Interviu Dr. Ionut Crivatu

Romania are din ce in ce mai multi adepti ai trotinetelor si bicicletelor. Fie ca gasesc acest mijloc de transport drept o buna metoda pentru a scapa de aglomeratia din trafic sau o forma de protectie a mediului, de multe ori pierd din vedere riscurile la care se supun in cazul in care nu sunt atenti sau nu poarta echipament special de protectie. 
Dr. Ionut Crivatumedic specialist Ortopedie si Traumatologie in cadrul clinicii KINO MED, spune ca cele mai frecvente leziuni intalnite in cabinet, la pacientii care se prezinta dupa ce au suferit accidentari cu bicicleta sau trotineta, sunt cele la nivelul membrelor superioare. In functie de gravitatea accidentului acestia se confrunta cu simple escoriatii, contuzii, pană la entorse, luxatii sau fracturi
 
„Exista tratamentul conservator sau ortopedic care presupune imobilizarea cu ajutorul aparatelor gipsate sau ortezelor si, desigur, tratamentul chirurgical care presupune reducerea deschisa sau sangeranda a focarului de fractura, urmata de fixarea acesteia cu diverse tipuri de implant, in asa fel incat pacientul sa poata fi mobilizat cat mai rapid si sa inceapă recuperarea medicala. De regula, necesita internare cazurile cu leziuni importante, spre exemplu, fractura cu deplasare care are indicatie chirurgicala“, explica medicul.
 
Dupa orice tip de imobilizare, mai ales atunci cand este vorba de o interventie chirurgicala, pacientul are nevoie de o perioada de recuperare medicala care presupune reabilitarea si restabilirea capacitatilor functionale, precum si calitatea vietii, astfel încat acesta sa revina la activitatile anterioare cat mai rapid. Se pot efectua diverse proceduri cu ajutorul fizioterapiei si kinetoterapiei. Recomandarea este ca acestea sa se faca în centre specializate, care dispun de specialisti in recuperare medicala
Te poti programa la Dr. Ionut Crivatu, medic specialist Ortopedie si Traumatologie in cadrul KINO MED – clinica medicala de recuperare medicala in Bucuresti. Scrie-ne la programari@kinomed.ro , conctacteaza-ne la 0747.992.255 sau programateaza-te online!
MAI MULTE DESPRE KINO MED:
Cu o echipa medicala de top, KINO MED este unul dintre cele mai moderne centre de recuperare medicala, kinetoterapie si fizioterapie din Romania, atat pentru adulti cat si pentru copii. In cadrul clinicii, vei regasi urmatoarele departamente specializate:
Recuperare medicala adulti si copii: o echipa de kinetoterapeuti cu experienta in evaluarea, diagnosticarea si recuperarea tuturor tipurilor de leziuni si afectiuni musculoschelale, dublata de traininguri permanante si utilizarea celor mai noi tehnologii in recuperare la nivel mondial.
Recuperare medicala sportivi:  avand suportul celor mai noi echipamente in domeniu, precum si personal instruit in recuperarea sportivilor de performanta, la KINO MED am creat un intreg departament de biodinamica prin care ne propunem recuperarea sportivilor de performanta.
Ortopedie: echipa medicala este compusa din medici reputati in domeniul ortopediei, cu vasta cazuistica si experienta in diagnoticarea si tratarea afectiunilor aparatului musculo-schelatal.
Neurologie:  am adus alaturi de noi cei mai buni medici neurologi din Bucuresti sub indrumarea carora realizam analize de neurologie de mare precizie.
Poti fi la curent cu noutatile KINO MED, urmareste conturile de Instagram si Facebook ale clinicii.