Terapie cu ventuze

Terapie cu ventuze

Ce este terapia cu ventuze si cum functioneaza?

Terapia cu ventuze face parte din medicina alternativă și este cunoscută ca fiind o practica obisnuita in medicină tradițională chineză. Tot mai des folosită, terapia cu ventuze reprezintă utilizarea vacuumului în scop terapeutic, obƫinut cu ajutorul ventuzelor. In terapia cu ventuze sunt utilizate:

  • ventuzele din policarbonat, incasabile, cu supapă, vacuumul fiind obƫinut cu ajutorul unei pompe manuale sau cu ajutorul unei pompe electrice de vacuum
  • ventuzele elastice din silicon, în cazul carora vacuumul se realizează prin presare, folosite pentru masajul anticeluluitic sau cosmetic, de asemenea pot fi utilizate în terapie
  • ventuze din sticlă la care pentru aplicare este nevoie de un bețișor cu bumbac în capat, căruia i se dă foc și cu care se încălzesc pereții ventuzei înainte de aplicare.

Ce afecțiuni pot fi tratate prin aplicarea ventuzelor?

În medicina de recuperare, terapia cu ventuze cuprinde o arie larga de afectiuni carora li se adreseaza cu succes:

  • afecțiuni musculare: febra musculară, contracturi cronice, previne apariƫia cârceilor, întinderi musculare, cicatrici sau distrofii la nivelul muşchilor, slabiciune musculară;
  • fasciite, tendinite, și a întinderilor sau a rupturilor ligamentare;
  • probleme articulare: artrite sau artroze;
  • dureri de spate: cervicale, toracice, lombare;
  • tulburări ale circulației periferice şi a edemelor de cauză locală;
  • tulburări funcƫionale şi distrofice ale sânilor: mastodinie, fibroză chistică, noduli benigni, etc.
  • răni cronice şi pentru îmbunătăƫirea aspectului şi a funcƫiei ƫesuturilor cicatriciale.

Terapia cu ventuze mai este utilizata in tratamentele reflexogene, precum:

  • tulburările de funcƫionare ale organelor interne;
  • tulburări neurovegetative;
  • tulburările funcțiilor hormonale;
  • detoxifiere şi drenaj limfatic;
  • disfuncții sexuale;
  • cefalee;
  • insomnie;
  • răceli;
  • gripă;
  • bronșită;

In zona de dermatocosmetica, terapia cu ventuze este folosita pentru:

  • îmbunătăƫirea circulaƫiei periferice;
  • ameliorarea ridurilor şi a punctelor de grăsime;
  • eliminarea telangectaziei;
  • regenerarea pielii;
  • tonifierea şi refacerea troficităƫii ƫesuturilor.

Asadar, daca esti in cautarea unei clinici de recuperare medicala in Bucuresti, cu specialisti experimentati, nu ezita sa ne contactezi.

Iti stam la dispozitie cu un program personalizat si informatii cu privire la cat costa o sedinta de terapie specializata.

src=”https://kinomed.ro/wp-content/plugins/js_composer/assets/vc/no_image.png” />

tratament medical cu ventuze

In ce consta tratamentul cu ventuze?

Tratamentul cu ventuze constă în aplicarea ventuzelor la nivelul tegumentului cu ajutorul vacuumului. Ulterior aplicarii apar primele semne de mobilizare a circulației sangvine care dau culoarea roșie pielii de sub ventuză.

Înaintea ataşării ventuzelor se aplică pe regiunea tratata un unguent, pentru a asigura o bună etanşare şi lubrifiere în momentul instalării vacuumului. De regulă, se utilizează creme cosmetice sau cu principii medicale active.

Evaluarea eficienƫei tratamentului cu ventuze se face mai ales pe baza urmăririi apariƫiei, aspectului şi a evoluƫiei semnelor (de la simpla înroşire până la aspectul de echimoză), care pot da indicaƫii preƫioase pentru diagnosticare sau prognostic şi stabilirea reactivităƫii pacienƫilor la terapie.

