Recuperare coloana vertebrala

Recuperare coloana vertebrala

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Recuperare coloana vertebrala

Afectiunile coloanei vertebrale sunt din ce in ce mai frecvente in lumea moderna, plecand de la cauze profesionale, pana la afectiuni care sunt independente de stilul de viata. In timp, netratate, aceste afectiuni pot afecta calitatea vietii pacientului. Este motivul pentru care specialistii recomanda recuperarea medicala de la primele semne ale aparitiei unor simptome in zona coloanei.

La clinica de recuperare KinoMed tratamentul pacientilor se realizeaza cu suportul unei echipe multidisciplinare de elita, formata din medici specialisti in ortopedie, neurologie si medicina de recuperare.

Terapia coloanei vertebrale

 • Deviatii, tulburari de statica vertebrala, modificari ale curburilor fiziologice ale coloanei vertebrale – cifoza, scolioza, lordoza, hiperlordoza.
 • Afectiuni strict localizate – deteriorarea discurilor intervertebrale, stenoza canalului vertebral, spondiloza, spondilita etc.
 • Sindroame dureroase – cervicalgie (gat intepenit), dorsalgii, lombalgii.
  • Kinetoterapie / recuperare medicala: cu trei sali de kinetoterapie dotate la cele mai inalte standarde putem oferi pacientilor capacitatea de recuperare si reintegrare in activitatile fizice cotidiene, reintegrare sociala si profesionala.
  • Recuperare HUBER 360: in departamentul de biomecanica, pacientii au posibilitatea sa beneficieze de cele mai avansate tehnologii in recuperare medicala. Cu peste 600 de protocoale incorporate, Huber 360 reprezinta o platforma senzoriala multi-axiala folosita pentru recuperarea afecțiunilor motorii și cognitive precum si pentru recuperare biomecanica. Dupa evaluarea aparatului locomotor al pacientului ce consta in analiza echilibrului, mersului, flexibilitatatii, mobilitatii, fortei si coordonarii se realizeaza un program personalizat de recuperare cu ajutorul tehnologiei Huber 360.
   • TRAComputer este cea mai avansata tehnologie in materie de tractiuni mecanice ale coloanei vertebrale. Amelioreaza durerea, reduce inflamatia discurilor intervertebrale, accentueaza relaxarea muschilor paravertebrali. Este un echipament relaxant si fara durere pentru pacient, utilizat de la patologiile coloanei pana la simple dureri de spate. Parte a departamentului de coloana al KINO MED, tehnologia TRAComputer de elongatii ale coloanei vertebrale este singura din lume care inglobeaza sistemul de unde electrocmagnetice, actionand termic pentru relaxarea zonei afectate.
    • Care Therapy - un echipament unic in departamentul de fizioterapie al clinicii de recuperare medicala KINO MED ce combina efectele terapeutice a trei sisteme simultan. Acesta este dedicat amplificarii capacitatii organismului de refacere tisulara, indiferent de originea leziunii, scurtand timpii de refacere. Tehnologia Care Therapy are rezultate rapide in reducerea edemelor si a durerii, cu efect de drenaj, relaxareaza musculatura, imbunatateste fluxul sangvin si mobilitatea articulatiilor, precum si elasticitatea tesuturilor abordate.
    • Combina de electroterapie, tehnologie Zimmer - amelioreaza durerea (TENS), reduce inflamatia, sporeste circulatia sangelui, stimuleaza musculatura, grabeste procesul de recuperare.
    • Laser de inalta intensitate, tehnologie Zimmer - efect antialgic puternic, amelioreaza inflamatia, efect de regenerare si vindecare asupra tesuturilor, relaxeaza musculara.
    • Shockwave, tehnologie Zimmer - reduce semnificativ inflamatia, amelioreaza durerea, ofera masaj mio-fascial si intensifica circulatia locala.
    • Terapia cu benzi kinesiologice (kinesio taping) - reduce durerea ajutand la stimularea circulatiei in zona tratata, pacientul resimtind un efect terapeutic imediat aplicarii.