Biomecanica

Biomecanica

Analiza biomecanica pentru sportivi

Biomecanica este definita ca relatia dintre actiunile muschilor, articulatiilor si aparatului osos in timpul executarii unei miscari, a unei sarcini sau a unei deprinderi. Aditional acestor forte interne, biomecanica ia in considerare si fortele externe care actioneaza asupra corpului uman. Acest lucru are un impact deosebit asupra performantei in sport, a deprinderii de abilitati specifice, a dezvoltarii de aptitudini competitive, dar si asupra preventiei si recuperarii in cazul accidentarilor. 

Profesionistii clinicii medicale KINO MED realizeaza, cu ajutorul tehnologiilor disponibile, biomecanica corpului uman, in vederea identificarii si slabiciunilor si deficientelor propriului proces biomecanic. Desi este destinata oricarei persoane, biomecanica este populara mai ales in randul sportivilor. In urma analizei rezultatelor, acestia isi pot ajusta forma, tehnica sau distributia greutatii, pentru a-si imbunatati performanta si a minimiza riscul de accidentare.

De exemplu, o persoana cu un centru de greutate mai coborat va avea un avantaj in fata unei persoane cu un centru de greutate mai ridicat. Pe acest lucru se bazeaza si principiul „apara si ataca” din fotbalul american, sport in care jucatorii trebuie ’’sa fie mai josˮ decat oponentii lor.

Testele de analiza pot fi realizate intregului corp ori putem vorbi de analiza punctuala a unei zone (biomecanica umarului, biomecanica genunchiului, biomecanica piciorului, biomecanica coloanei vertebrale etc.) ori a unei functii (biomecanica miscarii, biomecanica articulara etc.).

Astfel, daca esti sportiv si vrei sa-ti imbunatatesti performantele ori sa te recuperezi in urma unui accident, apeleaza cu incredere la profesionistii KINO MED, clinica medicala pentru analiza biomecanica dedicata sportivilor!

Beneficiile analizei biomecanice a sportivilor

Intelegerea miscarilor corpului si corectarea deficientelor permit dezvoltarea unor obiceiuri posturale bune pe termen lung, reduc riscul de ranire si ne ajuta sa fim mai eficienti in activitatile de zi cu zi, fie ele sportive sau nu. 

Beneficiile analizei biomecanice in randul sportivilor sunt mult mai numeroase, iar intre acestea enumeram:

  • Minimizarea leziunilor,
  • Conservarea energiei prin economia miscarii,
  • Eliminarea dezechilibrelor musculare,
  • Imbunatatirea formei specifice si gestului tehnic al sportului in cauza,
  • Elaborarea de modele eficiente de miscare.

Analiza biomecanica este un proces esential si in recuperarea post accidentare a sportivilor. Ea poate face diferenta dintre o recuperare totala sau deprinderea cu miscari disfunctionale.

Asadar, nu lasa o accidentare sa iti scada performantele sportive!
Programeaza-te la KINO MED pentru un tratament eficient de recuperare:
programari@kinomed.ro!

De ce sa alegi serviciile de Biomecanica KINO MED?

Departamentul de biomecanica din cadrul KINO MED este format din specialisti cu vasta experienta in lucrul cu sportivi si nu numai. De-a lungul anilor, metodele noastre de analiza si programele personalizate si-au dovedit eficienta. Afla din randurile de mai jos ce ne diferentiaza si programeaza-te la o consultatie cu unul dintre profesionistii nostri!

  • Tratament personalizat

 

Fiecare pacient care ajunge la noi beneficiaza de un plan de tratament individual, personalizat. Grija pentru sanatate ne determina sa cautam cele mai potrivite solutii pentru fiecare afectiune. In acest sens, ne bazam intotdeauna pe  vasta experienta a echipei KINO MED si tinem cont de caracteristicile fizice, biomecanice si psihologice ale pacientului, precum si de raspunsul la fiecare sesiune de recuperare. 

Ne implicam si astfel reusim sa redam sportivilor performantele fizice dinainte de acceidentare si chiar sa le imbunatatim.

  • Monitorizare si testare permanenta

 

Fiecare organism raspunde sau se adapteaza in mod diferit la o serie de impulsuri exterioare. La fel se intampla si in cazul unui proces de recuperare ori a unui program de imbunatatire functionala. De aceea, pe parcursul intregului proces de recuperare, masuram si monitorizam, prin teste obiective, progresul pacientului. Cu ajutorul acestor informatii continuam programul de recuperare initial stabilit sau aducem modificari, astfel incat rezultatul dorit sa fie 100% indeplinit.

  • Testul de analiza a miscarii (M.A.T.)

 

Testul de analiza a miscarii (M.A.T.) consta in evaluarea 3D frontala si laterala a sase tipare specifice sportului. Aceasta evaluare este realizata la KinoMed cu echipamente ultra moderne si un software dedicat pentru analiza miscarii. 

Dezvoltat initial pentru evaluarea tiparelor de miscare la pacientii cu leziuni ale membrelor inferioare, in special cele care implica genunchiul, testul de analiza a miscarii este recomandat si pentru evaluarea modelelor motorii la pacientii cu probleme de sold, glezna, spate, cot, umar si musculare. In plus, este indicat pentru evaluarea sportivilor sanatosi, pentru a ajuta la stabilirea unui program corect de prevenire a unei accidentari. 

In timpul testului, pacientul isi poate observa in timp real biomecanica miscarii si poate identifica, cu ajutorul terapeutului, miscarile incorecte. Pe baza rezultatelor obtinute in urma testului de analiza a miscarii (M.A.T.), medicul va prescrie sesiuni personalizate bazate pe antrenament neuromotor si neuromuscular, menite sa corecteze disfunctiile miscarii, sa accelereze reabilitarea si sa reduca riscul de reaccidentare.

Solicita o programare pentru o analiza biomecanica in cadrul clinicii medicale KINO MED!

Servicii

Kinetoterapie

Fizioterapie

Recuperare

Ortopedie

Neurologie

Kinoterapie pediatrica

Echipamente

WALKER VIEW

HUBER 360

CARETHERAPY

SHOCKWAVE EnPlus

Cryo6- Crioterapia

Combina PhySys

TRA Computer