Kinetoterapie

Kinetoterapie

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Kinetoterapie
Specialistii in recuperare medicala care activeaza in cadrul clinicii pun în folosul pacientilor cei peste 20 de ani de experienta in evaluarea, diagnosticul si recuperarea tuturor tipurilor de leziuni si afectiuni musculo-scheletice. Folosind propriul model de tratament – pacientul in centrul actiunii – ne asiguram ca fiecare dintre pacientii nostri primeste cea mai buna calitate a serviciului medical prestat.
La KINO MED am investit major in tehnologii de ultima generatie in recuperare, in training pentru kinetoterapeuti si personalul medical, in proceduri de siguranta COVID19 – astfel incat recuperarea sa se efectueze intr-un mediu placut, sigur si cu rezultate garantate pentru afectiunile tratate.
Implementam in procesul de recuperare o metoda inovativa: fiecarui pacient ii este atribuit un medic manager de caz, care urmareste si coordoneaza intregul proces de recuperare medicala. Acest lucru inseamna stabilirea unui program de recuperare care include teste multiple pentru a monitoriza procesul si a anticipa eventualele probleme. Viitorul in recuperare medicala e aici, te asteptam!

PROCESUL DE RECUPERARE MEDICALA IN 5 ETAPE - O METODA DE SUCCES

 • Prima etapa a procesului de recuperare consta in reducerea durerii si a umflaturii din zona afectata. Poate include gimnastica medicala, terapie fizica, terapie manuala, individual, sau combinate, kinesiotaping. Utilizarea acestor diferite terapii reprezinta o alternativa eficienta la metodele traditionale de tratament bazate pe medicatie. Mai mult, terapiile faciliteaza efortul din etapele viitoare. In acest prim stadiu, odihna si aplicarea de comprese reci (crioterapia) sunt, de asemenea, esentiale.
  • Scopul celei de-a doua etape de recuperare este refacerea ariei complete de miscare a unei articulatii sau restaurarea unei anumite miscari fara durere. In timpul acestei etape, kinetoterapeutul utilizeaza tehnici variate, printre care se numara mobilizarea incheieturii si stretching-ul muscular. Exercitiile pentru recuperarea mobilitatii trebuie incepute cat mai repede posibil pentru a obtine o recuperare completa. Aceasta etapa este fundamental bazata pe experienta terapeutului – o abordare prea agresiva poate agrava inflamatia, la fel cum, o abordare ultra precauta poate cauza rigiditatea incheieturilor.
   • Obiectivul celei de-a treia etape este refacerea masei musculare si cresterea rezistentei. Terapeutul va mari treptat masa musculara pentru a evita potentiale accidentari. Aceasta etapa se bazeaza pe rezistenta si capacitate aerobica. Progresul este cuantificat prin evaluari proprioceptive si biodinamice.
    • Obiectivul acestei etape este recuperarea coordonarii. Orice leziune a scheletului muscular inseamna alterarea mecanismului proprioceptiv, adica a mecanismului care ne permite coordonarea in spatiu a membrelor. Aceasta reabilitare proprioceptiva nu se bazeaza pe o durata de timp, sau pe calitatea sau cantitatea antrenamentului, ci se bazeaza pe cunostintele si experienta terapeutului. Astfel, este extrem de importanta adaptarea exercitiilor pentru fiecare pacient si a nevoilor sale specifice.
     • Ultima etapa de recuperare este dedicata recuperarii motrice sau a altor miscari caracteristice activitatii pacientului. Din nou, nu este o etapa care urmeaza reguli fixe, ci este ajustata constant pentru a se plia afectiunilor pacientului.