Fraud Blocker Evaluare kinetica pediatrica - KINOMED București

Evaluare kinetica pediatrica

Evaluare kinetica pediatrica

Ce este Evaluarea Kinetica Pediatrica si in ce consta procesul?

Evaluarea Kinetica Pediatrica reprezinta o prima interactiune dintre terapeut si pacientul copil, care consta in:

  • discutie despre istoricul medical al copilului;
  • motivul pentru care este nevoie de opinia specialistului;
  • asteptarile parintilor fata de programul de terapie ce urmeaza sa fie adoptat;
  • necesitatea unui program de fizio si/ sau kinetoterapie;
  • realizarea masuratorilor si testelor specifice pentru copii.

O sedinta de evaluare kinetica pediatrica are ca scop identificarea si evaluarea miscarilor si a functiilor corporale ale copilului, precum si identificarea limitarilor, dificultatilor si disfunctiilor de miscare ale acestora.

Din evaluarea kinetica se pot stabili planuri de tratament individualizate si se pot determina programe de kinetoterapie pediatrica.

De asemenea, evaluarea poate include teste specifice pentru a documenta performantele si progresul unui copil in timpul tratamentului.

Dupa evaluarea copilului, se stabilesc principalele obiective terapeutice ce urmeaza a fi indeplinite intr-o perioada scurta, acestea putand fi modificate in functie de evolutia copilului.

In final, este propus un plan de terapie, acesta avand ca scop obtinerea celor mai bune rezultate pentru copilul respectiv.

Cat dureaza o sedinta de evaluare?

Durata medie a unei sedinte de evaluare kinetica pediatrica este de 30 de minute.

Ce urmareste procesul de evaluare kinetica pediatrica?

Fiecare program de recuperare este personalizat in functie de diagnostic si de particularitatile copilului, si contine cel putin:

  • Obiectivele: stabilirea obiectivelor terapeutice generale și specifice și definirea rezultatelor așteptate.
  • Intervenția: programul individualizat de exerciții în funcție de nevoile specifice ale copilului, însoțite de tehnici de stimulare si educație a pacientului.
  • Planul de îngrijire: stabilirea unui plan de îngrijire personalizat, incluzând recomandări referitoare la alimentație, activitate fizică și mod de viață adecvat.
  • Evaluare periodică: evaluarea periodică a progreselor pacientului în vederea corectării programului terapeutic.

Asadar, daca esti in cautarea unei clinici de recuperare pediatrica in Bucuresti, cu specialisti experimentati, nu ezita sa ne contactezi.

Iti stam la dispozitie cu un program personalizat si informatii cu privire la cat costa o sedinta de terapie specializata.

elavualrea kinetica a copiilor

1. Ce este evaluarea kinetica la copii si cum functioneaza?

Evaluarea kinetica este o procedura de inspectie facuta de catre medic sau de catre terapeut prin care se examineaza diferitele segmente ale corpului.

Evaluarea poate fi facuta in urma observarii de catre parinti a diferitelor schimbari de statica sau la aparitia unor dureri pe care le acuza copilul.

De asemenea, parintii pot observa o modificare a mersului sau un mod mai diferit al acestuia, fata de cel considerat normal.

2. Ce probleme de dezvoltare la copii pot fi depistate prin evaluarea kinetica pediatrica?

Cele mai frecvente afectiuni intalnite in randul copiilor sunt cele care tin de postura, dar si de mersul pe care acesta il adopta.

Printre problemele de statica vertebrala intalnite in randul copiilor se numara, cel mai des, scolioza, dar si cifoza, hiperlordoza.

Dintre  problemele care pot influenta mersul fac parte genu varum, genu valgum, genu recurvatum, platfus, tal valg, coxa vara, coxa valga.

De asemenea, se poate observa, mai ales la nou nascuti sau sugari, torticolis.

Exista si afectiuni neurologice care pot fi observate intr-o evaluare kinetica, spre exemplu intarzieri motorii, care pot fi observate de catre terapeut in functie de stadiile de dezvoltare cunoscute.

3. In ce consta evaluarea kinetica la copii?

In general, intr-o evaluare kinetica se fac o serie de teste pe diferitele segmente corporale.

Pe langa aceste teste, se evalueaza mobilitatea articulara si forta musculara. Acestea se pot realiza cu success la o varsta mai inainta in randul copiilor.

Intre copil si terapeut trebuie sa existe incredere pentru ca testele sa fie efectuate cu succes. Terapeutul observa diferitele modificari aparute de-a lungul segmentelor investigate.

