6 motive să alegi KinetoFitness

kinetofitness

Menținerea sănătății musculo-scheletice este extrem de importantă, mai ales pe măsură ce înaintezi în vârstă și șansele de accidentare cresc exponențial. Adoptarea măsurilor preventive pentru protejarea sănătății musculo-scheletice poate:

  • Reduce riscul de fracturi, entorse și tendinită.
  • Reduce riscul dezvoltării osteoporozei.
  • Ameliorează durerile cronice.
  • Crește mobilitatea și rezistența.

Există multe modalități de a-ți menține sănătatea musculo-scheletică, indiferent dacă duci un stil de viață activ sau sedentar. KINETOFITNESS reprezintă o modalitate excelentă de a-ți dezvolta forța, flexibilitatea și mobilitatea, astfel încât atunci când apar accidentele, riscul de a dezvolta leziuni pe termen lung este redus.

Kinetoterapia de întreținere este adesea folosită pentru a ajuta sportivii să performeze la cel mai înalt nivel. De exemplu, un studiu a constatat că acestă terapie a redus semnificativ rata de accidentări a jucătorilor de fotbal. Cu toate acestea, nu trebuie să fii sportiv pentru a beneficia de kinetoterapie de întreținere. De fapt, oricine poate profita de numeroasele sale beneficii.

Este știintific dovedit că exercițiile fizice regulate susțin un stil de viață sănatos. La KINOMED, am dezvoltat programe de sustinere prin kinetoterapie de prevenție.

Contactati-ne la numărul 031 405 5222 pentru programari si detalii!

Cum știi dacă ai nevoie de KINETOFITNESS?

Oricine poate merge la KINETOFITNESS pentru întreținere. Persoanele care lucrează ore îndelungate la birou sau stau mult timp în picioare pot beneficia în mod egal de aceste tehnici. Kinetoterapia de întreținere poate fi deosebit de utilă pentru:

Sportivi. Sportivii își folosesc capacitatea maximă a corpului în antrenamente și competiții, ceea ce, de multe ori duce la accidentări, leziuni de diferite tipuri, dezechilibre musculare și uzură. Prin programele de kinetoterapie computerizată, parte din serviciul de Kinetofitness oferit de clinica noastră, aceștia pot evita accidentările, pot crește rezistența și pot păstra forța musculară.

kinetofitness in kinomed - exercitii

Cei care lucrează la birou. Statul la birou timp îndelungat poate duce la o postură deficitară, dureri de spate și alte probleme musculo-scheletice. KINETOFITNESS poate aborda aceste probleme, promovând o ergonomie mai bună și reducând riscul afecțiunilor legate de postură.

Angajații care lucrează în medii cu solicitări fizice ridicate. Cei care au locuri de muncă solicitante din punct de vedere fizic sunt predispuși la probleme musculo-scheletice din cauza mișcărilor repetitive sau a ridicării de greutăți. KINETOFITNESS poate ajuta la prevenirea accidentelor de muncă și la îmbunătățirea performanței generale la locul de muncă.

Persoanele cu afecțiuni cronice. Indivizii cu afecțiuni de sănătate cronice, cum ar fi artrita sau diabetul, pot beneficia de KINETOFITNESS pentru a-și gestiona simptomele, a-și îmbunătăți mobilitatea și a-și menține o calitate superioară a vieții.

Cei care duc un stil de viață activ. Chiar dacă duci o viață activă, pot apărea leziuni cauzate de suprasolicitare sau biomecanica incorectă. KINETOFITNESS poate optimiza modelele de mișcare și reduce riscul de leziuni asociate activităților active.

Cei care duc un stil de viață sedentar. Un stil de viață sedentar poate duce la rigiditate, slăbiciune și un risc crescut de afecțiuni cronice. KINETOFITNESS poate oferi exerciții personalizate și strategii pentru contracararea efectelor negative ale inactivității și promovarea stării generale de bine.

Dacă te confrunți cu dureri de spate din cauza unei poziții greșite la birou, accesează acum pagina noastră de servicii kinetoterapie de prevenție, sau solicită o programare la 031 405 5222!

6 motive pentru a recurge la kinetoterapie de întreținere

Indiferent de ocupația sau hobby-ul tău, ai capacitatea de a reduce riscul de a dezvolta leziuni. Ceea ce faci acum pentru a preveni accidentările îți va întări corpul pe măsură ce înaintezi în vârstă.

