HUBER 360
Huber 360 – platforma senzoriala multiaxiala performanta, folosita pentru afectiuni motorii si cognitive, analiza si imbunatatirea performantei fizice, utilizata in recuperarea medicala si sportiva.
Huber 360 ofera masuratori precise in ceea ce priveste anatomia si biomecanica pacientilor, cu ajutorul senzorilor integrati. Platforma prezinta avantajul ca antreneaza muschi/grupe musculare individual unele fata de altele prin miscari specifice.
Cu ajutorul Huber 360 putem antrena forța musculara, coordonarea generala, dar si rezistenta la un efort sustinut, cresterea mobilitatii, a tonusului muscular- impreuna sau separat, prin intermediul unui antrenament personalizat in functie de obiectivele urmarite.
Pe langa actiunea terapeutica pe care o atinge platforma, avem si un antrenament al componentei psihologice. Huber 360 ofera o analiza atenta obiectiva a randamentului pe care il are utilizatorul in timpul sesiunilor, beneficiind astfel de feedback in timp real si o monitorizare precisa a evolutiei. Dificultatea antrenamentelor este crescuta direct proportional cu performantele practicantului, aparand astfel motivatia.
Huber 360 poate fi considerat o activitate distractiva, schimband practic ideile conventionale are terapiei clasice, deschizand drumuri noi catre kinetoterapie moderna, competitionala si motivationala.
- analiza biomecanica si posturala cu ajutorul platformei senzoriale multiaxiale, ce ofera urmatoarele informatii:
- stabilitatea pacientului – suport bipodal – cuantifica centrul de greutate atat cu ochii deschisi, cat si cu ochii inchisi
- echilibru – suport unipodal
- mersul – analiza statico-dinamica ce solicita coloana vertebrala in pozitie erectala
- limitele stabilitatii – transferarea greutatii corporale pe anumite directii
- restrictiile de mobilitate – pe diferite unghiuri de inclinare ale platformei
- forta membrelor superioare
- coordonarea pacientului.
- programe de recuperare personalizate cu plaja larga de aplicabilitate;
- antrenament specific pe grupe musculare izolate;
- cresterea performanțelor sportive;
- se poate utiliza si in scop recreativ (in special pentru persoanele sedentare);
- capacitatea de a monitoriza progresia pacientului de la un antrenament la altul, in functie de evolutie gradul de dificultate a antrenamentului crescand progresiv.
- Afectiuni ortopedico-traumatice – fracturi, entorse, luxatii, leziuni ligamentare, contuzii, inclusiv post-inferventie chirurgicala etc;
- Afectiuni ale sistemului osteo-muscular – tendinite, bursite etc. ;
- Afectiuni legate de statica si postura – cifoze, scolioze, lordoze etc. ;
- Afectiuni neurologice – hemiplegii, scleroze, boala Parkinson – folosite in special pentru reeducarea posturala;
- Afectiuni endocrino-metabolice – obezitatea;
- Geriatrie – intretinerea mobilitatii articulare si a unui tonus muscular bun;
- Medicina sportiva – recuperarea medicala in cadrul afectiunilor de tip sportiv, cu programe speciale de reintegrare sportiva.