Echipament Kinomed: Vibramoov

Echipament Kinomed: Vibramoov

Ce este echipamentul Vibramoov?

Echipamentul Kinomed Vibramoov este un sistem pentru neuro-reabilitarea sistemului locomotor prin Stimulare Functionala Proprioceptiva SFP ce inoveaza prin protocoale bogate și variate adaptate unei game largi de indicații terapeutice datorită unui kit complet.

Iata cateva aspecte prin care Vibramoov revolutioneaza recuperarea functionala:

  • restabileste coordonarea între miscare și informațiile neurosenzoriale aferente aceasta functie fiind una din principalele provocari ale neuroreabilitarii.
  • oferă o terapie unică care permite menținerea acestei interacțiuni funcționale pe tot parcursul procesului de recuperare.
  • stimulează sistemul nervos cu informațiile senzoriale identice cu cele care apar în mod normal pe durata mișcări naturale.
vibramoov

Vibramoov este un dispozitiv unic dezvoltat pentru recuperarea functionalitatii in cazul paceintilor cu deficiente motorii. Echipamentul folosește două sisteme de terapie: stimularea proprioceptivă funcțională și vibrația focalizată. Prin stimularea proprioceptivă funcțională, dispozitivul produce la nivelul creierului iluzia mișcării și determină, în același timp, declanșarea acesteia.

Vibramoov, echipament de ultimă generație, care vine cu 4 moduri de lucru specializate: analgezie, mobilitate, spasticitate și tonus muscular.

  • Modul de analgezie al Vibramoov este conceput pentru a oferi alinare și reducere a durerii. Tehnologia avansată a aparatului stimulează eliberarea endorfinelor, neurotransmițători naturali ai corpului care acționează ca analgezice. Astfel, pacienții noștri beneficiază de o scădere semnificativă a senzației de durere, permițându-le să se concentreze pe procesul de recuperare.
  • Modul de mobilitate al Vibramoov are ca scop restabilirea și îmbunătățirea mobilității articulare. Prin utilizarea vibrațiilor controlate și adaptate, aparatul ajută la reducerea rigidității musculare, creșterea flexibilității și îmbunătățirea amplitudinii mișcărilor. Acest mod de lucru este extrem de benefic în recuperarea post-chirurgicală, precum și în tratamentul afecțiunilor ortopedice și neurologice.
  • Modul de spasticitate al Vibramoov se concentrează pe reducerea și controlul spasmei musculare excesive. Vibrațiile terapeutice ajută la relaxarea mușchilor tensionați și la îmbunătățirea coordonării motorii. Pacienții cu afecțiuni neurologice, cum ar fi accidentul vascular cerebral sau paralizia cerebrală, pot beneficia de acest mod de lucru pentru a obține o mai bună control al mișcărilor și o mai mare independență funcțională.
  • Modul de tonus muscular al Vibramoov este proiectat pentru a stimula și echilibra tonusul muscular în cazul dezechilibrelor musculare. Acesta ajută la întărirea mușchilor slăbiți și la relaxarea celor prea tensionați, contribuind la restabilirea unei distribuții corecte a tonusului muscular. Acest mod de lucru este deosebit de util în tratamentul afecțiunilor musculo-scheletice și al tulburărilor neuromusculare.

Iata cateva beneficiile prin care “Vibramoov” revolutioneaza recuperarea functionala:

  • restabileste coordonarea între miscare și informațiile neurosenzoriale aferente aceasta functie fiind una din principalele provocari ale neuroreabilitarii.
  • oferă o terapie unică care permite menținerea acestei interacțiuni funcționale pe tot parcursul procesului de recuperare.
  • stimulează sistemul nervos cu informațiile senzoriale identice cu cele care apar în mod normal pe durata mișcări naturale.

Daca vreți să știți mai multe despre beneficiile utilizării aparatului Vibramoov vă invitam pe pagina de servicii de recuperare post-traumatism.

La KINOMED, ne-am angajat să oferim pacienților noștri cele mai inovatoare și eficiente soluții de recuperare, iar Vibramoov este unul dintre echipamentele noastre de top. Acesta a fost proiectat pentru a aduce beneficii semnificative pacienților cu diverse afecțiuni neurologice, ortopedice, traumatice, sportive și reumatologice.

În ceea ce privește afecțiunile neurologice, precum accidentul vascular cerebral, paraliziile cerebrale, scleroza multiplă și scleroza amiotrofică, Vibramoov poate juca un rol important în recuperare.

Tehnologia sa avansată de vibrații ajută la stimularea sistemului nervos și la activarea mușchilor afectați, contribuind astfel la îmbunătățirea funcției motorii și la facilitarea procesului de reabilitare.

Pentru afecțiunile ortopedice, cum ar fi recuperarea post-fractură, intervențiile chirurgicale în artroplastii, artroscopii și implanturile de materiale de osteosinteză, “Vibramoov” poate fi o alegere excelentă.

Aparatul ajută la refacerea țesuturilor, la accelerarea vindecării oaselor și a ligamentelor, precum și la restabilirea funcției articulare.

În cazul entorselor, leziunilor ligamentare și meniscale, Vibramoov poate contribui la reducerea inflamației, la îmbunătățirea circulației și la stimularea vindecării.

De asemenea, în recuperarea sportivă, echipamentul nostru poate fi un aliat de încredere pentru a optimiza performanța și pentru a accelera recuperarea după leziuni sau antrenamente intense.

În reumatologie, Vibramoov este eficient în tratarea afecțiunilor precum poliartritele, bursitele, tendinitele, capsulitele, artrozele și tendinozele. Tehnologia sa avansată permite stimularea țesuturilor afectate, ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcționalității articulare.

La KINOMED, ne dorim să oferim pacienților noștri cele mai bune soluții de tratament și să ne asigurăm că beneficiile terapiei cu Vibramoov sunt maximizate.

Este important de menționat că în cazul prezenței tromboflebitei sau a leziunilor tegumentare la nivelul zonei de aplicare a aparatului, utilizarea Vibramoov este contraindicată. ecomandăm cu tărie consultarea unui medic de specialitate înainte de a începe terapia cu Vibramoov.

Medicul va evalua starea dumneavoastră de sănătate și va oferi recomandări specifice în funcție de nevoile și condițiile dumneavoastră individuale.

Reabilitarea genunchiului după intervenția de protezare

După ce ați trecut prin operația de înlocuire a suprafețelor articulare ale genunchiului, este firesc să experimentați o perioadă inițială de disconfort, inclusiv durere și rigiditate. Cu toate acestea, după ce intervenția chirurgicală a fost finalizată, vă aflați într-o etapă crucială a procesului de recuperare. Reabilitarea genunchiului protezat necesită o implicare activă din partea dumneavoastră […]

Fibromialgia: Cauze, simptome și opțiuni de tratament

În acest articol vom aborda o problemă de sănătate cu care multe persoane se confruntă: fibromialgia. Este important să înțelegeți că, în ciuda faptului că această afecțiune poate părea copleșitoare, există opțiuni de tratament și strategii de gestionare care pot îmbunătăți semnificativ calitatea vieții voastre. În cele ce urmează, vom explora în detaliu ce este […]

Afecțiunile șoldului: Cauze, simptome și tratament

Șoldul este articulația în care femurul (osul coapsei) se articulează cu pelvisul (osul șoldului). Această articulație este compusă din două componente principale: o suprafață articulară în extremitatea proximală femurului, care se articulează cu suprafața articulară a acetabului. În starea lor sănătoasă, șoldurile necesită o forță semnificativă pentru a fi afectate. Cu toate acestea, practicarea sporturilor, […]