Terapeuții te pot ajuta să-ți promovezi sănătatea și să te protejezi de leziuni grave la nivelul oaselor și tendoanelor în viitor. Ar trebui să iei în cosiderare KINETOFITNESS deoarece aceasta poate:

Reduce riscul de leziuni

Mulți oameni fac greșeala de a crede că acestă terapie este destinată doar celor care au suferit deja traume. Acest lucru nu este adevărat. Kinetoterapia de întreținere poate fi extrem de utilă în prevenirea leziunilor încă de la început. Prin exerciții țintite, aceasta poate ajuta oamenii să-și întărească punctele slabe și să abordeze problemele legate de mobilitate. Cu o putere îmbunătățită vine și o mai bună protecție împotriva entorselor, loviturilor sau a accidentelor la locul de muncă sau pe terenul de sport.

În plus, terapeuții îți pot evalua biomecanica – când alergi, mergi sau tastezi – pentru a te asigura că îți miști corpul în siguranță. Astfel, poți avea încredere în poziționarea și alinierea corpului tău, indiferent dacă stai la birou sau lovești o minge.

kinetofitness in kinomed - alte exercitii

Oferă oportunități valoroase în ședințe individuale

Kinetoterapeuții lucrează cu pacienții în ședințe individuale în care pacientul poate pune întrebări specifice legate de problemelor lor musculo-scheletice, cum ar fi limitarea mișcării, nivelul de durere, nivelul de stres și senzația de oboseală.

În același timp, aceștia pot adapta mai bine planurile de tratament a pacienților într-un spațiu de ședință individuală. Te pot întreba despre activitatea ta și nivelul de durere, astfel încât să-ți poți îmbunătăți mobilitatea în ritmul tău.

Furnizează informații despre nutriție și obiceiuri sănătoase

În timpul unei ședințe, kinetoterapeutul te poate întreba despre obiceiurile tale alimentare și de exercițiu fizic. Aceste informații îi pot ajuta să înțeleagă mai bine corpul tău.

Deși kinetoterapeuții nu sunt nutriționiști, ei pot oferi sfaturi generale privind dieta în funcție de nivelul tău de activitate. O dietă adecvată îți poate menține forța, îmbunătăți sănătatea articulațiilor și spori prevenția leziunilor. În plus, un stil de viață sănătos și activ te poate ajuta să trăiești mai mult, fără leziuni și boli.

Îmbunătățește performanța sportivă

Chiar dacă nu ești sportiv de performanță pentru a beneficia de KINETOFITNESS, aceasta îți poate îmbunătăți semnificativ activitatea sportivă. Kinetoterapeuții pot utiliza o serie de tehnici, cum ar fi mobilizarea articulațiilor, pentru a ajuta sportivii să-și îmbunătățească performanța sportivă – indiferent dacă au suferit o leziune sau nu. Ședințele de kinetoterapie de întreținere pot ajuta sportivii de performanță sau amatori să-și crească flexibilitatea, echilibrul, viteza și coordonarea în timpul antrenamentelor.

Îmbunătățește postura

Mulți oameni petrec ore înclinându-se peste telefoanele sau computerele lor, ceea ce poate duce la o senzație de gât rigid și la o limitare a mișcării, iar în timp, la complicații la nivelul spatelui.

Obținerea unei posturi corecte poate îmbunătăți starea generală de bine, reduce prevalența durerilor de cap și a durerilor de spate și crește nivelul de energie. Exercițiile de amplitudine a mișcării pot ajuta la realinierea și îndreptarea gâtului și a coloanei vertebrale înainte și după orele lungi de muncă.

Alină tensiunea musculară

Pentru mulți oameni, tensiunea musculară, rigiditatea și înțepenirea pot fi obișnuite. Aceasta poate fi, de asemenea, dureroasă, în special atunci când comprimă sau irită nervii. Efectuarea exercițiilor de kinetoterapie de întreținere poate ajuta la ameliorarea tensiunii tale și la atenuarea simptomelor precum durerile de cap. Kinetoterapeuții pot efectua, de asemenea, mobilizarea țesuturilor moi pentru a viza nodurile și pentru a le elibera. În plus, ei pot oferi tehnici dovedite de relaxare, cum ar fi exercițiile de respirație, pentru a reduce stresul oxidativ și pentru a relaxa mușchii tensionați.

