Fizioterapie

Fizioterapie

KINOMED – clinica de fizioterapie în București cu abordare modernă și
eficientă

Recuperarea medicală utilizează o serie de metode terapeutice pentru a combate, durerea, inflamația, deficitele sau pentru a îmbunătății condiția și implicit calitatea vieții pacienților.

Fizioterapia reprezintă una din opțiunile cele mai eficiente, dar și cele mai vizate de către pacienți deoarece:

  • tratează afecțiunile sau ameliorează simptomele într-un timp record
  • nu implică durere sau efort din partea pacientului
  • durata ședințelor de fizioterapie face posibilă includerea acestora chiar și în cazul persoanelor care dispun de un program zilnic încărcat
  • cuprinde o paletă largă de proceduri și aparate menite să îndeplinească necesitățile fiecărui pacient
  • nu implică restricții, iar contraindicațiile sunt în număr redus
  • raportul preț-calitate este superior față de alte terapii.

Un factor diferențiator, care contribuie la livrarea unor rezultate recuperatorii fantastice sunt echipamentele de ultimă generație, majoritatea unice în București, exclusive în clinica de  Recuperare Medicală KINOMED.

Personalul medical KINOMED, cuprinde atât medici profesioniști de Recuperare Medicală, pregătiți să implementeze un plan de recuperare personalizat și o fișă de proceduri dedicată problemelor dumneavoastră de sănătate, cât și fizioterapeuți cu experiență care să efectueze procedurile corect și cu grijă pentru a beneficia de o experiență plăcută și o recuperare rapidă!

Ce este fizioterapia?

Fizioterapia este o metodă de tratament recuperatorie care, prin intermediul echipamentelor medicale, utilizează în scop terapeutic curentul electric (electroterapie), ultravioletele, infraroșii, terapia LASER (fototerapie), termoterapia, câmpul magnetic (magnetoterapie), undele oscilatorii electromagnetice și masajul (cu sau fără echipamente medicale), cu scopul de a trata afecțiuni osteo-articulare, musculare, neurologice, cutanate și nu numai.
Beneficii fizioterapiei

Fizioterapia reprezintă o metodă de tratament, nedureroasă, economică din punct de vedere al perioadei ședințelor terapeutice, care vizează o gamă largă de boli și care implică efort minim din partea pacientului. Printre beneficiile acesteia se numără:

  • Reducerea durerii și a inflamației
  • Îmbunătățirea mobilității articulare
  • Creșterea forței și rezistenței musculare
  • Îmbunătățirea performanței sportive
  • Tratarea leziunilor pielii
  • Reducerea durerii și inflamației
  • Stimularea vindecării țesuturilor

Când ai nevoie de fizioterapie – Simptome asociate

Deoarece fizioterapia vizează o multitudine de patologii, panelul de simptome este de asemenea variat. Este important ca înainte de efectuarea procedurilor de fizioterapie să se stabilească un diagnostic corect și să se depisteze eventualele condiții ce pot constituii contraindicații, pentru stabilirea unui plan terapeutic personalizat nevoilor dumneavoastră.
O serie de simptome care vă pot pune pe gânduri în acest sens sunt enumerate mai jos:
  • Dureri: Dureri musculare, articulare, neuropate, post-operatorii sau cronice
  • Rigiditate articulară și limitarea amplitudinii de mișcare: Dificultate la efectuarea activităților zilnice, scăderea flexibilității
  • Slăbiciune musculară: Oboseală musculară rapidă, scăderea forței musculare, hipotrofie/ atrofie musculară
  • Inflamație și umflături (tumefieri): edem (acumulare de lichid), roșeață locală, căldură locală, durere locală, incapacitatea utilizării optime a segmentului afectat
  • Probleme neurologice: Amorțeală și furnicături, scăderea sensibilității, scăderea forței musculare, scăderea tonusului muscular, spasticitate, tulburări sfincteriene de tip incontinență urinară, retenție urinară
  • Tulburări de postură: Scolioză asociată cu contracturi musculare importante
  • Status post-intervenții chirurgicale: operații ortopedice, inclusiv înlocuirea articulațiilor, operații neurochirurgicale
  • Oboseală cronică
  • Tulburări respiratorii de tip lipsă de aer (dispnee)

