Totul despre ruptura de ischiogambieri

Muschii ischiogambieri sunt muschii care se intind de la baza pelvisului pana la partea superioara a genunchiului. La jumatatea coapsei, acestia se despart doua grupe musculo-tendinoase. Ruptura de ischiogambieri poate imbraca diferite aspecte, mergand de la ruptura microscopica, pana la o ruptura mult mai grava de muschi sau chiar a tendonului prin care se insereaza muschiul pe os. Majoritatea leziunilor de ischiogambieri apar la nivelul muschiului.
Cauze:
La nivel mondial, rupturile de ischiogambieri (hamstrings) reprezinta cea mai des intalnita forma de accidentare la sportivii de performanta. Principala cauza a acestui tip de trauma este reprezentata de contractia puternica a coapsei, in regim de alungire, in lipsa mobilitatii si elasticitatii musculare. Pe scurt o lipsa de mobilitate la nivelul acestei grupe musculare sta la baza acestei accidentari, mai ales in timpul alergarii cu intensitate ridicata.
Simptome:
Durere acuta la nivelul coapsei pe fata posterioara, urmata de edem si incapacitatea de efectua miscarile de flexie si extensie. In cazul aparitiei acestor simptome, se recomanda un consult de specialitate si o investigatie imagistica.
Riscuri:
Principalul risc este cresterea dimensiunilor rupturii, prelungind astfel perioada de tratament si implicit perioada de reintegrare sportiva.
Tratament:
Din punct de vedere al tratamentului, se recomanda tratament sub forma de fizioterapie urmat de un program special de exercitii menit sa creasca elasticitatea musculara si forta acestei grupe musculare.
In cadrul clinicii KINO MED, pacienti cu astfel de diagnostice beneficiaza de un numar de medici cu specialitate in ortopedie si traumatologie, dar si in recuperare medicala cu experienta in abordarea rupturilor de ischiogambieri, atat pentru persoanele sedentare, cat si pentru sportivii de performanta.
De asemenea, cu ajutorul Walker View, clinica KINO MED recomanda pacientilor cu ruptura de ischiogambieri o evaluare dinamica a mersului, astfel incat pacientul sa constientizeze deficientele aparute in urma.
MAI MULTE DESPRE KINO MED:
Cu o echipa medicala de top, KINO MED este unul dintre cele mai moderne centre de recuperare medicala, kinetoterapie si fizioterapie din Romania, atat pentru adulti cat si pentru copii. In cadrul clinicii, vei regasi urmatoarele departamente specializate:
Recuperare medicala adulti si copii: o echipa de kinetoterapeuti cu experienta in evaluarea, diagnosticarea si recuperarea tuturor tipurilor de leziuni si afectiuni musculoschelale, dublata de traininguri permanante si utilizarea celor mai noi tehnologii in recuperare la nivel mondial.
Recuperare medicala sportivi:  avand suportul celor mai noi echipamente in domeniu, precum si personal instruit in recuperarea sportivilor de performanta, la KINO MED am creat un intreg departament de biodinamica prin care ne propunem recuperarea sportivilor de performanta.
Ortopedie: echipa medicala este compusa din medici reputati in domeniul ortopediei, cu vasta cazuistica si experienta in diagnoticarea si tratarea afectiunilor aparatului musculo-schelatal.
Neurologie:  am adus alaturi de noi cei mai buni medici neurologi din Bucuresti sub indrumarea carora realizam analize de neurologie de mare precizie.
Poti fi la curent cu noutatile KINO MED, urmareste conturile de Instagram si Facebook ale clinicii.