Cand vorbim despre bebelusi, investigatiile se fac in functie de varsta bebelusului si de stadiile de dezvoltare pe diferitele etape ale cresterii.

4. Care sunt avantajele evaluarii kinetice pediatrice?

Pe langa tratarea diferitelor afectiuni sau dureri existente, putem ajuta la dezvoltarea copiilor prin exercitii fizice facute exact pentru varsta lor. De asemenea, putem impiedica evolutia unei afectiuni cand inca este incipienta.

Alte servicii KINOMED

Review-uri online despre KinoMed

Cateva dintre opiniile lasate pe Google de catre cei care ne-au trecut pragul:

Ionut VariaIonut Varia
07:21 20 Jul 22
Am ajuns la Kinomed la recomandarea domnului Dr. Mihai Rata in urma unei... operatii de reconstructie de ligament incrucisat anterior. Aici am intalnit o echipa de adevarati profesionisti care m-au ajutat in procesul de recuperare. Recuperarea mea a durat 5 luni, timp in care am fost primit de fiecare data cu energie pozitiva si amabilitate. Tot personalul este prietenos si atent, atmosfera este foarte relaxanta.Vreau sa ii multumesc lui Sebastian pentru efortul depus, pentru seriozitate si pentru recomandarile pe care mi le-a facut dupa ce am terminat programul de recuperare, dar si celolarlati membrii ai echipei cu care am interactionat (Carolina, Andreea, Cristina si Razvan). In cele 5 luni am invatat multe lucruri noi! Multumesc pentru tot! M-am simtit extraordinar la voi! Sunteti o echipa de nota 10.read more
RawanneRawanne
11:36 13 Jul 22
O clinica in care gasesti atat o energie minunata, cat si servicii de cea mai... buna calitate. Experienta mea a fost de nota 10. Daca doresti ca recuperarea medicala sa se imbine cu timpul petrecut intr-un mod placut si relaxant, KINOMED este cea mai buna optiune.read more
Cristi JuveCristi Juve
12:11 20 Jun 22
Nu ai ce sa zici rău despre această clinică! Dar să o luăm cu începutul:La... recepție totdeauna ești întâmpinat cu zâmbetul pe Buzești cu o vorbă frumoasă și caldă! Aici primești toate indicațiile și ai răspunsuri imediate și la obiect despre ceea ce urmează sa se întâmple cu tine în cadrul acestei clinici! Personalul de o politețe și un profesionalism perfect. Toate procedurile îți sunt explicate și mai ales îți sunt comunicate și la ce servesc. În cele din urma dar în nici un caz pe ultimul loc, chiar o pot situa pe locul 1,sa vorbim și despre Doamna(Domnișoara) Andra Pintilie, îmi cer scuze dar nu cunosc starea civilă a dânsei, este de departe un profesionist deosebit. Vorbe calde, ascultă cu atenție suferințele pacienților, iar la sfârșit în mod sigur te vei alege cu schema de tratament de care ai nevoie!! Felicitări întregii echipe pentru ceea ce reușiți sa realizați!! Cam așa ar trebui sa arate toate clinicile sau spitalele din țară, dar din păcate nu prea se pot compara!!read more
Silvia DumitriuSilvia Dumitriu
12:19 08 Jun 22
Suferind de cativa ani de probleme de natura ortopedica, am fost nevoita sa... apelez la mai multe cabinete de kinetoterapie din Bucuresti iar la recomandarea unor prieteni am aflat si de clinica dvs, KINOMED. Aici, am ramas surprinsa de amabilitatea cu care sunt tratati pacientii, explicatii si sfaturi de urmat primite din partea personalului medical, time management peste asteptari privind programarile. Sunt sigura ca urmatoarele sedinte vor fi programate tot in aceasta clinica.read more
Claudiu LazaricaClaudiu Lazarica
16:26 02 May 22
Numele meu este Claudiu Lazarica, sunt atlet de performanta si campion national... al Romaniei la saritura in inaltime(atletism). In vara anului trecut am trecut pragul clinicii KinoMed pentru prima data si am inceput o colaborare frumoasa care continua si e imperios necesara carierei mele sportive. Pe langa multe alte probleme medicale care au ramas in clinica, in iarna, inaintea sezonului competitional am patit o ruptura musculara, care in mod normal ar fi trebuit sa ma tina mult timp pe bara, insa cu ajutorul Alexandrei, in 2 saptamani am fost apt sa revin la antrenament ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, sezonul s-a incheiat cu medalia de aur din poza!Multumesc KinoMed! 🙂read more
js_loader