Servicii Kinetoterapie

Ce afecțiuni tratează fizioterapia

Deși leziunile sportive și afecțiunile neurologice sunt cele mai des întâlnite în cabinetele de fizioterapie, acest tip de tratament este folosit într-o multitudine de boli, precum:

  • Afecțiuni musculo-scheletice: de tip inflamator: Poliartrita Reumatoidă, Spondilita Anchilozantă, Periatrtită scapulo-humerală, bursitele, tenosinovitele; de tip degenerativ: gonartroză, coxartroză, spondilodiscartroză; leziunile sportive de tip: contuzii, fracturi, luxații, entorse, tendinite, entezite, epicondilită, epitrohleită, gută; tulburări de postură de tip scolioză – prin ameliorarea contracturilor musculare asociate; fibromialgia, sindromul miofascial, condropatiile status post intervenție ortopedică, boala Dupuytren, sindromul de tunel carpian, fasceita plantară -“pinteni calcaneeni”
  • Afecțiuni neurologice: hernia de disc, algoneurodistrofia, pareze de diferite cauze, nevralgii, neuropatia diabetică, Boală Parkinson
  • Afecțiuni cardio-respiratorii: arteriopatia obliterantă, insuficiența venoasă cronică astmul bronșic, diverse bronșite cronice
  • Afecțiuni O.R.L.: sinuzite
  • Afecțiuni urinare de tip: vezică neurogenă
  • Afecțiuni ginecologice: perimetrite, metroanexite
  • Afecțiuni dermatologice: herpes, vitiligo, psoriazis, arsuri, escare, ulcer, anumite plăgi cutanate, cicatrici

PROGRAMARI FIZIOTERAPIE

In conditiile in care sunteti in cautarea unei clinici de fizioterapie,  puteti consulta aici lista completa de preturi. Va reamintim ca recuperarea presupune un mix de terapii, personalizat in functie de o anamneza detaliata, efecuata de catre un medic de specialitate. In concluzie, pentru un plan complet, personalizat si sigur de tratament de recuparare, ca incurajam sa faceti aici o programare pentru o consultatie.

Proceduri fizioterapie de la Kinomed

KINOMED este o clinică de recuperare care dispune de o heterogenitate fizioterapică importantă, dintre care amintim:

Review-uri online despre KinoMed

Cateva dintre opiniile lasate pe Google de catre cei care ne-au trecut pragul:

Oana MateiOana Matei
10:26 21 Nov 24
Recomand cu incredere!
Antonia AntonAntonia Anton
12:41 20 Nov 24
Am avut o experiență extraordinară - echipa este extrem de prietenoasă și profesionistă, m-au motivat, încurajat și am avut parte de sprijin constant.Ședințele de fizioterapie și kinetoterapie sunt foarte bine structurate, am primit răspunsuri la toate întrebările pe care le-am avut. Mulțumesc mult (couldn't have done it without you) Mirela și Sorin, Andreea și Gabriela 🙂
Rares 2011Rares 2011
19:58 13 Nov 24
O clinică foarte bună, cu oameni minunați și profesioniști. Deși am avut o problemă medicală, care s-a rezolvat datorită profesionalismului echipei medicale, mi-au dat și o stare de bună dispoziție și plecam cu zâmbetul pe buze (Mirela și Sorin debordează de energie și voie bună). Recomand cu căldură această clinică și am de gând să revin și pentru masaj. Andreea B.🤗
PhlipswitchPhlipswitch
14:05 13 Nov 24
Minunat! Kinomed a fost cea mai buna alegere!
Serafim RusuSerafim Rusu
15:50 06 Nov 24
AnonymousAnonymous
06:43 22 Oct 24
Recomand pe baza experientei avute in aceasta clinica de recuperare medicala.Procedurile se fac corespunzator, personalul e amabil, calificat si se implica.Preturile sunt ok pentru timpii alocati, calitatea serviciului si facilitati.Aparatele sunt destul de avansate si noi.Medicul care m a consultat a fost foarte amabil si profesional.Asta e cea mai buna clinica in cei 15-20 ani de cand fac recuperari.
Iliana CaragioiuIliana Caragioiu
06:56 03 Oct 24
O atmosfera excelenta in cadrul clinicii! Personalul este empatic, atent la nevoile pacientului si foarte bine pregatit in domeniu. In cadrul sedintelor de kinetoterapie am avut placerea sa lucrez cu Victor si Gabi care mi-au explicat pas cu pas procesul de recuperare si intretinere a problemei in zona lombara pentru care m-am prezentat la clinica.Recomand cu cea mai mare încredere!!
Madalina StroiaMadalina Stroia
19:25 09 Sep 24
Recomand clinica Kinomed cu toata increderea. Experienta mea in cadrul clinicii a fost si este de la foarte placuta in sus. De la receptie si pana in sala de recuperare, oamenii sunt minunati si dau dovada de profesionalism. Am ajuns aici deoarece sufeream de diverse dureri musculare de spate si piept si probleme de postura si mobilitate, de la statul la birou zilnic si sedentarism. Dupa 6 luni de lucru constant (kinetofitness, masaj si terapie manuala), ma simt foarte bine, iar cu ajutorul terapeutilor mi-am invatat corpul si modul in care functionez (limitari, sensibilitati). Am invatat exercitii care ma ajuta si imi fac bine, iar pe unele le efectuez si acasa. Multumesc foarte mult pentru rabdare si suport!
Ionut VariaIonut Varia
07:21 20 Jul 22
Am ajuns la Kinomed la recomandarea domnului Dr. Mihai Rata in urma unei operatii de reconstructie de ligament incrucisat anterior. Aici am intalnit o echipa de adevarati profesionisti care m-au ajutat in procesul de recuperare. Recuperarea mea a durat 5 luni, timp in care am fost primit de fiecare data cu energie pozitiva si amabilitate. Tot personalul este prietenos si atent, atmosfera este foarte relaxanta.Vreau sa ii multumesc lui Sebastian pentru efortul depus, pentru seriozitate si pentru recomandarile pe care mi le-a facut dupa ce am terminat programul de recuperare, dar si celolarlati membrii ai echipei cu care am interactionat (Carolina, Andreea, Cristina si Razvan). In cele 5 luni am invatat multe lucruri noi! Multumesc pentru tot! M-am simtit extraordinar la voi! Sunteti o echipa de nota 10.
RawanneRawanne
11:36 13 Jul 22
O clinica in care gasesti atat o energie minunata, cat si servicii de cea mai buna calitate. Experienta mea a fost de nota 10. Daca doresti ca recuperarea medicala sa se imbine cu timpul petrecut intr-un mod placut si relaxant, KINOMED este cea mai buna optiune.
Cristi JuveCristi Juve
12:11 20 Jun 22
Nu ai ce sa zici rău despre această clinică! Dar să o luăm cu începutul:La recepție totdeauna ești întâmpinat cu zâmbetul pe Buzești cu o vorbă frumoasă și caldă! Aici primești toate indicațiile și ai răspunsuri imediate și la obiect despre ceea ce urmează sa se întâmple cu tine în cadrul acestei clinici! Personalul de o politețe și un profesionalism perfect. Toate procedurile îți sunt explicate și mai ales îți sunt comunicate și la ce servesc. În cele din urma dar în nici un caz pe ultimul loc, chiar o pot situa pe locul 1,sa vorbim și despre Doamna(Domnișoara) Andra Pintilie, îmi cer scuze dar nu cunosc starea civilă a dânsei, este de departe un profesionist deosebit. Vorbe calde, ascultă cu atenție suferințele pacienților, iar la sfârșit în mod sigur te vei alege cu schema de tratament de care ai nevoie!! Felicitări întregii echipe pentru ceea ce reușiți sa realizați!! Cam așa ar trebui sa arate toate clinicile sau spitalele din țară, dar din păcate nu prea se pot compara!!
Silvia DumitriuSilvia Dumitriu
12:19 08 Jun 22
Suferind de cativa ani de probleme de natura ortopedica, am fost nevoita sa apelez la mai multe cabinete de kinetoterapie din Bucuresti iar la recomandarea unor prieteni am aflat si de clinica dvs, KINOMED. Aici, am ramas surprinsa de amabilitatea cu care sunt tratati pacientii, explicatii si sfaturi de urmat primite din partea personalului medical, time management peste asteptari privind programarile. Sunt sigura ca urmatoarele sedinte vor fi programate tot in aceasta clinica.
Claudiu LazaricaClaudiu Lazarica
16:26 02 May 22
Numele meu este Claudiu Lazarica, sunt atlet de performanta si campion national al Romaniei la saritura in inaltime(atletism). In vara anului trecut am trecut pragul clinicii KinoMed pentru prima data si am inceput o colaborare frumoasa care continua si e imperios necesara carierei mele sportive. Pe langa multe alte probleme medicale care au ramas in clinica, in iarna, inaintea sezonului competitional am patit o ruptura musculara, care in mod normal ar fi trebuit sa ma tina mult timp pe bara, insa cu ajutorul Alexandrei, in 2 saptamani am fost apt sa revin la antrenament ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, sezonul s-a incheiat cu medalia de aur din poza!Multumesc KinoMed! 🙂
js_loader

