Neurologie

Neurologie

Sectia de neurologie

Ce presupune o investigatie neurologica?

Testele si procedurile de diagnosticare sunt intrumente care ajuta medicii sa confirme sau sa excluda o tulburare neurologica sau alta afectiune medicala. Daca pana acum un secol, autopsia era singura care permitea stabilirea unui diagnostic clar pentru multe tulburari neurologice, azi detinem instrumente si tehnici care permit medicilor si oamenilor de stiinta sa evalueze creierul viu si sa monitorizeze sistemul nervos pe masura ce apar simptome. 

Examenul neurologic evalueaza abilitatile motorii si senzoriale, auzul si vorbirea, vederea, coordononarea si echilibrul. De asemenea, acesta poate testa starea mentala, cea de spirit si comportamentul. Pentru un control neurologic precis se folosesc instrumente precum diapozitivul, lanterna, ciocanul reflex, instrumente pentru examinarea ochiului etc.

Rezultatele examinarii si istoricul pacientului sunt utilizate pentru a determina o lista de posibilitati, cunoscuta si sub numele de diagnostic diferential. Acesta ajuta la determinarea testelor si procedurilor de diagnostic suplimentare necesare. 

In cabinetul de neurologie din cadrul KINO MED, consultatia neurologica este prima etapa in diagnosticarea, gestionarea si tratamentul tulburarilor sistemului nervos. In aceasta etapa, un medic neurolog cu vasta experienta realizeaza un examen clinic al pacientului, pentru a putea identifica potentialele afectiuni. In timpul consultatiei de neurologie, medicul discuta cu pacientul despre simptomele pe care acesta le resimte, despre momentul aparitiei, istoricul medical, precum si formele de manifestare. De asemenea, medicul va testa functiile nervoase ale pacientului (reflexele, mersul, coordonarea etc).

Servicii neurologie disponibile la KINO MED

KINO MED dispune de doua dintre cele mai noi tehnologii in testarea si recuperarea neurologica din lume: Huber 360 si Walker View.

Ne preocupa sanatatea pacientilor, astfel ca ne-am alaturat poate cei mai buni medici neurologi din Bucuresti. Cu ajutorul lor realizam analize de neurologie de mare precizie. In sprijinul testarii functiilor neurologice si a recuperarii potentialelor afectiuni, la KINO MED detinem testul MIT (Movment Analysis Test), realizat pe doua dintre cele mai noi tehnologii in testarea si recuperarea neurolgica din lume: Huber 360 si Walker View

Huber360 – este o platforma senzoriala ultra performanta care permite testarea stabilitatii, restrictiile de mobilitate, rezistenta, coordonarea. Antrenamentele efectuate pe Huber360 amelioreaza simptomele unor afectiuni neurologice, permitand reabilitatea rapida a pacientului si dobandirea independentei. 

WalkerView – este o banda de alergare performanta. Aceasta permite, printre altele, si reeducarea mersului, fiind recomandata si in cazul unor afectiuni neurologice, precum boala Parkinson sau scleroza multipla. 

In functie de concluziile medicale, se vor impune o serie de recomandari in vederea recuperarii functiilor neurologice afectate ale pacientului.

De ce sa alegi serviciile de neurologie KINO MED?

Pentru o identificare corecta a afectiunii ortopedice ori prezenta unei traume la nivel musculo-scheletic, specialistii KINO MED urmeaza cativa pasi, astfel:

Consultatie neurologie medic primar

O consultatie la un medic primar neurologie din cadrul KinoMed presupune examinarea initiala a pacientului in vederea stabilirii diagnosticului si a tratamentului potrivit. Vasta experienta a medicului primar reprezinta siguranta unui act medical la cel mai inalt grad de calitate.

Control neurologie medic primar

Un control neurologic la un medic primar din cadrul KINO MED presupune verificarea periodica a starii de sanatate a pacientului, respectiv analiza progresului unei afectiuni si ajustarea tratamentului, daca este cazul. Istoricul pacientului, evolutia starii de sanatate si experienta anterioara a medicului sunt factori care vor determina viitoarele actiuni necesare imbunatatirii starii de sanatate a pacientului.

Consultatie neurologie medic specialist

O consultatie la medicul specialist din cadrul KINO MED are ca obiectiv stabilirea diagnosticului si fisa de tratament necesare imbunatatirii sanatatii pacientului. Pentru acestea, medicul specialist implica toate cunostintele de specialitate dobandite si colaboreaza in permanenta cu ceilalti medici neurologi din cadrul departamentului neurologie.

Control neurologie medic specialist

Un control neurologic la medicul specialist din cadrul KINO MED permite evaluarea starii de sanatate a pacientului in urma unui tratament neurologic anterior prescris si, daca este necesar, modificarea fisei de tratament pentru imbunatatirea calitatii vietii pacientului. Ca si in cazul consultatiei, medicul specialist implica toate cunostintele de specialitate dobandite si colaboreaza in permanenta cu ceilalti medici neurologi din cadrul departamentului neurologie.

Vii pentru prima oara la clinica de neurologie din Bucuresti KINO MED sau doresti un control neurologic in vederea evaluarii starii de sanatate?

Solicita o programare la 0747 99 22 55! 

Intrebari frecvente legate de neurologie 

Care sunt afectiunile neurologice?

