Recuperare post operatorie

Recuperare post operatorie

Ce este recuperarea dupa operatie si cum functioneaza?

Recuperarea postoperatorie facilitează echilibrarea între perioada de repaus necesară oricărei intervenții de diverse proporții și readaptarea la efort, prin antrenarea toleranței la efort, promovarea mobilității articulare, a tonuslui și a forței musculare, a tulburărilor de echilibru, coordonare și mers.

Este ideal ca acest proces sa se desfasoare sub supravegherea unei echipe formate din medic de recuperare si kinetoterapeuti specializati, in cadrul unei clinici de recuperare medicala.

Pacientul care urmeaza sa aiba o interventie chirurgicala trebuie sa stie ca reusita unei operatii depinde atat de competentele chirurgului cat si de procesul de recuperare pre si post operator.

Ce afecțiuni pot fi tratate prin kinetoterapie post operatorie?

Kinetoterapia este folosita cu succes, sustinand actul chirurgical, intr-o vasta arie de post intervenții chirurgicale cardio-toracice, abominale, neurochirurgicale, ortopedice.

Recuperarea postoperatorie facilitează echilibrarea între perioada de repaus necesară oricărei intervenții de diverse proporții și readaptarea la efort, prin antrenarea toleranței la efort, promovarea mobilității articulare, a tonuslui și a forței musculare, a tulburărilor de echilibru, coordonare și mers.

In ce consta recuperarea dupa operatie?

Recuperarea dupa operatie  constă în serii de exerciții fizice din cadrul kinetoterapiei, ce se efectuează:

 • pasiv (prin intermediul direct al kinetoterapeutului);
 • pasiv-activ (mișcarea este desfășurată atât de pacient, cât și de kinetoterapeut, sau prin intermediul unui dispozitiv medical);
 • activ (pacientul desfășoară independent mișcarea, fără ajutor).

Cum actioneaza recuperarea post operatorie?

Sunteti un pacient care urmeaza sa aiba o interventie chirurgicala si nu stiti cum ar trebui sa procedati post operator? Iata o lista de sugestii:

 • Inaintea operatiei este recomandata vizita in cabinetul medicului de recuperare pentru o evaluare si o discutie care sa pregateasca pacientul pentru ce va urma imediat dupa operatie din punct de vedere al recuperarii;
 • Imediat postoperator se realizeaza o noua vizita la medicul de recuperare medicala care va stabili un program de recuperare adecvat.
 • Ulterior vizitei la medicul de recuperare, se trece in etapa de recuperare efectiva. Prin intermediul și sub supravegherea kinetoterapeutului, în urma evaluării de către medicul de Recuperare medicală, se desfășoară o serie de exerciții fizice, ce sunt adaptate la statusul pacientului și la perioada la care se află după intervenția chirurgicală. Se utilizează sisteme și dispositive medicale digitale și/sau computerizate, care facilitează și antrenează pacientul în desfășurarea exercițiilor, în vederea obținerii obiectivelor stabilite.

Asadar, daca esti in cautarea unei clinici de recuperare medicala in Bucuresti, cu specialisti experimentati, nu ezita sa ne contactezi.

Iti stam la dispozitie cu un program personalizat si informatii cu privire la cat costa o sedinta de terapie specializata.

sedinta de recuperare dupa operatie

Care sunt avantajele recuperarii post operatorii?

Realizarea unui program de recuperare dupa operatie este un proces necesar in dobândirea timpurie a autonomiei și independenței.

Kinetoterapia post-operatie este utila in:

 • menținerea sau îmbunătățirea tonuslui și forței musculare,
 • cresterea mobilității articulare,
 • ameliorarea și promovarea echilibrului, coordonării și a mersului,
 • facilitarea vindecării și prevenirea situațiilor care conduc la imobilizarea prelungită la pat, cu toate efectele sale secundare (imobilitate, tonus scăzut, articulații blocate, durere, depresie etc).

Frecventa recomandata a sedintelor de kinetoterapie post operatorie

Frecventa sedintelor de kinetoterapie si fizioterapie post operator este particulara fiecarui pacient si este recomandata de catre medicul de recuperare in urma evaluarii. În funcție de nivelul de antrenament al pacientului,  de amploarea intervenției chirurgicale, de intervalul de timp ce a trecut de la intervenția chirurgicală, de comorbiditățile asociate, programul de recuperare se poate desfășura cu frecvență zilnică sau de cel puțin 2-3 ori/săptămână.