Cât costă o ședință de fizioterapie?

Deși prețurile variază în funcție de procedura de fizioterapia necesitată, raportul preț- calitate rămâne unul constant, competiționând cu rezultatele remarcabile, așteptate în urma respectării planului de fizioterapie.

Pentru a afla mai multe detalii despre ce presupune un plan de fizioterapie, nu ezitați să ne contactați.

Preț ședințe fizioterapie

SERVICIU O SEDINTA ABONAMENT 10 SEDINTE ABONAMENT 12 SEDINTE ABONAMENT 20 SEDINTE
Care Therapy 200 RON 1.600 RON x x
Procedura electroterapie 70 RON 500 RON x x
Procedura electroterapie CIF 70 RON 500 RON x x
Procedura electroterapie TENS 70 RON 500 RON x x
Procedura ionogalvanizare IG 90 RON 700 RON x x
Procedura electroterapie TRABERT 70 RON 500 RON x x
Procedura electroterapie diadianmice 70 RON 500 RON x x
Procedura crioterapie 50 RON 450 RON x x
Terapie cu ultrasunete UUS 90 RON 700 RON x x
Terapie cu laser LLLT / HILT 110 RON 950 RON x x
Terapie Shockwave 270 RON x x x
Masaj membru integral 135 RON x 1.200 RON x
Masaj membru segmentar 135 RON x 1.200 RON x
Masaj profunzime 290 RON x 2.500 RON x
Masaj drenaj limfatic manual 290 RON x 2.500 RON x
Terapie manuala 170 RON x 1.400 RON x
Masaj spate 170 RON x 1.400 RON x
Terapie ventuze 90 RON x 810 RON x

Echipamente pentru fizioterapie de la Kinomed

Majoritatea procedurilor de fizioterapie sunt realizate cu ajutorul unor dispozitive medicale ce pot emite curenți de diverse frecvențe și intensități, în conformitate cu tipul de curent ce se dorește a fi obținut și aplicat (curenți de joasă, medie și înaltă frecvență), pot emite unde mecanice sau  radiații electromagnetice. În ultimul deceniu, echipamentele de fizioterapie au evoluat, acest lucru reflectându-se și în calitatea terapiei și a efectelor superioare. La KINOMED, electroterapia se realizează cu echipamente inovatoare de ultimă generație marca Zimmer, recunoscute la nivel mondial pentru calitatea terapiei efectuate.