Cum actioneaza terapia cu ventuze?

În urma aplicării vacuumului la suprafaƫa pielii, se mobilizează lichidele stagnante din profunzime, acestea fiind drenate în circulaƫia generală, prin deschiderea circulaƫiei periferice.

Această acƫiune are ca efect direct îmbunătăƫirea circulaƫiei lichidiene, oxigenarea, hrănirea şi detoxifierea ƫesuturilor afectate de stază, hipoxie şi inflamaƫie.

Semnele lăsate de ventuze au un rol important în actul terapeutic, vacuum terapia făcând parte din larga categorie a autohemoterapiilor. Efectul vacuum terapiei poate fi potenƫat prin utilizarea magnetilor, prin aplicarea de căldură, vibraƫii etc.

Care sunt avantajele tratamentului cu ventuze?

Tratamentul cu ventuze a demonstrat o serie de avantaje, printre care:

  • îmbunătățește circulația sângelui și a limfei;
  • îmbunătățește imunitatea organismului prin eliminarea toxinelor;
  • reduce inflamațiile;
  • ajuta la oxigenarea celulelor;
  • calmează sistemul nervos;
  • elimină blocajele și nodulii din țesuturi;
  • relaxează;
  • îmbunătățește starea generală de sănătate și buna-dispoziție.

Frecventa recomandata a sedintelor de terapie cu ventuze?

Sesiunile de terapie cu ventuze pot fi planificate saptamanal sau lunar, in functie de situatia individuala si reactivitatea la terapie.

Repetarea şedinƫelor de vacuum terapie se face în funcƫie de reactivitatea pacientului la terapie şi de evaluarea semnelor lăsate de ventuze la suprafaƫa pielii. Urmele lasate de ventuze pot dispărea în 3-10 zile de la aplicarea lor. Frecvența ședințelor poate varia în funcție de rezultatul dorit.

Durata ședințelor de terapie  trebuie stabilită de medic sau terapeut care evaluează pacientul si decid de câte ședințe este nevoie. Terapia cu vaccum si-a demonstrat eficienta in conditiile in care a fost efectuata pe o perioada mai lunga de timp, insa dupa vindecarea semnelor de la ședința anterioară, pentru a nu crea discomfort.

Contraindicatiile terapiei cu ventuze

Tratamentul cu ventuze este interzis în cazul persoanelor cu boli dermatologice sau cu fragilitate vasculară, tulburare de coagulare și alcoolism, celor care suferă de hemoragii, hipertensiune, afecțiuni ale pielii sau boli psihice.

De asemenea, in conditii de: boli cardiace şi renale grave, varice, flebită, infecƫii acute sistemice, TBC, sindroame hemoragice, sarcină, afecțiuni neoplazice, arsuri, dermatite, decolorarea pielii, hipersensibilitate comunicati medicului sau terapeutului dvs starea dvs. de sanatate.

Consult si analize premergatoare inceperii tratamentului cu ventuze

Terapia cu ventuze poate fi initiata in urma unei evaluari si a stabilirii unor obiective terapeutice, in cele mai multe cazuri fara a fi nevoie de alte analize premergatoare.  Pacientii trebuie sa stie ca este varianta de terapie accesibila ca si costuri, relativ confortabila ca si nivel al durerii, o metoda buna de relaxare si management al durerii.

PROGRAMARI CONSULTATIE RECUPERARE SI PRETURI TERAPIE CU VENTUZE

Ati auzit de terapia cu ventuze si sunteti in cautarea unei clinici de fizioterapie,  puteti consulta aici lista completa de preturi. Va reamintim ca o recuperare eficienta presupune un mix de terapii, personalizat in functie de o anamneza detaliata, efecuata de catre un medic de specialitate. In concluzie, pentru un plan de tratament de recuperare complet, personalizat si sigur va incurajam sa faceti aici o programare pentru o consultatie.