Contraindicatiile kinetoterapiei in recuperarea dupa operatie

Desi importanta, recuperarea dupa operatie prin kinetoterapie nu se poate realiza in caz de:

 • Pacienți instabili cardio-circulator și/sau respirator;
 • Semne de infecție locală;

Consult si analize premergatoare necesare inceperii recuperarii post operatorie

Inaintea inceperii recuperarii postoperatorii este necesara evaluarea în cabinetul medicului de recuperare medicală, iar în urma anamnezei, a studierii dosarului medical al fiecărui pacient și al consultului medical, se stabilește un plan de recuperarea adecvat.

recuperare post-operatorie la kinomed

PROGRAMARI CONSULTATIE SI PRETURI RECUPERARE PORT-OPERATORIE

Sunteti un pacient care urmeaza sa aiba o interventie chirurgicala si nu stiti ce trebuie facut dupa operatie? Va reamintim ca recuperarea presupune un mix de terapii, personalizat in functie de o anamneza, efecuata de catre un medic de specialitate. In concluzie, pentru un plan complet, personalizat si sigur de tratament de recuparare, ca incurajam sa faceti aici o programare pentru o consultatie.

Alte servicii KINOMED

Review-uri online despre KinoMed

Cateva dintre opiniile lasate pe Google de catre cei care ne-au trecut pragul:

Ionut VariaIonut Varia
07:21 20 Jul 22
Am ajuns la Kinomed la recomandarea domnului Dr. Mihai Rata in urma unei... operatii de reconstructie de ligament incrucisat anterior. Aici am intalnit o echipa de adevarati profesionisti care m-au ajutat in procesul de recuperare. Recuperarea mea a durat 5 luni, timp in care am fost primit de fiecare data cu energie pozitiva si amabilitate. Tot personalul este prietenos si atent, atmosfera este foarte relaxanta.Vreau sa ii multumesc lui Sebastian pentru efortul depus, pentru seriozitate si pentru recomandarile pe care mi le-a facut dupa ce am terminat programul de recuperare, dar si celolarlati membrii ai echipei cu care am interactionat (Carolina, Andreea, Cristina si Razvan). In cele 5 luni am invatat multe lucruri noi! Multumesc pentru tot! M-am simtit extraordinar la voi! Sunteti o echipa de nota 10.read more
RawanneRawanne
11:36 13 Jul 22
O clinica in care gasesti atat o energie minunata, cat si servicii de cea mai... buna calitate. Experienta mea a fost de nota 10. Daca doresti ca recuperarea medicala sa se imbine cu timpul petrecut intr-un mod placut si relaxant, KINOMED este cea mai buna optiune.read more
Cristi JuveCristi Juve
12:11 20 Jun 22
Nu ai ce sa zici rău despre această clinică! Dar să o luăm cu începutul:La... recepție totdeauna ești întâmpinat cu zâmbetul pe Buzești cu o vorbă frumoasă și caldă! Aici primești toate indicațiile și ai răspunsuri imediate și la obiect despre ceea ce urmează sa se întâmple cu tine în cadrul acestei clinici! Personalul de o politețe și un profesionalism perfect. Toate procedurile îți sunt explicate și mai ales îți sunt comunicate și la ce servesc. În cele din urma dar în nici un caz pe ultimul loc, chiar o pot situa pe locul 1,sa vorbim și despre Doamna(Domnișoara) Andra Pintilie, îmi cer scuze dar nu cunosc starea civilă a dânsei, este de departe un profesionist deosebit. Vorbe calde, ascultă cu atenție suferințele pacienților, iar la sfârșit în mod sigur te vei alege cu schema de tratament de care ai nevoie!! Felicitări întregii echipe pentru ceea ce reușiți sa realizați!! Cam așa ar trebui sa arate toate clinicile sau spitalele din țară, dar din păcate nu prea se pot compara!!read more
Silvia DumitriuSilvia Dumitriu
12:19 08 Jun 22
Suferind de cativa ani de probleme de natura ortopedica, am fost nevoita sa... apelez la mai multe cabinete de kinetoterapie din Bucuresti iar la recomandarea unor prieteni am aflat si de clinica dvs, KINOMED. Aici, am ramas surprinsa de amabilitatea cu care sunt tratati pacientii, explicatii si sfaturi de urmat primite din partea personalului medical, time management peste asteptari privind programarile. Sunt sigura ca urmatoarele sedinte vor fi programate tot in aceasta clinica.read more
Claudiu LazaricaClaudiu Lazarica
16:26 02 May 22
Numele meu este Claudiu Lazarica, sunt atlet de performanta si campion national... al Romaniei la saritura in inaltime(atletism). In vara anului trecut am trecut pragul clinicii KinoMed pentru prima data si am inceput o colaborare frumoasa care continua si e imperios necesara carierei mele sportive. Pe langa multe alte probleme medicale care au ramas in clinica, in iarna, inaintea sezonului competitional am patit o ruptura musculara, care in mod normal ar fi trebuit sa ma tina mult timp pe bara, insa cu ajutorul Alexandrei, in 2 saptamani am fost apt sa revin la antrenament ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, sezonul s-a incheiat cu medalia de aur din poza!Multumesc KinoMed! 🙂read more
js_loader