Mișcare pentru a rămâne sănătos

Atunci când majoritatea oamenilor se gândesc la kinetoterapie, o asociază de obicei cu o măsură de reabilitare care trebuie abordată după o accidentare sau o intervenție chirurgicală. În realitate, lucrurile stau exact invers, această terapie poate fi preventivă. Gândește-te la asta în felul următor: îți vizitezi medicul de familie la intervale regulate pentru un control de rutină pentru a preveni bolile. De ce să nu consulți și un kinetoterapeut pentru a preveni leziunile și bolile cronice?

În 2014, Grupul de Lucru al Serviciilor Preventive din SUA a fost „mandatat de Congres să efectueze revizuiri riguroase ale evidențelor științifice pentru a crea recomandări bazate pe dovezi pentru serviciile preventive care pot fi oferite în cadrul îngrijirii primare”. Grupul de lucru a studiat eficacitatea unei varietăți de metode preventive, inclusiv administrarea de medicamente pentru anumite condiții precum menopauza și bolile cardiovasculare, screeningul pentru depresie, cancer și boli cu transmitere sexuală și, ați ghicit, efectul exercițiilor fizice.

Ca rezultat, grupul de lucru a concluzionat că includerea exercițiilor fizice în rutina ta săptămânală poate acționa ca o măsură preventivă, reducând șansele de a dezvolta osteoporoză, obezitate, leziuni din căderi sau probleme de echilibru și chiar tensiune arterială crescută.

Prevenirea osteoporozei

Osteoporoza este o afecțiune în care oasele devin slabe și fragile, devenind mai periculoasă odată cu înaintarea în vârstă. Este mult mai comună la femei decât la bărbați și poate fi declanșată de deficiența de nutrienți și/sau un stil de viață sedentar. Pe măsură ce îmbătrânim, mușchii noștri necesită mișcare și rezistență pentru a rămâne puternici și sănătoși. Oasele noastre nu sunt diferite. Adulții mai în vârstă cu osteoporoză tind să experimenteze frecvent fracturi de șold sau oase rupte, ceea ce poate fi devastator pentru calitatea vieții tale.

Pentru a preveni osteoporoza, fii sincer cu medicul tău în ceea ce privește dieta ta și cantitatea de exerciții fizice pe care o faci. Ia în considerare programarea unei ședințe de KINETOFITNESS cu un specialist. Efectuarea unui minim de exerciții de forță și echilibru poate ajuta oasele tale să rămână puternice și sănătoase până la bătrânețe.

Prevenirea obezității

Scorul Indicele de Masă Corporală al unei persoane nu ține cont nici de rasă, nici de gen, nici de persoanele cu masă musculară mai mare sau mai mică decât media. Totuși, este un indicator decent al riscului general al unei persoane de a dezvolta obezitate, deoarece odată ce atingi valoarea de 30 pe scala IMC, este probabil că nu duci un stil de viață sănătos.

Obezitatea afectează oameni de toate vârstele, rasele, etniile și genurile și a fost mult timp o epidemie la nivelul societății. Obezitatea nu numai că duce la alte probleme majore de sănătate și poate duce la deces, dar reduce semnificativ calitatea vieții tale. Dacă ești îngrijorat de nivelul tău de energie sau crezi că greutatea ta începe să-ți afecteze capacitatea de a îndeplini sarcini care erau cândva ușoare, ar putea fi momentul să începi sau să apelezi la un regim de exerciții care să te ajute să te întorci pe drumul cel bun.

Prevenirea leziunilor

Potrivit Agenției pentru Cercetarea Calității Îngrijirii de Sănătate, americanii mai în vârstă sunt mai expuși riscului de a fi răniți ca urmare a unei căderi. AHRQ recomandă „intervenții eficiente de exerciții fizice și kinetoterapie [care] includ clase de grup și strategii de fizioterapie la domiciliu și variază în intensitate de la foarte mică (≤9 ore) la mare (>75 ore).”

Acest lucru înseamnă că cetățenii în vârstă de 65 de ani și cu vârste mai mari își pot îmbunătăți forța și echilibrul fără a fi nevoie să petreacă ore făcând mișcare. Chiar și un efort ușor pentru perioade scurte de timp poate fi eficient ca să dezvolți mai multă forță și echilibru. De fapt, specialiștii te pot învăța exerciții care îți vor reda încrederea în pașii tăi și te vor ajuta să-ți recuperezi mobilitatea.

