Fizioterapie

Fizioterapie

KINO MED, clinica de fizioterapie in Bucuresti

Cand am decis dezvoltarea unui departament de fizioterapie in cadrul Kino Med, am avut in vedere utilitatea insemnata a procedurilor de tratament ce definesc aceasta ramura medicala, dar mai ales obiectivul de a oferi servicii medicale de top pacientilor care ne trec pragul, menite sa le imbunatateasca calitatea vietii.
Astfel, am construit o echipa de specialisti cu calificari si experienta vasta in medicina de recuperare, implicit in fizioterapie. Pe langa personalul calificat, la KINO MED – clinica de fizioterapie in Bucuresti utilizam cele mai noi protocoale de recuperare medicala si sportiva si beneficiem de sprijinul consultantilor ZIMMER MEDIZIN (Germania).
Cabinetul de fizioterapie din cadrul KINO MED este dotat cu tehnologie de crioterapie (Cryo 6), laserterapie de inalta performanta (OptonPro), electroterapie (PhySys), terapie cu unde de soc (Shockwave – EnPlus Pro), TECAR (Caretherapy) astfel ca fizioterapeutii nostri au totul la indemana pentru a dezvolta, intretine si recupera capacitatile functionale si motrice ale pacientilor. Punem accent pe ingrijirea personalizata si individualizata a pacientului, asa ca patologia sau leziunea este tratata diferentiat. Astfel, rezultatele sunt optime si apar de la primele sedinte de fizioterapie.

Recuperarea prin fizioterapie presupune utilizarea unor agenti fizici pe durata tratamentului, respectiv caldura, lumina, curent electric, unde magnetice si mecanice. Scopul acestora este de a ameliora ori trata o serie de afectiuni ortopedice, dar si de a preveni numeroase boli.

Prin actiunea agentilor fizici la nivel cutanat, conjunctiv, muscular ori subcutanat, problemele de sanatate musculara, articulara sau osoasa, hernia de disc, scolioza, durerile prezente la nivelul coloanei si alte deficiente sunt ameliorate, pacientul redobandindu-si bunastarea.

Pentru a afla mai multe despre ce presupune recuperarea in fizioterapie, te invitam sa citesti in continuare despre metodele si procedurile prin care fizioterapeutii nostri reusesc sa obtina rezultate remarcabile.

Asa cum am mentionat mai sus, fizioterapia este un tip de terapie care permite prevenirea, mentinerea si recuperarea functionalitatii corpului. Ea poate fi divizata in mai multe categorii in functie de tipologia afectiunilor tratate, astfel:

 • Fizioterapie traumatologica – trateaza patologii ale coloanei vertebrale (dureri de spate, dureri lombare, schiatica, hernie de disc etc.), recuperare pre si post chirurgicala, fracturi, luxatii, contuzii, disfunctii cranio-mandibulare, accidente de circulatie sau de munca.
 • Fizioterapie sportiva – trateaza patologii musculare (contracturi, rupturi fibrilare etc.), leziuni ale ligamentelor si articulatiilor, tendinite, capsulite.
 • Fizioterapie reumatologica – trateaza/amelioreaza osteoartrita, artrita, osteoporoza, fibromialgia etc.
 • Fizioterapie neurologica – trateaza/amelioreaza hemiplegia, nevralgia, scleroza multipla, boala Parkinson.
 • Fizioterapie geriatrica – amelioreaza mobilitatea functionala si imbunatateste calitatea vietii de zi cu zi.
 • Fizioterapie pentru femei – antreneaza zona pelviana, ofera consiliere in diferite etape ale sarcinii, gimnastica abdominala hipopresiva, pilates pentru gravide si postpartum.

Te confrunti cu una dintre aceste afectiuni?

Programeaza-te la o evaluare si ia-ti pachetul potrivit de fizioterapie!

Specialistii KINO MED iti pun la dispozitie, in cadrul cabinetului de fizioterapie, o paleta larga de servicii menite sa trateze afectiuni ale aparatului osos, muscular, articular si ale ligamentelor. In continuare iti detaliem cateva dintre aceste servicii si te indemnam sa ne contactezi la 0747.992.255 pentru a alege metoda de tratament potrivita tie.

●     Tratarea afectiunilor sau dizabilitatile rezultate in urma unor traumatisme

In urma unor leziuni, precum fractura, luxatie, entorsa cervicala, contractura, lombalgie, corpul isi pierde din capacitatea de refacere a substantei osoase. In lipsa unui tratament adecvat, pot aparea deficiente, iar pacientii aflati in aceste situatii isi pot pierde numeroase functii.