La KINOMED, utilizăm o varietate de echipamente atât consacrate, cât și revoluționare cuprinde un panel larg de proceduri de fizioterapie:

CIF (Curent Interferențial) – una din procedurile de electroterapie cele mai des recomandate pentru varietatea sa de efecte terapeutice (relaxare musculară – miorelaxare, stimulant al musculaturii, reducerea durerii – antialgic, îmbunătățirea vascularizației – vasculotrofic, reducerea inflamației – antedematos) dar și pentru paleta largă de afecțiuni care pot beneficia de acest tip de curent electric, inclusiv afecțiunile urinare.

IG (Ionogalvanizare) –  se referă la utilizarea de curenți electrici și de anumite substanțe farmacologice penru a crea efecte de tip antialgic, miorelaxant, antiedematos

TENS (Stimulare nervoasă electrică transcutanată) – metodă electroterapică cu efect atât antialgic, cât și stimulant, particulară prin capacitatea sa de folosire la pacienții oncologici

Care Therapy – o metodă terapeutică revoluționară, de ultimă generație, superioară TECAR-ului,  care impresionează prin efectul său de biostimulare, regenerant, având rezultate impresionante în diferite stadii ale afecțiunilor neurologice, musculo-scheletale și traumatismelor într-un timp foarte scurt.

Terapie cu ultrasunete – metodă de fizioterapie ce are la bază aplicarea de oscilații mecanice pentru a induce o multitudine de efecte benefice printre care: ameliorarea durerii, miorelaxare și reducerea inflamației

Terapia Shockwave – terapia cu unde de șoc se face remarcată prin tratarea unei afecțiuni denumită uzual “pinten calcanean”, prin reducerea spasticității întâlnită în diverse boli neurologice, prin combaterea contracturilor specifice tulburărilor de postură de tip scolioză, dar și în managerierea fibromialgiei.

Terapia cu LASER de tip LLLT ( Low Level LASER Therapy) – este o metodă de fototerapie, nedureroasă, care generează efecte de biostimulare, ce intervin în buna funcționare a mușchilor, a calității colagenului din țesuturi, favorizând regenerarea neuronală, fiind totodată implicat în formarea de vase noi care aduc nutrienți în diverse zone suferinde ale corpului, în reducerea inflamației și cicatrizarea rapidă a țesuturilor.

Terapia cu LASER de tip HILT (High Intencity LASER Therapy) – are efecte similare LASER-ului de joasă putere, având benificiul de a acționa în profunzime.

Termoterapia – crioterapie – contribuie, prin intermediul intrării în contact a pielii cu o temperatură scăzută controlată sub diverse forme, la reducerea durerii și a inflamației

Categorii Servicii Medicale

Diferența dintre fizioterapie și kinetoterapie

Fizioterapia, prin intermediul echipamentelor medicale, utilizează în scop terapeutic curentul electric (electroterapie), ultravioletele, infraroșii, terapia LASER (fototerapie), termoterapia, câmpul magnetic (magnetoterapie), undele oscilatorii electromagnetice și masajul (cu sau fără intermediul echipamentelor medicale). Procedurile de Fizioterapie sunt efectuate de către fizioterapeut la recomandarea și indicarea medicului de Recuperare Medicală.

Kinetoterapia se referă la terapia prin mișcare și implică efectuarea unor exerciții realizate independent sau cu sprijin din partea unor dispozitive medicale sau a kinetoterapeutului, indicate de acesta în cardul programului de recuperare recomandat de medicul de Recuperare medicală.

Întrebări frecvente privind fizioterapia

Când ai nevoie de un fizioterapeut?

Dacă în urma consultului efectuat de medicul de Recuperare Medicală, acesta recomandă o fișă de proceduri specifice nevoilor și diagnosticului dumneavoastră, fizioterapeutul reprezintă cadrul medical care va realiza și supraveghea procedurile de fizioterapie recomandate.

De câte ori pe an se poate face fizioterapie?

Un plan de fizioterapie poate implică mai multe tipuri de proceduri, ce necesită a fi efectuate într-un interval de timp, la recomandarea medicului de Recuperare Medicală / Medicină Fizică și de Reabilitare. Acesta decide și numărul de ședințe pentru fiecare procedură și intervalul de zile la care acestea vor fi efectuate, în funcție de afecțiune, de gradul de severitatea al acesteia și de contraindicațiile pacientului.