Prevenirea hipertensiunii arteriale

Când ai tensiune arterială crescută, este posibil să nu realizezi că te afli în pericol. Există mulți factori de risc care duc la tensiune arterială crescută, și printre aceștia se numără în principal lipsa activității fizice.

Deoarece tensiunea arterială crescută apare treptat în timp, s-ar putea să nu realizezi că ești expus riscului de atac de cord, accident vascular cerebral, pierderea vederii sau disfuncție sexuală – până nu este prea târziu. Lucrul bun este că riscul tău de a dezvolta toate aceste boli și afecțiuni scade din momentul în care începi să faci îmbunătățiri în rutina ta de exerciții fizice. Chiar și soluții simple, cum ar fi plimbarea câinelui pentru perioade mai lungi sau efectuarea de genuflexiuni în timp ce aștepți să se facă cafeaua dimineața, sunt benefice pentru sănătatea ta.

De ce nu facem mișcare și cum poți depăși aceste bariere

De ce avem nevoie de exerciții fizice

Conform Departamentului de Sănătate și Servicii Umane al Statelor Unite, mai mult de 80% dintre adulții americani nu fac suficientă activitate fizică, în ciuda beneficiilor dovedite, cum ar fi reducerea riscului de a dezvolta anumite tipuri de cancer și boli cronice, îmbunătățirea sănătății oaselor, funcției cognitive, controlului greutății și calității vieții.

Ca rezultat, jumătate dintre adulți – 117 milioane de persoane – au una sau mai multe boli cronice.

Vestea bună este că activitatea fizică regulată poate ajuta la prevenirea și îmbunătățirea multor condiții cronice.

clinica Kinomed - exercitii de kineto fitness

Top motive pentru care oamenii nu fac exerciții fizice

Barierele din calea mișcării și activității fizice pot fi mici sau mari, reale sau percepute. Oricare ar fi barierele care te împiedică să te bucuri de numeroasele beneficii importante ale activității fizice, kinetoterapeuții vor colabora cu tine pentru a crea un program sigur și eficient care să te pună în mișcare.

Aceste bariere în calea activității fizice pot fi depășite cu un pic de efort și cu ajutorul unui kinetoterapeut:

Este prea târziu să încep, sunt prea în vârstă sau am fost inactiv fizic timp îndelungat.

Nu este niciodată prea târziu să începi să te miști. Conform unui studiu recent al JAMA Network Open, includerea activității fizice la orice vârstă aduce beneficii. În plus față de o durată de viață mai lungă, suplimentarea cantității recomandate de activitate fizică pentru vârsta și abilitățile tale la rutina zilnică te poate ajuta să-ți gestionezi stresul, să-ți îmbunătățești memoria și funcția cerebrală, să previi boli cronice și multe altele.

Mă doare când…

Mișcarea este crucială pentru sănătatea unei persoane, calitatea vieții și independența sa. Pentru unele persoane, durerea face ca mișcarea să fie o provocare. Durerea este unul dintre cele mai comune motive pentru care oamenii solicită asistență medicală. Un kinetoterapeut te poate ajuta să te miști mai bine și să-ți gestionezi în siguranță durerea.

Nu am timp.

Un pic de activitate fizică este mai bună decât nimic. Încearcă să încorporezi câteva scurte runde de activitate fizică de câteva ori pe zi, pentru un total de 30 de minute. Asigură-te că activitatea îți crește ritmul cardiac.

Părinții ar trebui, de asemenea, să facă din activitatea fizică parte din rutina zilnică a familiei pentru a stabili un angajament pe viață față de sănătate pentru copiii lor. Joacă un joc în aer liber, cum ar fi șotron sau vânătoare, alături de copii.

Dacă ești părinte, menținerea sănătății tale este vitală pentru a fi acolo pentru cei pe care îi iubești. Stabilește când este cel mai potrivit moment pentru a include mici perioade de activitate fizică în rutina ta zilnică. Dacă este posibil, include mișcarea ca parte a îngrijirii pe care o oferi celor dragi. Ei trebuie să se miște, de asemenea, și veți beneficia cu toții.

Nu am acces la o sală de sport sau la echipamente.