Alte servicii KINOMED

Review-uri online despre KinoMed

Cateva dintre opiniile lasate pe Google de catre cei care ne-au trecut pragul:

Ionut VariaIonut Varia
07:21 20 Jul 22
Am ajuns la Kinomed la recomandarea domnului Dr. Mihai Rata in urma unei... operatii de reconstructie de ligament incrucisat anterior. Aici am intalnit o echipa de adevarati profesionisti care m-au ajutat in procesul de recuperare. Recuperarea mea a durat 5 luni, timp in care am fost primit de fiecare data cu energie pozitiva si amabilitate. Tot personalul este prietenos si atent, atmosfera este foarte relaxanta.Vreau sa ii multumesc lui Sebastian pentru efortul depus, pentru seriozitate si pentru recomandarile pe care mi le-a facut dupa ce am terminat programul de recuperare, dar si celolarlati membrii ai echipei cu care am interactionat (Carolina, Andreea, Cristina si Razvan). In cele 5 luni am invatat multe lucruri noi! Multumesc pentru tot! M-am simtit extraordinar la voi! Sunteti o echipa de nota 10.read more
RawanneRawanne
11:36 13 Jul 22
O clinica in care gasesti atat o energie minunata, cat si servicii de cea mai... buna calitate. Experienta mea a fost de nota 10. Daca doresti ca recuperarea medicala sa se imbine cu timpul petrecut intr-un mod placut si relaxant, KINOMED este cea mai buna optiune.read more
Cristi JuveCristi Juve
12:11 20 Jun 22
Nu ai ce sa zici rău despre această clinică! Dar să o luăm cu începutul:La... recepție totdeauna ești întâmpinat cu zâmbetul pe Buzești cu o vorbă frumoasă și caldă! Aici primești toate indicațiile și ai răspunsuri imediate și la obiect despre ceea ce urmează sa se întâmple cu tine în cadrul acestei clinici! Personalul de o politețe și un profesionalism perfect. Toate procedurile îți sunt explicate și mai ales îți sunt comunicate și la ce servesc. În cele din urma dar în nici un caz pe ultimul loc, chiar o pot situa pe locul 1,sa vorbim și despre Doamna(Domnișoara) Andra Pintilie, îmi cer scuze dar nu cunosc starea civilă a dânsei, este de departe un profesionist deosebit. Vorbe calde, ascultă cu atenție suferințele pacienților, iar la sfârșit în mod sigur te vei alege cu schema de tratament de care ai nevoie!! Felicitări întregii echipe pentru ceea ce reușiți sa realizați!! Cam așa ar trebui sa arate toate clinicile sau spitalele din țară, dar din păcate nu prea se pot compara!!read more
Silvia DumitriuSilvia Dumitriu
12:19 08 Jun 22
Suferind de cativa ani de probleme de natura ortopedica, am fost nevoita sa... apelez la mai multe cabinete de kinetoterapie din Bucuresti iar la recomandarea unor prieteni am aflat si de clinica dvs, KINOMED. Aici, am ramas surprinsa de amabilitatea cu care sunt tratati pacientii, explicatii si sfaturi de urmat primite din partea personalului medical, time management peste asteptari privind programarile. Sunt sigura ca urmatoarele sedinte vor fi programate tot in aceasta clinica.read more
Claudiu LazaricaClaudiu Lazarica
16:26 02 May 22
Numele meu este Claudiu Lazarica, sunt atlet de performanta si campion national... al Romaniei la saritura in inaltime(atletism). In vara anului trecut am trecut pragul clinicii KinoMed pentru prima data si am inceput o colaborare frumoasa care continua si e imperios necesara carierei mele sportive. Pe langa multe alte probleme medicale care au ramas in clinica, in iarna, inaintea sezonului competitional am patit o ruptura musculara, care in mod normal ar fi trebuit sa ma tina mult timp pe bara, insa cu ajutorul Alexandrei, in 2 saptamani am fost apt sa revin la antrenament ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, sezonul s-a incheiat cu medalia de aur din poza!Multumesc KinoMed! 🙂read more
js_loader