Ortopedie

Ortopedie

Ortopedie-traumatologie la KINO MED

Ce este ortopedia-traumatologia?

Ortopedie-traumatologie reprezinta specialitatea medicinii care vizeaza studiul si tratamentul bolilor sistemului musculo-scheletic (oase, muschi si tendoane), inclusiv leziuni traumatice (fracturi si luxatii), boli congenitale, leziuni degenerative (osteoartroza), infectii si tumori. 

Departamentul de ortopedie-traumatologie din cadrul KINO MED este format din medici si terapeuti cu experienta vasta, recunoscuti la nivel international. Acestia diagnosticheaza si trateaza, prin metode minim invazive, peste 200 de afectiuni ale aparatului musculo-scheletal, printre cele mai comune fiind: leziuni ale genunchiului, umarului, soldului, ruptura de menisc, luxatie, tendinita, ruptura de ligamente.

Daca esti in cautarea unei clinici de ortopedie in Bucuresti, la KINO MED beneficiezi de servicii medicale de top.

Programeaza-te la o consultatie pe programari@kinomed.ro si hai sa urmezi tratamentul potrivit restabilirii sanatatii tale!

Tarifele pentru serviciile de ortopedie si recuperare sunt disponibile aici.

Cand e nevoie sa apelezi la un medic de ortopedie-traumatologie?

Ar trebui sa apelezi la un medic ortoped-traumatolog atunci cand ai dureri osoase (articulare sau musculare), survenite in urma unei traume, unui exces de utilizare a unei parti a corpului si chiar la aparitia unei dureri spontane. 

 

Opinia unui medic ortoped bun te va ajuta sa detectezi cauza oricarui tip de leziune si iti va oferi tratamentul adecvat pentru eliminarea durerii/afectiunii. 

De asemenea, profesionistii in ortopedie-traumatologie ai KINO MED recomanda efectuarea unei evaluari preventive atunci cand esti pe cale sa demarezi orice practica sportiva ori munca solicitanta din punct de vedere fizic.

Etapele unui diagnostic corect in cazul unei afectiuni ortopedice ori a unei traume musculo-scheletice

Pentru o identificare corecta a afectiunii ortopedice ori prezenta unei traume la nivel musculo-scheletic, specialistii KINO MED urmeaza cativa pasi, astfel:

  • Consultatie

La primele simptome, medicii si terapeutii realizeaza o consultatie insotita, de cele mai multe ori, de managementul durerii care consta in reducerea inflamatiei in zona afectata. Medicul poate folosi, in acest caz, tratament antiinflamator. Esentiale sunt, insa, odihna si aplicarea de comprese reci (crioterapia). Aceste tehnici au un rol cheie in facilitarea activitatii ulterioare a echipei terapeutice. Consultatia poate avea recomandare de investigatie sau diagnostic direct.

  • Investigatie 

 

Aceasta are rolul de a stabili diagnosticul etiologic al segmentului locomotor suferind si capacitatea functionala a acestuia. Investigatia se realizeaza atunci cand este cazul, la sugestia medicului.

  • Control

 

Este recomandat dupa parcurgerea etapelor de recuperare, dupa o interventie chirurgicala sau dupa efectuarea unor proceduri de kinetoterapie si fizioterapie.

Ce terapii poti efectua la KINO MED pentru ameliorarea afectiunilor ortopedice?

Terapia PRP (Platelet – Rich Plasma) la KINO MED

Ce este terapia PRP?

PRP este o terapie de accelerare si stimulare a procesului natural de vindecare al organismului. Ea se adreseaza mai multor afectiuni ortopedice, prin injectarea, in articulatie sau tendoane, de plasma imbogatita in trombocite, obtinuta prin centrifugarea de sange recoltat de la pacient.

Exista diferite tipuri de terapie cu PRP?

Da, in Romania exista mai multe concentratii obtinute prin procesul de centrifugare. 

Ortopezii KINO MED recupereaza cea mai mare cantitate de componente active disponibile in plasma pacientului, respectiv peste 90%. De asemenea, ei recupereaza de 9,3 ori mai multe trombocite si de 5 ori mai multe celule albe din sange fata de valoarea initiala a acestora. Asadar, pacientii nostri primesc varianta cea mai inalta din punct de vedere terapeutic.

Ce informatii ar trebui sa primesti de la medicul ortoped inainte de efectuarea terapiei PRP?

