Ce este recuperarea post traumatism si cum functioneaza?
Recuperarea post traumatisme cu interesare, cel mai frecvent, ortopedică și leziuni neurologice și/sau vasculare associate, are ca obiective prevenirea durerii și a inflamației, refacerarea mobilității, a stabilității și abilitatății membrelor sau segmentelor de membre afectate.
Recuperarea post traumatism consta in realizarea unor proceduri de recuperare prin care se urmărește vindecarea rapida și corecta a țesuturilor afectate.
Ce afecțiuni pot fi tratate prin kinetoterapia post traumatism?
Kinetoterapia post traumatism are o are larga de adresabilitate, aceasta fiind folosita in:
- Sechele post traumatice după traumatisme cu interesare articulară: plăgi articulare (cu afectarea sinovialei, cartilajului, a oaselor sau ligamentelor), traumatisme articulare închise (fracturi, entorse, luxații, traumatismele fibrocartilajului articular – menisc);
- Sechele articulare după traumatisme la distanță – redori, atrofie musculară, osteoporoză de imobilizare, retractură musculară).
In ce consta recuperarea medicala post traumatism?
Recuperarea medicala post traumatism cuprinde are 3 etape principale:
- Evaluare efectuată de către medicul de recuperare medicală, cu stabilirea obiectivelor. Se urmărește combaterea durerii și a inflamației și refacerea mobilității, a tonuslui și a forței musculare, precum și a coordonării, prin tehnici de electroterapie (ce facilitează ameliorarea durerii, a inflamației) și kinetoterapie. Prin procedurile de recuperare se urmărește și facilitarea vindecării rapide și corecte a țesuturilor afectate;
- Ulterior evaluarii de catre medic, planul de recuperare va fi aplicat de catre un kinetoterapeut specializat conform cu indicatiile medicului de recuperare;
- La intervalul indicat de catre medic, este necesar un control pentru ca, prin evaluare, sa se stabileasca atingerea obiectivelor terapeutice avute in vedere.
Cum actioneaza recuperarea post traumatism ?
Recuperarea post traumatism favorizează creșterea mobilității articulare, permite alungirea mușchiului și/sau a tendonului afectat la nivelul articulatiei, promovează forța de contracție musculară, scade contracturile musculare, ameliorează circulația în membrul afectat (cu efecte importante asupra stresului oxidativ local, prin aportul de sânge oxigenat favorizat prin mișcare), mobilizeaza cicatricile, previne anchiloza articulară și reface imaginea motorie (reeducarea mișcării).
Asadar, daca esti in cautarea unei clinici de recuperare medicala in Bucuresti, cu specialisti experimentati, nu ezita sa ne contactezi.
Iti stam la dispozitie cu un program personalizat si informatii cu privire la cat costa o sedinta de terapie specializata.
Care sunt avantajele/ beneficiile kinetoterapiei post traumatism?
Avantajele de necontestat ale kinetoterapiei post traumatism sunt:
- creșterea mobilității articulare;
- permite alungirea mușchiului și/sau a tendonului afectat la nivel de articulație interesată;
- îmbunătățirea tonusului și a forței musculare;
- scade contracturile musculare;
- ameliorează circulația în membrul afectat (cu efecte importante asupra stresului oxidativ local, prin aportul de sânge oxigenat favorizat prin mișcare);
- asuplizează cicatricile;
- previne anchiloza articulară ;
- reeducarea mersului, a coordonării și echilibrului;
- îmbunătățește starea de bine.
Frecventa recomandata a sedintelor de recuperare post traumatism
Frecventa sedintelor de kinetoterapie si fizioterapie post traumatism este stabilita de catre medicul de recuperare in urma anamnezei. Acesta poate stabili o frecvență zilnică sau de minim trei ori pe săptămână.
Contraindicatiile kinetoterapiei post traumatism
Cu beneficii reale si dovedite, kinetoterapia post traumatism se realizeaza strict sub supravegherea unui medic in cazuri de afecțiuni metabolic necontrolate medicamentos (hipertensiune arterială, diabet zaharat etc). Programul de recuperare se adaptează fiecărui pacient, în funcție de nivelul functional și parametrii clinic – biologici.
Consult si analize premergatoare recuperarii post traumatism
În urma consultului de recuperare medicală ce constă în anamneză, consult și studierea dosarului medical al fiecărui pacient, se poate stabili importanța necesității unor noi investigații paraclinice.
PROGRAMARI CONSULTATIE SI PRETURI RECUPERARE POST-TRAUMATISM
Sunteti un pacient care a suferit un traumatism si nu stiti in ce consta procesul de recuperare? Va reamintim ca recuperarea presupune un mix de terapii, personalizat in functie de o anamneza, efecuata de catre un medic de specialitate. In concluzie, pentru un plan complet, personalizat si sigur de tratament de recuparare, ca incurajam sa faceti aici o programare pentru o consultatie.
Alte servicii KINOMED
Review-uri online despre KinoMed
Cateva dintre opiniile lasate pe Google de catre cei care ne-au trecut pragul: