Fizioterapie

Fizioterapie

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Fizioterapie

Fizioterapia ca si domeniu propune o serie de proceduri terapeutice pe baza de agenti fizici precum undele magnetice ori curentii electrici, terapii folosite in scopul recuperarii fizice si care au ca rezultate preventia si tratarea problemelor articulare, ale sistemului osos si muscular, ale cailor respiratorii, ale creierului, inimii sau sistemului nervos. Procedurile de fizioterapie intervin in protocolul de tratament al pacientului de la evitarea interventiiltor chirurgicale, la ameliorarea durerilor si la reducerea riscurilor ca afectiunea sa evolueze pana la recuperarea post operatorie si post accidentare.

Departamentul de fizioterapie al clinicii de recuperare KINOMED este format din specialisti cu calificari si experienta vasta in medicina de recuperare. Lucrand dupa cele mai noi protocoale de recuperare medicala si sportiva si beneficiind de sprijinul consultantilor ZIMMER MEDIZIN (Germania), departamentul de fizioterapie al clinicii KINO MED este dotat cu tehnologie de crioterapie (Cryo 6), laserterapie de inalta performanta (OptonPro), electroterapie (PhySys), terapie cu unde de soc (Shockwave – EnPlus Pro).. Astfel, fiziokinetoterapeutii nostri au posibilitatea de a dezvolta, intretine si recupera capacitatile fizice functionale si motrice ale pacientilor.

FIZIOTERAPIA – O METODA DE RECUPERARE SIGURA SI EFICIENTA

  • Terapiile aplicate in departamentul de fizoterapie realizate in cadrul clinicii de recuperare medicala KINOMED sunt sustinute de echipamente ZIMMER de inalta tehnologie si de ultima generatie precum Care Therapy (terapie TECAR), Cryo 6, lasere de inalta performanta OptonPro, combine de electroterapie PhySys, Shockwave – EnPuls Pro (terapie prin unde de soc).
    • In cadrul departamentului de fizioterapie al clinicii de recuperare medicala KINOMED se efectueaza proceduri de fizioterapie precum: curent TENS, curent CIF, curent Trabert, electrostimulare neuromusculara, curenti diadinamici, curenti galvanici, curenti interferentiali, ionogalvanizare, terapie cu ultrasunet, terapie cu laser, crioterapie, terapie TECAR, terapii cu unde de soc (ESWT), masoterapie.
      • Fizioterapia are efect de preventie si tratare a numeroase afectiuni ale aparatului osos, muscular, asupra articulatiilor si ligamentelor. Printre cele mai frecvente afectiuni tratate de catre fizioterapie: afectiuni sau dizabilitati rezultate in urma unor traumatisme, accidente, boli, reumatismul, afectiuni degenerative ale coloanei vertebrale (cifoza, scolioza, hernie de disc, lombara si cervicala, spondiloza), recuperare in urma unei imobilizari prelungite, entorse, luxatii, fracturi, sechele neurologice, pareze, paralizii, sechele post AVC, hemipareza, hemiplegie, scleroza in placi, boala Parkinson etc. De asemenea, fizioterapia se aplica cu succes in tratamentele corporale si de infrumusetare.