Ortopedie

Ortopedie

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Ortopedie
Cu o echipa medicala reputata, traumatologi cu cazuistica vasta, recunoscuti la nivel international, KINO MED este unul dintre cele mai bine cotate centre de recuperare medicala, kinetoterapie si fizioterapie din tara. Experienta vasta a echipei, alaturi de tehnologia de ultima generatie, fac din KINO MED un loc nu doar eficient, ci si extrem de sigur in diagnosticul si tratarea afecțiunilor ortopedice.
In cadrul clinicii KINO MED, echipa noastra medicala diagnosticheaza si trateaza, prin metode minim invazive, peste 200 de afectiuni ale aparatului musculoscheletal, printre cele mai comune fiind: leziuni ale genunchiului, umarului, soldului, ruptura de menisc, luxatie, tendinita, ruptura de ligamente.

Excelenta in ortopedie

 • Consultatie: in cazul simptomelor initiale se recomanda o consultatie insotita de cele mai multe ori de managementul durerii care consta in reducerea inflamatiei in zona afectata. Medicul poate folosi, in acest caz, tratament antiinflamator, esentiale fiind odihna si aplicarea de comprese reci (crioterapia). In plus, aceste tehnici au un rol cheie in facilitarea activitatii ulterioare a echipei terapeutice. Consultatia poate avea recomandare de investigatie sau diagnostic direct.
 • Investigatii: daca este cazul.
 • Control: este recomandat dupa parcurgerea etapelor de recuperare, dupa interventie chirurgicala sau dupa efectuarea unor proceduri de kinetoterapie si fizioterapie.
  • Ce este terapia PRP? Este o terapie de accelerare si stimulare a procesului natural de vindecare al organismului ce se adreseaza mai multor afectiuni ortopedice, prin injectarea in articulatie sau tendoane de plasma imbogatita in trombocite, care este obtinuta prin centrifugarea de sange recoltat de la pacient.
  • Exista diferite tipuri de terapie cu PRP? Da, in piata exista mai multe concentratii obtinute prin procesul de centrifugare. La Kino Med, PRP-ul efectuat de catre ortopezii nostri recupereaza cea mai mare cantitate de componente active disponibile in plasma pacientului, peste 90%. In plus, recupereaza de 9,3 ori mai multe trombocite fata de valoare initiala si de 5 ori mai multe celule albe din sange fata de valoarea initiala. Pacientii nostri primesc astfel varianta cea mai inalta din punct de vedere terapeutic.
  • Ce intrebari ar trebui sa adresez medicului ortoped inainte de efectuarea unei terapii PRP? Este importanta o documentare anterioara procedurii iar ortopedul dvs. ar trebui sa va ofere urmatoarele informatii: este potrivita terapia PRP pentru afectiunea dvs, care este procentul de recuperare a componentelor active din plasma in functie de procedeul folosit (cu cat acest procent este mai mare, calitatea plasmei este una mai buna iar procedura este, evident, mai eficienta).
  • In cazul caror afectiuni este recomandata terapia PRP? Terapia PRP este recomandata pentru afectiunile: artroza, tendinita, tendinoze, tendinita achilliana, epicondilita, ligament incrucisat, leziuni de menisc etc. in cazul majoritatii articulatiilor, insa doar dupa o discutie prealabila si documentata cu medicul ortoped in care se stabileste tipul leziunii articulare si gradul acesteia. Pentru eficienta maxima a procedurii, dupa finalizarea tratamentului, specialistii recomanda sa se urmeze un program de fizioterapie si kinetoterapie in vederea imbunatatii tonusul muscular si a functiei articulare.
  • Ce masuri de pregatire se iau pentru terapia PRP? In vederea imbunatatirii calitatii sangelui recoltat, specialistii recomanda o buna hidratare cu 24 de ore inainte si reducerea consumului de produse ce contin cofeina (cafea, Coca Cola, energizante, ceai verde etc). Prin folosirea sangelui propriu, se pot trata o serie de afectiuni articulare, fara efecte secundare. Dupa efectuarea terapiei, se va aplica gheata la locul injectarii pentru a preveni inflamatia sau aparitia unui posibil hematom si se recomanda evitarea efortului.
  • Cat dureaza terapia PRP si unde se poate efectua? Procedura se efectueaza in clinica de recuperare KINO MED, nu necesita internare si dureaza aproximativ 30 minute.
   • Ce sunt infiltratiile articulare cu acid hialuronic? Procedura consta in injectarea in articulatie a unor preparate sintetice de acid hialuronic care au tendinta sa substituie lichidul articular. Aceasta pocedura are efecte pe termen indelungat, reduce durerile in zona afectata si stimuleaza productia proprie a organismului de acid hialuronic.
   • Exista diferite tipuri de substante cu Acid Hialuronic? Da, in piata medicala exista mai multe substante care pot fi folosite in aceasta terapie. Este recomandabila o discutie prealabila cu medicul ortoped in vederea stabilirii tipul de substanta recomandat. La Kino Med, ortopezii nostri folosesc acidul hialuronic cu cea mai mare concentratie existenta in piata, respectiv acid hialuronic inalt cross linkat cu masa moleculara mare de 22mg/ml . Pacientii nostri primesc astfel varianta cea mai inalta din punct de vedere terapeutic.
   • Cat dureaza infiltratiile articulare cu acid hialuronic si unde se poate efectua? Infiltratiile cu adic hialuronic duc la ameliorarea rapida a durererii la doar cateva zile de la injectare iar efectul acestora dureaza intre 6-8 luni, in functie de calitatea substantei injectate. Procedura se efectueaza in clinica de recuperare KINO MED, nu necesita internare si dureaza aproximativ 30 minute.