În principiu, se recomandă efectuarea a două serii/ seturi de ședințe pe an, însă în funcție de tipul de proceduri efectuate, de patologie și de simptomatologie, acest termen de referință poate varia.

Ce nu trebuie să faci după fizioterapie?

Fizioterapia reprezintă una din metodele de tratament cele mai agreate de pacient deoarece nu implică restricții. Totuși în cazul utilizării anumitor proceduri de fizioterapie este posibil ca medicul dumneavoastră să vă comunice câteva aspecte pe care trebuie să le luați în considerarea, precum evitarea temperaturilor extreme, în special a frigului sau necesitatea întreruperii medicamentelor antiinflamatorii pentru o anumită perioadă de timp.

Cât durează o ședință de fizioterapie?

În funcție de tipul și numărul procedurilor incluse în planul recuperator de fizioterapie, o ședință poate varia între 5-10 minute și  50-60 de minute. De menționat că durata unei ședințe de fizioterapie sau numărul de proceduri  nu este direct proporțională cu eficiența acestora.

Câte ședințe de fizioterapie sunt indicate?

Numărul ședințelor de fizioterapie diferă în funcție de patologia la care ne referim, dar și de tipul de procedură. În general, pentru a-și dovedi eficiența, numărul standard de ședințe de fizioterapie este de 10 ședințe într-o serie, însă acesta poate varia, vizând, în anumite cazuri, un număr redus de ședințe necesar îndeplinirii obiectivului terapeutic, în timp ce alte proceduri pot fi efectuate zilnic pe o perioadă îndelungată, pentru reducerea durerii cronice sau remiterea deficitelor importante.

Cum aleg o clinică de fizioterapie?

O clinică de recuperare care ar putea să vă ofere un tratament de fizioterapie eficient este carcterizată prin aparatură medicală modernă și variată, personal medical bine instruit în utilizarea acesteia, în ajustrea planului terapeutic și în depistarea eventualelor contraindicații și efecte adverse.

Planul de fizioterapie este stabilit de către medicul de Recuperare Medicală care inițial stabilește un diagnostic și decide planul de tratament în conformitate cu acesta.

Este important de menționat că procedurile de fizioterapie sunt selecționate și condiționate de anumite circumstanțe medicale precum: hipertensiune moderată și severă, cancer, sarcină, faza menstruală a ciclului, purtător de pace-maker cardiac, febră, folosirea de medicamente anti-inflamatoare și nu numai, motiv pentru care este esențială comunicarea deschisă cu medicul dumneavoastră, fără omiterea unor afecțiuni ce pot contribui la efecte neplăcute ulterioare.

Ce ar trebui să știu înainte de a începe planul de fizioterapie?

Planul de fizioterapie va conține un număr de proceduri care pot fi efectuate zilnic sau la un interval stabilit de zile în funcție de patologie.

Numărul de ședințe necesare diferă ca urmare a complexității bolii, a tipului de procedură și al răspunsului individual la terapie. De asemenea, planul de fizioterapie poate fi ajustat în caz de nevoie.

Procedurile vor fi efectuate de către fizioterapeut. Inițial, înainte de efectuarea fiecărei proceduri, acesta vă va explica ce presupune și cum decurge aceasta. În caz de disconfort sau alte efect neplăcute, nu ezitați să anunțați fizioterapeutul dumneavoastră.

Fizioterapia poate genera reacții adverse?

Fizioterapia este în principal o metodă terapeutică nedureroasă, care în mod uzual nu implică condiționări post-procedură.

În anumite cazuri, extrem de rare, datorită ajustării aparatului în funcție de patologia si conformația pacientului, pacientul poate percepe o senzația de arsură sau poate prezenta o iritație a pielii manifestată prin roșeața și usturime (situații în care trebuie anunțat fizioterapeutului).

De asemenea, în cazul anumitor stimulări, pacientul poate simți un disconfort sau uneori, la un timp scurt în urma efectuării de ShockWave Therapy, durerile pot fi accentuate, situație în care pacientul are tendința să oprească terapia. Acesta este o senzație specifică acestui tip de terapie, care este eficientă, în pofida disconfortului temporar resimțit.