Un medic ortoped bun ar trebui sa te informeze daca terapia PRP este potrivita in cazul afectiunii tale. De asemenea, ar fi indicat sa cunosti care este procentul de recuperare a componentelor active din plasma in functie de procedeul folosit (cu cat acest procent este mai mare, calitatea plasmei este una mai buna iar procedura este, evident, mai eficienta).

In cazul caror afectiuni este recomandata terapia PRP?

Terapia PRP este recomandata pentru artroza, tendinita, tendinoze,  epicondilita, ligament incrucisat, leziuni de menisc, etc. Aceasta se realizeaza doar dupa o discutie prealabila si documentata cu medicul ortoped in care se stabileste tipul leziunii articulare si gradul acesteia.

Pentru eficienta maxima a procedurii, dupa finalizarea tratamentului, specialistii recomanda sa se urmeze un program de fizioterapie si kinetoterapie, in vederea imbunatatirii tonusului muscular si a functiei articulare.

Vrei sa stii si ce pret are terapia PRP? Suna-ne la 0747.992.255 pentru detalii!

Ce masuri de pregatire se iau pentru terapia PRP?

In vederea imbunatatirii calitatii sangelui recoltat, medicii ortopezi din cadrul KINO MED recomanda o buna hidratare cu 24 de ore inainte si reducerea consumului de produse ce contin cofeina (cafea, cola, energizante, ceai verde, etc). Dupa efectuarea terapiei, se va aplica gheata la locul injectarii, pentru a preveni inflamatia sau aparitia unui posibil hematom si se recomanda evitarea efortului.

Trebuie sa stii si ca, prin folosirea sangelui propriu, se pot trata o serie de afectiuni articulare, fara efecte secundare.

Cat dureaza terapia PRP si unde se poate efectua? 

Procedura se efectueaza in clinica de recuperare KINO MED, nu necesita internare si dureaza aproximativ 30 minute.

Infiltratii cu acid hialuronic la KINO MED

Ce sunt infiltratiile articulare cu acid hialuronic?

Infiltratiile cu acid hialuronic presupun injectarea in articulatie a unor preparate pe baza de acid hialuronic, menite sa substituie lichidul articular. Aceasta pocedura are efecte pe termen indelungat, reduce durerile in zona afectata si stimuleaza productia proprie a organismului de acid hialuronic.

Exista diferite tipuri de substante cu acid hialuronic?

In medicina exista mai multe substante care pot fi folosite in infiltratiile cu acid hialuronic. In cadrul clinicii de recuperare ortopedie-traumatologie KINO MED, folosim acidul hialuronic cu cea mai mare concentratie existenta in piata, respectiv acid hialuronic cu masa moleculara mare de 22mg/ml. Pacientii nostri primesc, asadar, varianta cea mai inalta din punct de vedere terapeutic. 

 Esti interesat/a de terapia cu acid hialuronic pentru afectiunile ortopedice si vrei sa stii ce pret are infiltratia cu acid hialuronic?

Programeaza-te pentru o consultatie la un medic ortoped din cadrul KINO MED pe programari@kinomed.ro si afla detalii!

Cat dureaza infiltratiile articulare cu acid hialuronic? 

Infiltratiile cu adic hialuronic duc la ameliorarea rapida a durererii in doar cateva zile de la injectare. Efectul acestora dureaza intre 6 si 8 luni, in functie de calitatea substantei injectate. Poti efectua procedura cu infiltratie de acid hialuronic in cadrul KINO MED, clinica de recuperare cu medici ortopezi recunoscuti pe plan profesional. Aceasta nu necesita internare si dureaza aproximativ 30 minute. 

Daca esti in cautarea unei clinici de ortopedie in Bucuresti, la KINO MED beneficiezi de servicii medicale de top.

Programeaza-te la o consultatie pe programari@kinomed.ro sau la telefon 0747 99 22 55 si afla daca infiltratiile cu acid hialuronic sunt potrivite pentru afectiunea ta!

Servicii

Kinetoterapie

Fizioterapie

Recuperare

Biomecanica

Neurologie

Kinoterapie pediatrica

Echipamente

WALKER VIEW

HUBER 360

CARETHERAPY

SHOCKWAVE EnPlus

Cryo6- Crioterapia

Combina PhySys

TRA Computer