pediatru este in stransa colaborare cu medicul specialist (ortoped, neurolog, reumatolog, medic de recuperare, cardiolog, pediatru, medic de familie, psiholog).
Profilaxia si recuperarea putem spune ca sunt doua programe kinetice distincte dar care doresc ca si rezultat final dobandirea independentei motorii indiferent de varsta pacientului.
Programul kinetic de profilaxie se refera la stimularea specifica in functie de varsta pacientului dar si preventia in cazul unei suspiciuni, acesta poate fi aplicat oricarui pacient pediatric, indiferent de varsta si nu necesita o recomandare medicala, ci doar o evaluare kinetica prealabila pentru a stabili obiectivele recuperarii.
Partea de recuperare medicala se poate efectua doar la recomandarea unui medic specialist in urma unui diagnostic.
Pentru a fi siguri ca cei mici patreaza achizitiile dobandite, dupa incheierea recuperarii medicale, putem opta pentru programele kinetice de intretinere.
Dupa cum o arata si programele de mai sus, tot ce facem este personalizat, tinand seama pana la cel mai mic detaliu de varsta celor mici si de specificitatile corespunzatoare:
- Nou-nascut prematur (nascut pana la 37 de saptamani) – evaluarea motorie are un rol important inca din primele zile de la nastere – este necesar ca parintii sa fie informati in legatura cu dezvoltarea neuromotorie a nou-nascutului;
- Nou-nascut la termen care are un diagnostic medical in scrisoarea medicala de la maternitate;
- Bebelusii din prima luna de viata pana la 12 luni – parintii de cele mai multe ori au nevoie sa fie indrumati in stimularea piticilor pentru a atinge fiecare etapa motorie;
- Copiii mici (1-3 ani) – evaluarea primilor pasi si ghidarea catre un mers independent corect
- Copiii (3-5 ani) – evaluarea sprijinului pe talpa si a echilibrului sunt elemente importante in dezvoltarea armonioasa;
- Scolarii (6-9 ani) – este important sa urmarim eventualele asimetrii aparute in urma pozitiilor vicioase, sa le prevenim sau sa le corectam in functie de caz;
- Copiii intre 10 si 18 ani – preventia si recuperarea in cazul tulburarilor posturale.
Terapeutii din cadrul KINOMED – sectia de kinetoterapie pediatrica, te asteapta sa ii ajutam pe cei mici sa se dezvolte armonios si sanatos.
Programeaza-te pe programari@kinomed.ro sau la telefon 031 405 5222 !