Ce fac dacă mă doare spatele după fizioterapie?

Fie că ne refrerim la o durere de spate sau la oricare alt simptom sau senzație de discomfort, este important să nu întrerupeți tratamentul. Extrem de rar, o varietate de simptome pot să apară după efectuarea ședințelor de fizioterapie, care pot avea multiple cauze, printre care omiterea informațiilor din istoricul medical precum anumite afecțiuni, alergii sau tratamente, intoleranța pacientului față de anumite proceduri sau perceperea acentuată a durerii incompatibilă cu anumite valori ale parametrilor stabiliți, nerespectarea recomandărilor medicului sau ale fizioterapeutului. Așadar, primul pas este semnalarea medicului sau a fizioterapeutului care vă va explica care este cauza și dacă aceasta implică tratamentul de fizioterapie efectuat, iar dacă este cazul va opta pentru modificare schemei de tratament sau întreruperea acesteia.

Ce fac dacă mă simt rău după fizioterapie?

“M

„Mă simt rău după fizioterapie, ce fac acum?” Fie că este vorba de durere sau senzație de arsură la locul unde a fost efectuată procedură sau simțiți o senzație de disconfort, o stare generală alterată sau orice alt simptom, primul pas este să anunțați fizioterapeutul dumneavoastră sau medicul care v-a consultat. Acesta vă va explica dacă disconfortul resimțit de dumneavoastră este cauza sau nu a ședințelor de fizioterapie efectuate și va decide necesitatea modificării schemei terapeutice sau întreruperea acesteia, în funcție de caz. Este foarte important să nu opriți vizitele la clinică și să nu omiteți informații din istoricul dumneavoastră medical ce ar putea influența acest tip de terapie.

Există contraindicații pentru fizioterapie?

Da, există situații când sesiunile de fizioterapie nu sunt indicate. Însă, contraindicațiile depind de tipul de procedură. De exemplu, sesiunile de fizioterapie nu sunt recomandate dacă ai leziuni la nivelul pielii. Alte situații în care fizioterapia este contraindicată includ:

  • tensiune arterială peste 160/100 mmHg;
  • perioada menstruală (nu sunt realizate proceduri la nivelul zonei lombare);
  • sarcina (sunt evitate procedurile ce implică zona abdominală sau pelvină).

Este important de cunoscut și faptul că fizioterapia este utilizată cu precauție la copiii sub 16 ani datorită impactului acesteia asupra dezvoltării osoase. De aceea, este esențial să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a găsi tratamentele care vi se potrivesc cel mai bine.

Cum aleg un specialist bun în fizioterapie?

Alegerea medicului de Medicină Fizică și de Reabilitare / Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie este unul dintre cei mai importanți pași din recuperarea dumneavoastră. Cel mai important este să te asiguri că specialistul are pregătirea necesară și o experiență relevantă pentru nevoile tale. Caută certificări și recomandări. Întreabă prietenii, familia sau medicul curant pentru sugestii. Opiniile altor pacienți pot fi extrem de utile, așa că citește recenziile oferite de aceștia. 

Alege un centru care dispune de echipamente moderne și de o echipă pregătită să te susțină pe tot parcursul tratamentului. Astfel, te asiguri că beneficiezi de tratamente moderne și ai cele mai bune șanse de recuperare.



De ce să apelez la Kinomed pentru fizioterapie?

La Kinomed, sănătatea ta este prioritatea noastră! Aici, găsești specialiști empatici, pregătiți să-ți răspundă cu calm la orice întrebare. La Kinomed, punem accent pe comunicare și empatie, astfel încât să te simți în siguranță și înțeles. 

Specialiștii Kinomed au o experiență bogată, astfel că te bucuri de cele mai bune rezultate. În plus, folosim echipamente de ultimă generație pentru a maximiza eficiența și confortul sesiunilor de terapie.



Publicat pe: 29/11/2024 | Actualizat pe: 08/01/2025