TRA Computer- sistem de elongatii

TRA Computer- sistem de elongatii

TRA Computer – Sistem de elongații pentru tratarea afecțiunilor coloanei vertebrale

Recuperarea medicală este recomandată în tratarea diferitelor afecțiuni ale coloanei vertebrale ca o soluție pentru ameliorarea durerii și redarea mobilității. Fiecare program de recuperare este conceput pentru fiecare pacient în parte, în funcție de nevoile acestuia și de afecțiunea de care suferă. Printre terapiile utilizate în procesul de recuperare pentru coloana vertebrală se utilizează și elongațiile.

Ce sunt elongațiile?

Elongațiile reprezintă o metodă de decompresie mecanică a coloanei vertebrale prin care se mărește temporar spațiul dintre vertebre. Acestea sunt conectate prin discuri intervertebrale, care susțin presiunea aplicată pe coloană. Treptat, această presiune poate duce la micșorarea și deplasarea discurilor, care pot intra în contact cu nervii și, astfel, provoacă apariția durerii.

Prin elongație se produce un efect de presiune negativă la nivelul discurilor intervertebrale. Astfel, acestea au mai mult spațiu pentru a se repoziționa, a se hidrata și a nu mai aplica presiune pe nervii spinali. Așadar, această terapie favorizează vindecarea coloanei vertebrale și îndepărtarea durerii. Elongațiile se pot realiza în completarea altor tratamente.

În afară de efectul său asupra durerii, o astfel de procedură poate reda și mobilitatea mușchilor, a articulațiilor și a ligamentelor. Presiunea de la nivelul discurilor intervertebrale dispare, mușchii se relaxează și circulația sanguină este îmbunătățită.

Cum se desfășoară elongația?

Această terapie se poate realiza numai la recomandarea medicului neurolog, în urma unui control amănunțit. Pacientul se întinde pe masa de elongații dotată cu sistemul TRA Computer, care asigură mișcări sigure, relaxante și fără durere pentru pacient.

Masa este dotată cu porțiuni mobile, care vor realiza tracțiunea coloanei. Acestea se deplasează înainte și înapoi, cu mișcări ușoare, pentru a întinde vertebrele. În funcție de tipul de elongație la care va fi supus, pacientul se poate așeza în mai multe poziții pe masă.

Tipuri de elongații

În funcție de zona coloanei unde are loc tracțiunea vertebrelor, elongațiile pot fi de 3 tipuri: cervicale, toracice și lombare. Kinomed pune la dispoziția clienților echipament special pentru efectuarea următoarelor tipuri de terapie:

Elongații cervicale

Această categorie presupune realizarea tracțiunii la nivelul coloanei cervicale, formată din primele 7 vertebre, aflate în zona gâtului. Procedura presupune întinderea ușoară a coloanei sau deplasarea capului. Elongațiile s-au dovedit eficiente în ameliorarea durerilor din această regiune.

Elongații lombare

Elongațiile lombare se realizează asupra ultimei regiuni articulate a coloanei, formată din 5 vertebre, aflate în zona inferioară a spatelui. Procedura presupune mișcări ușoare prin care zona pelviană este deplasată înainte și înapoi.

Beneficiile elongațiilor

Sistemul de elongații pe care îl folosim în clinica noastră are numeroase efecte benefice asupra pacienților:

 • efect antialgic – odată cu eliberarea presiunii de la nivel radicular, durerea este redusă semnificativ;
 • efect termic miorelaxant (datorită microundelor HR) – asigură reducerea durerii, creșterea metabolismului tisular local și stimularea proceselor reparatorii locale;
 • efect antiinflamator – scade inflamația discului intervertebral prin crearea de extra-spațiu între vertebre;
 • crește mobilitatea articulațiilor coloanei vertebrale – efect secundar al scăderii durerii și a inflamației.

Afecțiuni care pot fi tratate cu ajutorul elongațiilor

Recuperarea medicală ce utilizează această terapie este recomandată în cazul următoarelor afecțiuni:

 • sindrom dureros cu postură cu contractură musculară acută;
 • protruzie discală fără deficite neurologice;
 • lombalgie, cervicalgie, dorsalgie cu tulburări funcționale articulare;
  miogeloză (tensiune musculară puternică);
 • modificări degenerative ale structurilor spinale și articulare – artroze, spondiloze, spondiloartroze, osteocondroze;
 • afecțiuni post-operatorii, post-traumatice sau post-inflamatorii;
 • modificări de structură ale capsulei articulare;
 • vertij de natură vertebrală;
 • ischialgie – nevralgie a nervului sciatic;
 • migrene de natură vertebrală;
 • sindroame de compresie radiculară.