Fizioterapia este metoda pe care o recomandam in cazul acestor afectiuni, pentru a reduce durerea, a evita deformarea osoasa si impotenta functionala, dar si pentru a corecta mobilitatea articulatiilor, pierduta dupa un accident. Daca ai suferit un traumatism si vrei sa iti recapeti functionarea normala a organismului, te asteptam la sedinte de fizioterapie in cadrul KINO MED.

●     Tratarea afectiunilor coloanei vertebrale

Durerile coloanei vertebrale ori afectiunile discurilor intervertebrale sunt extrem de frecvente in randul adultilor, iar netratarea acestora poate duce la imobilizare si degradarea stilului de viata. Exista, insa, solutii pentru tratarea afectiunilor de la nivelul coloanei, iar terapiile de care pacientii dispun la KINO MED sunt extrem de eficiente in acest sens.

Gratie terapiei cu lungimi de unda, de exemplu, pacientii cu afectiuni precum scolioza, hernii de disc, cifoza si altele se bucura de atenuarea simptomelor. Functiile de sustinere, mobilitate si protectie ale coloanei vertebrale sunt imbunatatite, iar calitatea vietii creste.

●     Tratarea reumatismului

Fizioterapia reumatologica este dedicata atenuarii durerilor aparatului locomotor si ale tesutului conjunctiv, care acopera un numar mare de afectiuni cunoscute sub numele de boli reumatice. Daca ai osteoartrita, artrita, osteoporoza, fibromialgie, spondilita anchilozanta, procedurile de fizioterapie din cadrul KINO MED te pot ajuta sa iti imbunatatesti starea de sanatate. In procesele de boala acuta, specialistii nostri folosesc tehnici recunoscute si echipamente de fizoterapie de inalta generatie, precum dispozitivul Laser OptonPro, pentru ameliorarea conditiei.

●     Recuperarea in urma unei imobilizari prelungite

Repausul prelungit la pat conduce la multiple modificari si complicatii. Acesta scade abilitatea de a efectua activitati in viata de zi cu zi din cauza functiilor motorii afectate. Cu ajutorul procedurilor fizioterapeutice, pacientii care vin la KINO MED – clinica de fizioterapie in Bucuresti isi redobandesc  tonusul muscular, capacitatea de a merge si echilibrul.

Daca te afli in aceasta situatie, apeleaza la terapeutii nostri pentru a-ti redobandi mobilitatea!

In cadrul departamentului de fizioterapie al clinicii de recuperare medicala KINO MED se efectueaza proceduri de fizioterapie, precum:

 • curent TENS, curent CIF, curent Trabert;
 • electrostimulare neuromusculara;
 • curenti diadinamici;
 • curenti galvanici;
 • curenti interferentiali;
 • ionogalvanizare;
 • terapie cu ultrasunet;
 • terapie cu laser;
 • crioterapie;
 • terapie TECAR;
 • terapii cu unde de soc (ESWT).

Asadar, daca esti in cautarea unui cabinet de fizioterapie in Bucuresti, cu specialisti experimentati, nu ezita sa ne contactezi. Iti stam la dispozitie cu un program personalizat si informatii cu privire la cat costa o sedinta de fizioterapie.

Avand in vedere rolul specific al fiecarei proceduri de fizioterapie, putem sumariza beneficiile fizioterapiei astfel:

 • amelioreaza probleme musculare si o serie de traumatisme;
 • imbunatateste tonusul muscular, flexibilitatea si mobilitatea pacientilor;
 • reduce anumite deficiente functionale;
 • elimina durerile si contracturile musculare;
 • previne anumite procese inflamatorii cauzate de traumatisme si accidente;
 • stimuleaza circulatia sanguina;
 • induce starea de relaxare.

Te intrebi probabil ce pret au programele de fizioterapie.

La KINO MED ai posibilitatea sa achizitionezi cate o sedinta din fiecare serviciu disponibil ori poti opta pentru abonamente cu preturi speciale la fizioterapie.

Intra pe sectiunea Tarife  si descopera ce pret are o sedinta de fizioterapie cu laser, fizioterapie pentru coloana ori pentru alta afectiune de care suferi!

Servicii

Kinetoterapie

Recuperare

Biomecanică

Ortopedie

Neurologie

Kinoterapie pediatrica

Echipamente

WALKER VIEW

HUBER 360

CARETHERAPY

SHOCKWAVE EnPlus

Cryo6- Crioterapia

OptonPro

Combina PhySys

TRA Computer