Nu ai nevoie de un card de membru la sala de sport sau de echipamente sofisticate pentru a beneficia de activitatea fizică. Poți să faci multe lucruri în jurul casei. Dansul, joggingul, mersul pe jos, urcatul scărilor și grădinăritul sunt toate exemple de activități fizice pe care le poți face fără niciun echipament. Pentru a-ți îmbunătăți echilibrul, flexibilitatea și forța, încearcă să faci exerciții cu greutatea corpului de cel puțin două ori pe săptămână. Poți folosi obiecte din casă, cum ar fi conserve sau sticle cu lapte, pentru a-ți întări mușchii.

Nu îmi place să fac exerciții.

Sporturile competitive nu sunt pentru toată lumea. Activitatea fizică nu trebuie să implice lucruri care nu îți plac pentru a fi eficientă. Descoperă tipurile de activități care îți fac plăcere și incorporează-le în rutina ta zilnică de activitate fizică.

Nu pot să mă motivez, este o barieră prea mare sau nu știu de unde să încep.

Activitatea fizică eliberează endorfine, iar starea de bine pe care o resimți după un antrenament bun devine o recompensă în sine. Pentru a te ajuta să începi, oferă-ți o mică recompensă de fiecare dată când faci activitate fizică până când devine un obicei. Poate că așteptarea unei recompense speciale te va ajuta să atingi recomandările de activitate fizică pentru vârsta și abilitatea ta. Hotărăște-te să nu mai urmărești emisiunea ta TV preferată decât dacă ai atins obiectivul tău zilnic de mișcare. Descompune obiectivele pe termen lung în obiective mai mici și lucrează la atingerea lor pe rând. Ține un jurnal cu cum te simți după ce ai fost activ fizic și de fiecare dată când atingi un obiectiv.

Am o boală cronică, o afecțiune sau o dizabilitate.

Mișcarea este esențială pentru toată lumea. Fie că folosești un scaun cu rotile sau alt dispozitiv de asistență pentru a te deplasa sau ai provocări de mobilitate din cauza unei afecțiuni cronice sau a unei leziuni anterioare, există activități pe care le poți face pentru a-ți pune la încercare mușchii și plămânii și a-ți îmbunătăți sănătatea și calitatea vieții. Activitatea fizică poate îmbunătăți chiar și unele boli cronice și poate preveni altele.

Mi-e teamă să nu mă rănesc.

Activitatea potrivită pentru tine depinde de vârsta ta, de abilitățile tale și de obiectivele tale. Un kinetoterapeut poate să te ajute să identifici un plan de activitate fizică sigur și eficient pentru vârsta și abilitatea ta, care să abordeze temerile tale și să te ajute să îți atingi obiectivele.

Mă simt lipsit de respirație când exersez chiar și puțin.

Este normal să te simți puțin obosit atunci când faci activități fizice în care te depui mai mult efort decât de obicei.

Dacă ai îngrijorări că activitatea fizică ar putea fi nesigură, contactează un kinetoterapeut înainte de a începe. După o evaluare, un kinetoterapeut poate lucra cu tine pentru a găsi durata și tipul potrivit de activitate fizică pentru a-ți îmbunătăți rezistența și sănătatea generală.

Sunt mereu obosit; nu am energie să fac exerciții.

Cercetările arată că exercițiile cresc nivelurile de energie. Activitatea fizică ajută la livrarea oxigenului și a nutrienților către țesuturile noastre și sistemul vascular, iar alte funcții ale corpului funcționează mai eficient. Activitatea fizică îmbunătățește, de asemenea, funcția cerebrală și sănătatea mentală, reduce anxietatea, promovează un somn mai bun și ajută la controlul greutății. Toate acestea cresc energia noastră și duc la o stare de bine.

Fac exerciții tot timpul, dar nu-mi pot atinge obiectivul.

Găsirea unui plan potrivit pentru tine este esențială pentru succesul tău. Dacă ai dificultăți în atingerea obiectivelor de forță și condiție fizică, în ciuda celor mai bune eforturi, un kinetoterapeut poate să lucreze cu tine pentru a identifica eventualele probleme și să conceapă un program care să-ți maximizeze mișcarea și să-ți îmbunătățească performanța.

Kinetoterapeuții sunt experți în mișcare. Ei îmbunătățesc calitatea vieții prin îngrijire practicată, educație pentru pacienți și mișcare prescrisă.

Pentru un plan de tratament potrivit, un stil de viață sănătos prin sport susținut într-un cadru sigur, controlat medical, programați o consultație la programari@kinomed.ro sau sunați-ne la numărul 031 405 5222!

Echipa Medicala KINOMED