Ce este artroplastia totala de sold?

Artroplastia totala de sold este o interventie majora, indicata in cazul mai multor afectiuni (fractura de col femural, coxartroza, poliartrita reumatoida etc). Care impiedica functionarea corecta a articulatiei, cauzand astfel dureri foarte mari si imobilitate.
Pentru artroplastia totala de sold, interventia presupune inlocuirea articulatiei naturale cu o proteza, creata dupa anatomia soldului (capul femurului si componenta acetabulara).
Exista doua tipuri de proteze totale:
Proteza totala necimentata: este implantata in os si ii permite acestuia sa se dezvolte in jurul sau; folosita pentru pacientii tineri;
Proteza totala cimentata: este indicata pacientilor varstnici si presupune folosirea unui ciment acrilic pentru a fixa componenta pe os.
In unele cazuri, se recurge la combinarea unei componente femurale cimentate cu una acetabulara necimentata. Insa aceasta decizie este luata de chirurgul ortoped in functie de varsta pacientului, gradul de deteriorare al articulatiei si starea generala de sanatate.
Recuperarea la domiciliu:
Medicul de specialitate ii va oferi pacientului mai multe indicatii pentru ca recuperarea sa la domiciliu sa se realizeze in cele mai bune conditii, printre care:
 • Evitarea urcatului pe scari sau reducerea acestei activitati la minimum;
 • Purtarea unor echipamente speciale sau folosirea unui cadru pentru deplasare;
 • Alegerea unui scaun cu spatarul drept si fix;
 • Indepartarea covoarelor pentru a evita alunecarea;
 • Evitarea exercitiilor fizice in afara celor recomandate de kinetoterapeut.
Recuperarea in cadrul clinicii KINO MED:
 • Kinetoterapie, sub indrumarea unui kinetoterapeut pentru a controla si evita miscarile intersize (flexie peste 90 coapsa bazin, aductia coapsei peste mediana neutra a corpului, rotatia externa);
 • Kinetoterapia moderna – program specializat personalizat pe HUBER 360 si WALKER VIEW;
 • Terapia Manuala (mobilizari si decoaptari articulare), IASTM, Cupping, Kinesiotaping;
 • Masaj membrului inferior plus coloana lombara;
 • Fizioterapie US, TENS, HILT, LASER;
 • Igiena si adaptare de pozitii corecte la nivelul soldului.
MAI MULTE DESPRE KINO MED:
Cu o echipa medicala de top, KINO MED este unul dintre cele mai moderne centre de recuperare medicala, kinetoterapie si fizioterapie din Romania, atat pentru adulti cat si pentru copii. In cadrul clinicii, vei regasi urmatoarele departamente specializate:
Recuperare medicala adulti si copii: o echipa de kinetoterapeuti cu experienta in evaluarea, diagnosticarea si recuperarea tuturor tipurilor de leziuni si afectiuni musculoschelale, dublata de traininguri permanante si utilizarea celor mai noi tehnologii in recuperare la nivel mondial.
Recuperare medicala sportivi:  avand suportul celor mai noi echipamente in domeniu, precum si personal instruit in recuperarea sportivilor de performanta, la KINO MED am creat un intreg departament de biodinamica prin care ne propunem recuperarea sportivilor de performanta.
Ortopedie: echipa medicala este compusa din medici reputati in domeniul ortopediei, cu vasta cazuistica si experienta in diagnoticarea si tratarea afectiunilor aparatului musculo-schelatal.
Neurologie:  am adus alaturi de noi cei mai buni medici neurologi din Bucuresti sub indrumarea carora realizam analize de neurologie de mare precizie.
Poti fi la curent cu noutatile KINO MED, urmareste conturile de Instagram si Facebook ale clinicii.