Kinetoterapie

Kinetoterapie

KINOMED, clinica ta medicala de kinetoterapie in Bucuresti

KinoMed, clinica medicala de kinetoterapie in Bucuresti a fost fondata din dorinta de a crea o clinica unde recuperarea sa se desfasoare la cel mai inalt nivel, intr-un mediu placut, prin metode si tehnologii inovative. 

KinoMed reuneste azi o echipa de profesionisti cu peste 20 de ani experienta in evaluarea, diagnosticarea si recuperarea tuturor tipurilor de leziuni si afectiuni musculoscheletice. De asemenea, am adoptat tehnologii de ultima generatie in recuperare si am dezvoltat programe de monitorizare, coordonare si tratament ale caror rezultate sunt garantate.

Fiecare pacient care trece pragul clinicii noastre primeste, din partea medicului manager de caz, un program dedicat de recuperare prin kinetoterapie, ce va fi implementat cu profesionalism si dedicatie de catre terapeutii KinoMed.

In fiecare an,  lunile septembrie si octombrie, KINOMED ofera un discount de 50% pentru toate evaluarile kinetice realizate. Click aici pentru detalii!

 

Ce este kinetoterapia si ce presupune recuperarea prin kinetoterapie?

Kinetoterapia sau terapia miscarii este o forma de terapie ce are la baza stiinta si face parte din medicina fizica.  Dezvoltata in timpul celui de-al doilea razboi mondial, aceasta disciplina a fost aplicata soldatilor, asigurand revenirea rapida la unitatile militare din care faceau parte, complet functionali.  

Ea consta in tehnici de recuperare bazate pe miscarea corpului pentru a trata diferite afectiuni fizice, dar mai presus de toate este recomandata persoanelor cu probleme musculare, cum ar fi tendinita, fasciita plantara, dureri de spate si boli degenerative ale aparatului locomotor. 

Intinderea muschilor, a tendoanelor si ligamentelor ori masajul sunt cateva dintre modalitatile prin care kinetoterapeutii redau anumite functionalitati ale corpului. Procedurile sunt efectuate fie de catre kinetoterapeut, fie de catre pacient la instructiunile acestuia, cu ajutorul propriului corp ori prin intermediul diferitelor accesorii (mingi, elastice, bete) si echipamente.   

Profesionistii KINO MED personalizeaza programele de kinetoterapie in functie de varsta, constitutie, functiile corpului, afectiunile pacientului si sunt alaturi de acestia pe toata durata sesiunilor de recuperare. 

Cauti si tu un cabinet de kinetoterapie in Bucuresti?

Fa o vizita la KINO MED si afla cum te putem ajuta sa iti imbunatatesti stilul de viata!

Care sunt beneficiile principale ale kinetoterapiei?

Asa cum ati dedus deja din sectiunea anterioara, kinetoterapia are numeroase beneficii si poate fi utilizata atat pentru tratarea unor afectiuni, dar si pentru prevenirea unor disfunctii ori ameliorarea acestora. Pe scurt, putem afirma ca te ajuta sa iti pastrezi o conditie fizica si psihica optime. 

 

La nivel fizic, sesiunile de kinetoterapie activeaza sistemele nervos si articular. Pacientul va observa cum muschii vor castiga flexibilitate. De asemenea, durerile si ranile cauzate de o postura deficitara ori de leziuni sportive sunt mult reduse, chiar eliminate. Datorita acestui fapt recuperarea musculara este mai rapida si mai eficienta. 

Intre cele mai importante beneficii ale kinetoterapiei se inscriu:

  • Cresterea elasticitatii si extensibilitatii muschilor,
  • Prevenirea uzurii articulatiilor prin imbunatatirea cartilajului si reducerea frecarii articulare,
  • Imbunatatirea si restabilirea mobilitatii, a echilibrului si coordonarii,
  • Imbunatatirea oxigerarii, respectiv a sistemului circulator,
  • Cresterea randamentului fizic si imbunatatirea tonusului muscular,
  • Corectarea posturii,
  • Redobandirea functionalitatii musculare, articulare si osoase,
  • Recuperarea unor functii importante dupa un accident vascular cerebral, a unei accidentari sportive, etc.. 

La nivel psihic, numeroase studii confirma ca practica kinetoterapiei ajuta la reducerea nivelului de stres si anxietate, favorizand relaxarea.

Servicii kinetoterapie

La KINO MED, sesiunile coordonate de profesionisti cu experienta in kinetoterapie urmeaza o metoda unica de recuperare medicala ce presupune cinci etape, astfel:

Reducerea durerii si a umflaturii zonei afectate

Prima etapa a programului de kinetoterapie dezvoltat de KINO MED poate include gimnastica medicala, terapie fizica, terapie manuala, kinesiotaping. Utilizarea acestor terapii reprezinta o alternativa eficienta la metodele traditionale de tratament bazate pe medicatie. Mai mult, terapiile faciliteaza efortul din etapele viitoare. In acest prim stadiu, odihna si aplicarea de comprese reci (crioterapia) sunt, de asemenea, esentiale.

