Exostoza calcaneana

Exostoza calcaneana/osteofitoza calcaneana sau popular spus – pinten calcanean – este o afectiune intalnita la nivelul calcaneului (calcaiului) care se caracterizeaza prin aparitia unor excrescente asemanatoare oaselor, datorate depunerilor de calciu – pe suprafata osului ce formează calcaiul – calcaneu.
Factorii de risc ce duc la apariția exostozei calcaneene sunt:
  • Traumatici – care au ca urmare inflamatia fasciei plantare;
  • Endocrino-metabolici – obezitatea;
  • Profesionali – pozitii nepotrivite, ortostatism prelungit etc;
  • Activitati sportive care suprasolicita musculatura si fascia plantara;
  • Alti factori – purtarea incaltamintei incomode, purtarea frecventa de pantofi cu toc inalt, purtarea de pantofi prost-lucrati, purtarea excesiva a slapilor etc;
  • Afectiuni care au ca si simptom secundar exostoza – artrita.
Tabloul clinic în cazul pintenilor calcaneeni se caracterizeaza prin urmatoarele:
  • Sindrom algic strict localizat la nivelul excrescentei;
  • Sindrom algic mio-fascial in vecinatatea pintenului;
  • Inflamatia fasciei si a musculaturii plantare;
  • Calor localizat la nivelul pintenului.
Tratamentul de recuperare pentru exostoza calcaneana se bazeaza pe urmatoarele proceduri fizical-kinetice:
MAI MULTE DESPRE KINO MED:
Cu o echipa medicala de top, KINO MED este unul dintre cele mai moderne centre de recuperare medicala, kinetoterapie si fizioterapie din Romania, atat pentru adulti cat si pentru copii. In cadrul clinicii, vei regasi urmatoarele departamente specializate:
Recuperare medicala adulti si copii: o echipa de kinetoterapeuti cu experienta in evaluarea, diagnosticarea si recuperarea tuturor tipurilor de leziuni si afectiuni musculoschelale, dublata de traininguri permanante si utilizarea celor mai noi tehnologii in recuperare la nivel mondial.
Recuperare medicala sportivi:  avand suportul celor mai noi echipamente in domeniu, precum si personal instruit in recuperarea sportivilor de performanta, la KINO MED am creat un intreg departament de biodinamica prin care ne propunem recuperarea sportivilor de performanta.
Ortopedie: echipa medicala este compusa din medici reputati in domeniul ortopediei, cu vasta cazuistica si experienta in diagnoticarea si tratarea afectiunilor aparatului musculo-schelatal.
Neurologie:  am adus alaturi de noi cei mai buni medici neurologi din Bucuresti sub indrumarea carora realizam analize de neurologie de mare precizie.
Poti fi la curent cu noutatile KINO MED, urmareste conturile de Instagram si Facebook ale clinicii.