Neurologia este ramura medicineii care implica diagnosticarea si tratamentul bolilor ce afecteaza sistemul nervos central, periferic si vegetativ. Afectiunile neurologice pot fi innascute (congenitale) sau dobandite pe parcursul vietii. Acestea din urma pot avea cauza inflamatorie, de origine vasculara, pot aparea in urma procesului natural de imbatranire, dar pot fi si de natura traumatica etc. Pentru a intelege mai bine bolile neurologice, iti prezentam mai jos cateva dintre cele cu o incidenta crescuta in randul populatiei. 

Astfel, intre afectiunile neurologice se numara:

 • infarctul cerebral ischemic – este un tip de accident vascular cerebral care se produce prin obstructia vaselor cerebrale. Aceasta se produce fie prin formarea locala a cheagurilor de sange, fie prin migrarea unor microcheaguri de la inima. Se pot produce astfel blocaje ale arterelor, rupturi ale arterelor, pot aparea migrene sau atacuri ischemice tranzitorii. 
 • boala Parkinson – este o tulburare progresiva a sistemului nervos care afecteaza miscarea. Ea apare printr-un tremur abia vizibil, urmand ca, in timp, simptomele sa se accentueze. Boala este diagnosticata in general la persoanele cu varste peste 60 de ani, dar poate aparea si la varste mai mici. 
 • epilepsie – aceasta boala neurologica ce se manifesta prin convulsii recurente si, uneori, pierderea cunostintei. Cunoscuta si sub numele de „boala neagra„, epilepsia este rezultatul unei descarcari electrice excesive ale celulelor creierului. 
 • scleroza multipla – este o boala a sistemului nervos central si se manifesta prin slabiciune, pierderi senzoriale ori incapacitatea de a coordona miscarile musculare. Intre simptomele secundare se numara infectiile tractului urinar, dar poate aparea si depresia ori izolarea sociala. Scleroza multipla este diagnosticata, in general, intre varsta de 20 si 40 de ani, dar se poate declansa si mai devreme. 
 • boala Alzheimer – este o boala degenerativa care afecteaza memoria, gandirea si comportamentul. Varsta este principalul factor de risc in aparitia bolii, dar mai exista si alti factori, precum: istoricul familial, existenta unor probleme cognitive usoare, sexul, sindromul down etc. 
 • migrena – este o disfunctie neurologica, manifestata printr-o durere de cap resimtita intr-o singura parte a capului. Ea poate fi insotita de greata, varsaturi, sensibilitate la lumina si sunet. Unele forme ale acesteia sunt asociate si cu alte afectiuni neuropsihice, precum depresia, crizele anxioase ori bipolaritatea. 
 • distrofia musculara –  este o afectiune care presupune pierderea progresiva a masei musculare si reducerea fortei musculare. Desi nu exista un tratament care sa vindece aceasta boala neurologica, starea pacientului poate fi ameliorata, iar progresia bolii incetinita, gratie unor tratamente fizice si medicale.

Alte afectiuni neurologice sunt si: sindromul Gilles de la Tourette, miastenia, mielita, meningita, tumorile creierului si ale maduvei spinarii ori encefalita. Nevralgiile intercostale, paraliziile de nervi periferici ori cele faciale, hemiparezele si lombosciatica sunt si ele afectiuni de natura neurologica. Pentru depistarea corecta a unei afectiuni neurologice, te asteptam la un control amanuntit in cabinetul de neurologie KINO MED. 

Tulburarile de somn reprezinta o problema neurologica?

Tulburarile de somn sunt frecvent intalnite in randul populatiei. Daca unele dintre acestea reprezinta episoade scurte, cauzate de un stil de viata dezordonat, de stres ori de anumite intamplari care au dereglat ciclul normal de somn, altele sunt afectiuni ale sistemului nervos. De exemplu, narcolepsia este o afectiune cronica a sistemului nervos ce presupune inabilitatea creierului de a regla ciclurile veghe-somn.

Insomnia, de asemenea, poate fi asociata sau cauzata de o serie de tulburari mentale, precum depresia clinica, tulburarea bipolara, dementa, anumite tulburari neurologice, leziuni ale creierului sau un istoric medical cu traume ale creierului.

Apneea in somn, anxietatea sau cosmarurile cauzate de traume psihologice, stres sau boli neurologice pot reflecta si ele aparitia unor probleme neurologice. 

Netratate, tulburarile de somn pot afecta pe termen lung procesele psihice, reducand capacitatea de concentrare si atentia. Asadar, pentru a identifica sursa afectiunilor de somn si a primi ingrijirea adecvata, iti recomandam o vizita la clinica de neurologie din Bucuresti KINO MED.

Ce tipuri de tratament neurologic exista?

In functie de afectiunea diagnostica de catre medicul neurolog, de istoricul pacientului, dar si de alti factori care perturba functionarea normala a organismului, exista numeroase tipuri de tratament neurologic, intre care amintim:

 • terapia manuala
 • fizioterapia
 • kinetoterapia
 • masajul terapeutic
 • terapia prin elongatii
 • acupunctura
 • terapia medicamentoasa.

Te asteptam la clinica de neurologie KINO MED pentru o evaluare neurologica si un plan de tratament neurologic eficient.

Programeaza-te la  0747 99 22 55!

Servicii

Kinetoterapie

Fizioterapie

Recuperare

Biomecanica

Ortopedie

Kinoterapie pediatrica

Echipamente

WALKER VIEW

HUBER 360

CARETHERAPY

SHOCKWAVE EnPlus

Cryo6- Crioterapia

Combina PhySys

TRA Computer