Refacerea mobilitatii articulatiilor

Pentru redobandirea mobilitatii si recuperarea completa si rapida, este important ca pacientul sa inceapa cat mai rapid sesiunile intr-un cabinet de kinetoterapie, precum KINO MED. In aceasta etapa, mobilizarea incheieturii si stretching-ul muscular sunt cateva tehnici pe care kinetoterapeutii nostri le pun in practica. Desigur, intregul program va fi stabilit de catre terapeut in urma unei anamneze (evaluarea pacientului).

Refacerea masei musculare

In aceasta etapa, obiectivul il reprezinta refacerea masei musculare si cresterea rezistentei. Sesiunile presupun exercitii de rezistenta si capacitate aerobica care cresc treptat masa musculara, pentru a evita potentiale accidentari. Progresul este cuantificat prin evaluari proprioceptive si biodinamice.

Recuperarea coordonarii

Orice leziune a scheletului muscular inseamna alterarea mecanismului proprioceptiv, adica a mecanismului care ne permite coordonarea in spatiu a membrelor. De aceea, reabilitarea proprioceptiva va fi realizata cu ajutorul unor exercitii adaptate pacientului si nevoilor sale specifice. Toate cunostintele si experienta terapeutului sunt implicate si in aceasta etapa, pentru a imbunatati coordonarea si orientarea in spatiu a pacientului.

Recuperarea abilitatilor motrice

Aceasta etapa este dedicata, asa cum ii spune si numele, recuperarii motrice sau a altor miscari caracteristice activitatii pacientului. Si aceste sesiuni sunt ajustate pentru a se potrivi afectiunilor pacientului.

Terapeutii din cadrul KINO MED – clinica medicala de kinetoterapie te asteapta sa redai corpului tau functionarea optima.

Programeaza-te pe programari@kinomed.ro sau la telefon 0747.992.255!

Ce presupune o sedinta de kinetoterapie?

Inceperea programului de terapie presupune o anamneza a pacientului, intocmita de specialist. Aceasta evaluare va determina continutul sedintelor, respectiv tipurile de activitati pentru o evolutie pozitiva a starii de sanatate. 

Toate sedintele din cadrul KINO MED se realizeaza sub atenta supraveghere a terapeutului care va monitoriza si consemna rezultatele. Periodic, pacientul este reevaluat, iar programul de recuperare optimizat.

Vrei sa incerci o sedinta de kinetoterapie? Programeaza-te acum!

Cui si cand se recomanda kinetoterapia?

Kinetoterapia este o disciplina necesara tuturor categoriilor de persoane, de la copii, adulti si pana la varstnici. In cazul copiilor, aceasta poate imbunatati postura ori poate sustine recuperarea in urma accidentarii. La adulti, aparitia durerilor articulare, a contracturii musculare cauzate de statul indelung pe scaun, la birou, ori postura deficitara in mers pot fi ameliorate si tratate cu ajutorul tehnicilor de kinetoterapie.

Odata cu inaintarea in varsta si degradarea structurilor osoase, aceasta practica este cu atat mai necesara. Ea este recomandata persoanelor varstnice pentru reducerea durerilor provocate de o serie de afectiuni reumatologice (precum gonartroza, osteoporoza, coxartroza) ori de o serie de traumatisme si interventii chirurgicale. Chiar si dupa un accident vascular cerebral sunt recomandate o serie proceduri kinetoterapeutice, menite sa redea functiile esentiale.

Kinetoterapia este recomandata si sportivilor, pentru a preveni ori trata accidentari, dar si femeilor care vor sa devina mame. Pentru fiecare dintre aceste categorii, terapeutii KINO MED intocmesc programe personalizate pentru a imbunatati functionalitatea si echilibrul fizic si psihic.

Ce contraindicatii exista in practica kinetoterapiei?

Kinetoterapia este o practica sigura atunci cand este utilizata in mod respectuos si responsabil. De aceea, iti recomandam sa te lasi doar pe mainile unor experti in acest domeniu. La KINO MED, profesionistii efectueaza intotdeauna o analiza prealabila a pacientilor, care va determina cel mai bun mod de aplicare a acestei terapii.
Persoanele cu infectii acute, anchiloza, cancer, boli cardiace decompensate ar trebui sa evite kinetoterapia.

Preturi kinetoterapie KINO MED

La KINO MED poti opta pentru a participa la sedintele de grup, cele individuale ori poti beneficia de un program personalizat de recuperare. De asemenea, daca vrei sa iti analizezi mersul si alergarea, iti punem la dispozitie testele Walker View si Huber 360, la preturi competitive.

Servicii

Fizioterapie

Recuperare

Biomecanică

Ortopedie

Neurologie

Kinoterapie pediatrica

Echipamente

WALKER VIEW

HUBER 360

CARETHERAPY

SHOCKWAVE EnPuls

Cryo6- Crioterapia

Combina PhySys

TRA Computer