Contraindicații pentru elongații

Acest tip de terapie se poate realiza numai cu recomandarea medicului, deoarece există anumite afecțiuni sau situații în care elongațiile nu se pot realiza. Iată când nu sunt recomandate:

 • în cazul femeilor însărcinate;
 • în cazul tumorilor;
 • persoanelor care au suferit fracturi în zona coloanei vertebrale;
 • persoanelor care suferă de forme avansate de osteoporoză;
 • celor care suferă de artrită inflamatorie;
 • în cazul anevrismului aortic abdominal;
 • persoanelor cu implanturi din metal în coloana vertebrală;
 • în cazul hipertensiunii arteriale sau a altor boli ale sistemului cardiovascular;
 • persoanelor care suferă de anxietate sau tulburări din sfera psihiatrică.

Terapeutii din cadrul KINO MED – clinica medicala de kinetoterapie te asteapta sa redai corpului tau functionarea optima.

Programeaza-te pe programari@kinomed.ro sau la telefon 0747.992.255!

Ce trebuie să știi despre TRA Computer?

TRA Computer reprezintă sistemul de elongații mecanice pe care îl utilizăm în cadrul clinicii KINO Med. Acesta reprezintă un aparat de terapie prin tracțiune a coloanei vertebrale care are ca scop principal acela de a îndepărta durerea. Terapia are loc printr-o comandă delicată și continuă, printr-o secvență de tracțiune statică, intermitentă și dinamică pulsatilă. Așadar, procedura nu va cauza niciun fel de disconfort pacienților.

Se va acționa asupra structurilor moi, compuse din mușchi, tendoane și ligamente, care vor fi întinse prin mișcări ușoare de tracțiune. Practic, prin elongarea acestor structuri, se creează un spațiu lărgit intervertebral și, astfel, se elimină presiunea de la nivelul rădăcinilor nervoase. În cele din urmă, va avea loc ameliorarea principalului simptom – durerea.

De ce este diferit TRA Computer față de alte aparate de elongații?

Sistemul nostru de tracțiune mecanică vine însoțit de un aparat de terapie cu microunde HF. Grație acestuia, efectul este cumulativ. Microundele HF sunt radiații electromagnetice care au ca scop principal miorelaxarea. Acest lucru transformă terapia prin tracțiune într-o procedură relaxantă și eficientă.

Alte metode de tratament pentru afecțiunile coloanei vertebrale

Terapia cu elongații se realizează în cadrul mai multor ședințe pentru a ameliora durerile de la nivelul coloanei vertebrale și a contribui la relaxarea mușchilor spatelui. Însă, pentru un tratament complet al afecțiunii, medicul ar putea recomanda și alte forme de terapie, precum kinetoterapia sau fizioterapia.

La KINO Med poți beneficia de consultații de la medici specialiști și de terapii specializate pentru tratarea afecțiunilor osoase, precum elongațiile. Dacă ai de-a face cu dureri ale coloanei vertebrale, fă acum o programare și află ce tratamente sunt cele mai potrivite pentru tine! Poți beneficia chiar și de produse personalizate, dacă dorești să te antrenezi pentru un maraton sau ai de suferit din cauza statului pe scaun la birou!

Cum să tratezi durerile de spate – Ghid complet

Format dintr-o structură complexă de mușchi, oase, ligamente, tendoane și articulații, spatele permite corpului să își mențină poziția verticală, asigură mobilitatea trunchiului și reprezintă una dintre cele mai puternice părți ale organismului. Totuși  fiecare dintre noi ne-am confruntat cu dureri de spate la un moment dat în viață. În acest articol vom explora care sunt […]

Ce sunt Durerile de Cap? Cauze, simptome, tratament și preventie

Cu toții ne-am confruntat cu dureri de cap la un moment dat în viață, indiferent de vârstă sau sex. Indiferent de intensitatea lor, migrenele îți pot afecta calitatea vieții și pot influenta desfășurarea activităților zilnice. În continuare, vei afla care sunt cauzele durerilor de cap, metodele de preventie, dar și tipurile de tratamente pe care […]

Tendinopatia și jocul de tenis

Tendinopatia este o afectare tendonului unui mușchi secundară unui proces traumatic, inflamator, medicamentos (scăderea transmiterii forței de la mușchi la os), ce este frecvent însoțită de durere, tumefacție, impotență funcțională la nivelul segmentului asociat tendonului afectat. Frecvent, tendionopatia este asociată cu suprasolicitarea mecanică, traumatică a tendonului afectat. Managementul terapeutic al acestei afecțiuni este diferit azi, […]